Mit ehetek | Zabpelyhes eperkrém

Zabpelyhes eperkrém

Zabpelyhes eperkrém
Zabpelyhes eperkrém

Elkészítés

A babapiskóta felét összetörjük. A joghurtot összekeverjük a piskótamorzsával, zabpehellyel, búzakorpával, szörppel és sóval. Lefedve a hűtőszekrényben legalább egy órát állni hagyjuk. Közben az epret megtisztítjuk, néhány szép szemet a díszítéshez félreteszünk. A többit nagyon apróra vágjuk. Az eperdarabkákat a joghurtos keverékbe forgatjuk. Kelyhekbe adagoljuk, a félretett eperszemekkel és a megmaradt babapiskótával feldíszítjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Földieper 
  • 4 evőkanál Eperszörp (6 dkg)
  • 400 ml Joghurt (40 dkg)
  • 2 evőkanál Zabpehely (20 g)
  • 1 púpos evőkanál Búzakorpa (13 g)
  • 1 csipetnyi Só
  • 8 db Babapiskóta (66 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 221
  • CH: 38.3 g
  • fehérje: 6.6 g
  • zsír: 4.9 g