Villámgyors áfonyás-mangós pohárkrém
Elkészítés
A 2 tojásból, 2 ek. eritrittel a 2 ek liszttel és a maréknyi zabpehellyel piskótát sütöttem. Ezt miután megsült és kihűlt, apró darabkákra szaggattam. A pudingport kikevertem mandulatejjel. A maradék mandulatejbe beletettem az apróra vágott mangót, a biocitrom héját és a maradék eritrittel megfőztem. Ezután hozzáadtam a kikevert pudingport és krémes állagúra főztem.
A poharakba a következőképpen rétegeztem: Apróra tördelt piskóta- áfonyaszemek, erre a mangóval felfőzött puding, majd újra egy réteg piskóta, és a maradék krém. A tetejét friss áfonyával, durvára vágott mandula és pisztáciadarabokkal szórtam meg.
Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2016/07/18/villamgyors-poharkrem-gluten-laktoz-es-cukormentesen/
-
- 3
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
- 2 dkg Mandula  
- 2 dkg Pisztácia - tisztított 
- 10 dkg Áfonya  
- 1 db közepes Mangó (40 dkg)
- 3 evőkanál Zabpehely (30 g)
- 2 púpos evőkanál Finomliszt BL55 (30 g)
- 18 dkg Eritrit 
- 6 dl Mandulatej (66 dkg)
- 2 db Tojás (11 g)
- 1 zacskó Pudingpor - tejszín ízű (40 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 346
- CH: 51.5 g
- fehérje: 7.7 g
- zsír: 11.0 g