Mit ehetek | Villámgyors áfonyás-mangós pohárkrém

Villámgyors áfonyás-mangós pohárkrém

Villámgyors áfonyás-mangós pohárkrém
Villámgyors áfonyás-mangós pohárkrém

Elkészítés

A 2 tojásból, 2 ek. eritrittel a 2 ek liszttel és a maréknyi zabpehellyel piskótát sütöttem. Ezt miután megsült és kihűlt, apró darabkákra szaggattam. A pudingport kikevertem mandulatejjel. A maradék mandulatejbe beletettem az apróra vágott mangót, a biocitrom héját és a maradék eritrittel megfőztem. Ezután hozzáadtam a kikevert pudingport és krémes állagúra főztem.
A poharakba a következőképpen rétegeztem: Apróra tördelt piskóta- áfonyaszemek, erre a mangóval felfőzött puding, majd újra egy réteg piskóta, és a maradék krém. A tetejét friss áfonyával, durvára vágott mandula és pisztáciadarabokkal szórtam meg.

Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2016/07/18/villamgyors-poharkrem-gluten-laktoz-es-cukormentesen/


    • adag3
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
  • 2 dkg Mandula  
  • 2 dkg Pisztácia - tisztított 
  • 10 dkg Áfonya  
  • 1 db közepes Mangó (40 dkg)
  • 3 evőkanál Zabpehely (30 g)
  • 2 púpos evőkanál Finomliszt BL55 (30 g)
  • 18 dkg Eritrit 
  • 6 dl Mandulatej (66 dkg)
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 1 zacskó Pudingpor - tejszín ízű (40 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 346
  • CH: 51.5 g
  • fehérje: 7.7 g
  • zsír: 11.0 g