Waldorf-saláta
Elkészítés
A zellert meghámozzuk, félbevágjuk, gyufaszál vékonyságú, 4-5 centiméteres csíkokra váguk, azonnal meglocsoljuk citromlével. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, vékony szeletkékre vágjuk, megöntözzük citromlével, néhány szeletkét félre teszünk. A sajtot kisebb kockákra, a diót durvára vágjuk. Néhány gerezdet félreteszünk a díszítéshez. Az egészet lazán összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, kíméletesen a majonézhez adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a salátára öntjük, lefedjük, 1 órára hidegre tesszük. Tálaláskor néhány szép salátalevéllel kibélelünk egy mélyebb tálat, a többit ujjnyi csíkokra vágjuk és a tál aljára szórjuk. Ráhalmozzuk a majonézes keveréket, tetejét a félretett almaszeletkékkel és diógerezdekkel díszítjük.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 25 dkg Zeller  
- 15 dkg Camembert sajt  
- 10 dkg Dióbél 
- 1 kisebb fej Saláta - fejes saláta (40 dkg)
- 6 dkg Citromlé 
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 dl Tejszín, 30%-os (10 g)
- 2 db közepes Alma (40 dkg)
- ízlés szerint Só
- 4 evőkanál Majonéz (10 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 557
- CH: 24.2 g
- fehérje: 16.0 g
- zsír: 43.8 g