Mit ehetek | Zsenge borsóleves csirkehússal

Zsenge borsóleves csirkehússal

Zsenge borsóleves csirkehússal
Zsenge borsóleves csirkehússal

Elkészítés

A sárgarépát, a friss főzőhagymát felkockáztam és 2 ek. zsiradékon átpároltam. Hozzáadtam a kockázott csirkemellet, fehéredésig kevergettem, sóztam, porított vargányával megszórtam, hozzáadtam a frissen fejtett borsót a csokor petrezselyemzöldet, felöntöttem vízzel és puhára főztem.
Mikor a leves alkotóelemei megpuhultak, elkészítettem egy világos rántást: 1 ek. zsiradékba kettő evőkanál rizslisztet kevertem, kissé átpirítottam, majd egy teáskanálnyi édesnemes őrölt pirospaprikával meghintettem, átkevertem majd hideg vízzel felöntve simára kevertem, és a forrásban lévő leveshez öntöttem. Alaposan átkevertem, kiforraltam.

Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2015/06/02/zsenge-borsoleves-csirkehussal-glutenmentesen/


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 60 dkg Zöldborsó 
  • 1 db nagyobb Csirkemell filé (55 dkg)
  • 1 db Sárgarépa (120 g)
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
  • 1 mokkáskanál Szárított vargánya (1 g)
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 3 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (40 g)
  • 2 evőkanál Rizsliszt (24 g)
  • 1 púpos teáskanál Pirospaprika por (5 g)
  • 1 közepes Főzőhagyma (15 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 213
  • CH: 16.2 g
  • fehérje: 22.0 g
  • zsír: 6.3 g