Mit ehetek | Zöldborsóleves

Zöldborsóleves

Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Elkészítés

A zöldborsót az olajjal kikent főzőedénybe tesszük az apróra vágott petrezselyemmel együtt (tálaláshoz egy kevés petrezselymet tegyünk félre). Gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a zöldborsó már puha, ráhintjük a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Folyamatosan kevergetve felengedük 8 dl vízzel, és jól összeforraljuk. Másodszor melegítve a legfinomabb! Frissen vágott zöld petrezselyemmel tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
  • 2 evőkanál Rizsliszt (24 g)
  • 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
  • 40 dkg Zöldborsó 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 140
  • CH: 18.8 g
  • fehérje: 7.5 g
  • zsír: 3.7 g