Zöldborsóleves
Elkészítés
A zöldborsót az olajjal kikent főzőedénybe tesszük az apróra vágott petrezselyemmel együtt (tálaláshoz egy kevés petrezselymet tegyünk félre). Gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a zöldborsó már puha, ráhintjük a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Folyamatosan kevergetve felengedük 8 dl vízzel, és jól összeforraljuk. Másodszor melegítve a legfinomabb! Frissen vágott zöld petrezselyemmel tálaljuk.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
- 2 evőkanál Rizsliszt (24 g)
- 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
- 40 dkg Zöldborsó 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 140
- CH: 18.8 g
- fehérje: 7.5 g
- zsír: 3.7 g