Töltött hokkaido tök
Elkészítés
Az apróra vágott és 2 ek. olajon dinsztelt hagymára dobjuk az apróra kockázott paprikát és a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
A cukkinit és a gombát apró kockákra vágjuk és külön-külön 1-1 ek olajon megpirítjuk. Közben megfőzzük a bulgurt. A tök tetejét levágjuk (ez lesz a kalapja), belsejét kikaparjuk.
Elkészítjük a besamelt: 2 ek olajon megfuttatjuk a rizslisztet, sózzuk, borsozzuk és 2 dl húsleveslével lassú keverés mellett sűrűre főzzük.
Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük és ezzel töltjük meg a tököt. Rátesszük a kalapot, letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb. 40-50 percig. Majd levesszük a fóliát, kicsit magasabbra vesszük hőt és 5-10 perc alatt barnás pirosra sütjük.
Forrás: Bacsa Gabriella
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 6 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (78 g)
- 3 evőkanál Rizsliszt (36 g)
- 2 dl Húsleveslé (20 dkg)
- 5 dkg Bulgur  
- 1 késhegynyi Őrölt szerecsendió
- fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
- 1 csapott teáskanál Só (5 g)
- 20 dkg Csiperkegomba 
- 1 db Paprika (90 g)
- 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
- 1 db közepes Cukkini (20 dkg)
- 10 dkg Darált csirkemell 
- 1 közepes Hokkaido japán sütőtök (150 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 671
- CH: 87.2 g
- fehérje: 19.1 g
- zsír: 26.7 g