Waldorf saláta
Elkészítés
A megtisztított zellert gyufaszál vékonyságú metéltre vágjuk. Leöntjük annyi forrásban lévő, sós, almaecetes vízzel, amennyi ellepi, és letakarva hagyjuk kihűlni. Közben a joghurtba belekeverjük a majonézt és sóval, mézzel, citromlével ízesítjük. Az almát a zellerhez hasonlóan összevágjuk, és citromlével lecsepegtetjük, nehogy megbarnuljon. A salátát vékony metéltre vágjuk. Ezután összekeverjük a kihűlt, lecsepegtetett zellert, salátát, almát és a durvára vágott diót. Tálra halmazok, leöntjük a salátadresszinggel, és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
- 1 evőkanál Méz (21 g)
- fél mokkáskanál Só (1 g)
- 1 kisebb fej Saláta - fejes saláta (40 dkg)
- 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
- 2 dl Joghurt (20 dkg)
- 4 evőkanál Majonéz (10 dkg)
- 14 dkg Dióbél 
- 1 db közepes Alma (20 dkg)
- 1 db kicsi Zeller (20 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 522
- CH: 24.0 g
- fehérje: 11.3 g
- zsír: 41.5 g