Mit ehetek | Váradi almás kacsasült

Váradi almás kacsasült

Váradi almás kacsasült
Váradi almás kacsasült

Elkészítés

A megtisztított kacsát kívül-belül sóval, borssal, majoránnával, reszelt szerecsendióval megszórjuk. Belsejébe tisztított almát teszünk, amelybe néhány szem szegfűszeget tűzdelünk. Az így előkészített kacsát közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva ropogósra sütjük. A sült kacsát az almával együtt feldarabolva tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál Őrölt szerecsendió (2 g)
  • 1 csapott evőkanál Só (14 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 4 db Szegfűszeg - egész
  • 1 evőkanál Szárított majoránna (2 g)
  • 20 dkg Alma  
  • 160 dkg Kacsa 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 794
  • CH: 9.2 g
  • fehérje: 48.2 g
  • zsír: 0.3 g