Mit ehetek | Waldorf saláta

Waldorf saláta

Waldorf saláta
Waldorf saláta

Elkészítés

A megtisztított zellert gyufaszál vékonyságú metéltre vágjuk. Leöntjük annyi forrásban lévő, sós, almaecetes vízzel, amennyi ellepi, és letakarva hagyjuk kihűlni. Közben a joghurtba belekeverjük a majonézt és sóval, mézzel, citromlével ízesítjük. Az almát a zellerhez hasonlóan összevágjuk, és citromlével lecsepegtetjük, nehogy megbarnuljon. A salátát vékony metéltre vágjuk. Ezután összekeverjük a kihűlt, lecsepegtetett zellert, salátát, almát és a durvára vágott diót. Tálra halmazok, leöntjük a salátadresszinggel, és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
  • 1 evőkanál Méz (21 g)
  • fél mokkáskanál Só (1 g)
  • 1 kisebb fej Saláta - fejes saláta (40 dkg)
  • 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
  • 2 dl Joghurt (20 dkg)
  • 4 evőkanál Majonéz (10 dkg)
  • 14 dkg Dióbél 
  • 1 db közepes Alma (20 dkg)
  • 1 db kicsi Zeller (20 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 522
  • CH: 24.0 g
  • fehérje: 11.3 g
  • zsír: 41.5 g