Mit ehetek | Vegán Wellington

Vegán Wellington

Vegán Wellington
Vegán Wellington

Elkészítés

A céklát meghámozunk, nagyobb kockákra vágjuk. Kiolajozott tepsibe terítjük, kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Kézzel jó összeforgatjuk és 30 percre 200 fokos sütőbe toljuk. A diót megdaráljuk, hozzáadjuk a darabolt gombát, rozmaringleveleket és krémesre aprítjuk. Serpenyőbe tesszük, 12-15 percig kevergetve pirítjuk, majd egy tálba öntjük. A megsült, kissé kihűlt céklát aprítóba tesszük, ezt is ledaráljuk, majd a gombás keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, almaecetet adunk hozzá, jól összekeverjük.
1 tekercs leveles tésztát tepsibe simítunk, hosszában az egyik oldalára halmozzuk a tölteléket, a szélétől kb. 1 centire. Rudat alakítunk belőle és ráhajtjuk a tészta másik felét. A szélét  lenyomkodjuk, a felesleget éles késsel levágjuk.
Olívaolajjal megkenjük és éles késsel ferdén bevagdossuk a tetejét kb. 5 cm-es közönként. 200 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ferdén szeletelve kínáljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 60 dkg Cékla  
  • 15 dkg Dióbél 
  • 50 dkg Csiperkegomba 
  • 4 ág Friss rozmaring (8 g)
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 evőkanál Ecet - Almaecet (7 g)
  • 1 csomag Levestészta (200 g)
  • 1 teáskanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (5 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 534
  • CH: 53.2 g
  • fehérje: 23.1 g
  • zsír: 24.1 g