Mit ehetek | Valahogy idén se sikerült időben elvégezni az előkészületeket
Valahogy idén se sikerült időben elvégezni az előkészületeket

„Szeretem a karácsonyi tömeget. Szívesen megyek egy zsúfolt boltba.” Ezzel lepett meg ma lányom, mikor néztük az utcán hömpölygő, rohanó embertömeget. Mindenki kapkod, ideges, feszült, hogy csak még az meglegyen, ami épp tegnap jutott eszébe. Egymásra morgó, zsörtölődő, fáradt emberek. Valahogy idén se sikerült időben elvégezni az előkészületeket.

Nem baj, ilyenek vagyunk és mi már ilyennek szeretjük a karácsonyi készülődést. Kicsit úgy éreztük magunkat, mint a Mátrixban, mi lelassulva, nyugodtan sétáltunk, a kapkodó, ideges, mégis békére vágyó tömegben.

„Tudod lányom, mindig csak egyszerűen, ha nem akarjuk túlbonyolítani, egy kicsit előbbre tervezünk és gondolkodunk, akkor legalább így, az advent végére lelassulhatunk, megnyugodhatunk, és magunkra vehetjük az Ünnepek hangulatát.”

Mindenki azt kérdezi, én mit főzök idén karácsonyra? 
Nálunk most tortilla chips lesz 2-3 féle szósszal és kencével. Semmi töltött káposzta? Semmi halászlé? Semmi pulyka? Halászlé lesz, de csak akkor, ha igazán finomat tudok rendelni. Mert mi azt a hagyományt alakítottuk ki, hogy nem bonyolítjuk el. Sokkal fontosabb, hogy nyugodtan, békésen és sok-sok fénnyel körülöttünk készüljük. És beszélgessünk, karácsonyi zenét hallgassunk.

Talán életem legnagyobb bókját kaptam a 4. gyertyagyújtáskor.

Mindig valami kérdés mentén beszélgetünk ilyenkor. Most azt kérdeztem páromtól, lányomtól:
Miért vagy hálás, mire vagy büszke?

Mind a hárman azt mondtuk elsőre, hogy hálásak vagyunk, hogy együtt vagyunk, és úgy vagyunk együtt, ahogy. Szeretettel, humorral és még mindig azzal a vággyal, hogy jobb együtt, mit bárhogy máshogy.
És hálásak voltunk az idei utazásainkért, meg a csodás eljegyzésünkért is.

Én nagyon hálás vagyok a páromnak, hogy elfogad, hogy elismer, és ennyi év után is szeret.

Hálás vagyok Réka lányomnak is a támogatásáért. Nagyon büszke vagyok rá, hogy megküzdött azért, hogy a világ egyik legjobb egyetemén tanulhasson, és úgy tűnik jól helyt is áll.

Nagyon jó volt tőle hallanom, hogy ő mi mindenért hálás. Egyetem mellett dolgozik, és büszkén hallgattam, amikor az ottani vezetőségről beszélt. Annyira felnőtt volt a gondolkodása. Azt mesélte el, hogy a vezetők ott mennyire példamutatók ahogy az embereket és helyzeteket kezelik, hogy támogatják és segítik a csapatot. És ezért a csapat összefog és mindent megtesz, hogy a vállalkozás sikeres legyen.

És ekkor mondta! „Anya nagyon büszke vagyok rád, hogy még mindig lelkesedsz. Hogy küldöd azokat a képeket, egy árnyékról, egy madárról, egy bármiről, és ezek az apróságok még mindig lelkesedéssel töltenek el.”

Egész éjjel forgolódtam az ágyamban és ezen gondolkodtam. Hogy milyen furcsa is ez, hogy a gyerekek egészen mást értékelnek bennünk szülőkben, felnőttekben, mint ahogy mi azt hisszük. Sose jutott volna eszembe, hogy ez az apróság az, ami olykor felemeli, átsegíti egy-egy nehézségen lányomat.

Mindenkinek Békés, Áldott Karácsonyt kívánok: Böcker Bea

Köszönjük, hogy itt jártál!
Egészséges étkezést kívánunk: Bea, Csilla és Anita
Mit-ehetek? - Étrendek az egészségért csapat


Kapcsolódó blogbejegyzések

  • 2020 dec 18
    Hosszú évekig ilyen korai karácsonyaink voltak. Aztán kamasz korára, mikor már mindent tudott, a kialakult hagyományt megtartottuk, a reggeli családi karácsonyunkban az új párom is partnerré, családtaggá vált. A...
  • A reklámok, akciók csak úgy záporoznak felém és egyre újabb beszerzés felé lökdösnek. Elég volt! Hagyd abba! - kiálltom magamnak is. Tényleg felesleges ez már. Na jó még egy könyv, de aztán annyi! Még...
  • Tényleg még megeheted azt az ételt? Nem lesz rövid és hosszú távon problémád belőle? Persze ebben együtt kell működnünk. Hisz akár élő, akár élettelen dolgot "megjavítani", karbantartani csak akkor...
További bejegyzések