Zabpelyhes eperkrém
Elkészítés
A babapiskóta felét összetörjük. A joghurtot összekeverjük a piskótamorzsával, zabpehellyel, búzakorpával, szörppel és sóval. Lefedve a hűtőszekrényben legalább egy órát állni hagyjuk. Közben az epret megtisztítjuk, néhány szép szemet a díszítéshez félreteszünk. A többit nagyon apróra vágjuk. Az eperdarabkákat a joghurtos keverékbe forgatjuk. Kelyhekbe adagoljuk, a félretett eperszemekkel és a megmaradt babapiskótával feldíszítjük.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 30 dkg Földieper 
- 4 evőkanál Eperszörp (6 dkg)
- 400 ml Joghurt (40 dkg)
- 2 evőkanál Zabpehely (20 g)
- 1 púpos evőkanál Búzakorpa (13 g)
- 1 csipetnyi Só
- 8 db Babapiskóta (66 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 221
- CH: 38.3 g
- fehérje: 6.6 g
- zsír: 4.9 g