Mit ehetek | Töltött hokkaido tök

Töltött hokkaido tök

Töltött hokkaido tök
Töltött hokkaido tök

Elkészítés

Az apróra vágott és 2 ek. olajon dinsztelt hagymára dobjuk az apróra kockázott paprikát és a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. 
A cukkinit és a gombát apró kockákra vágjuk és külön-külön 1-1 ek olajon megpirítjuk. Közben megfőzzük a bulgurt. A tök tetejét levágjuk (ez lesz a kalapja), belsejét kikaparjuk.
Elkészítjük a besamelt: 2 ek olajon megfuttatjuk a rizslisztet, sózzuk, borsozzuk és 2 dl húsleveslével lassú keverés mellett sűrűre főzzük.
Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük és ezzel töltjük meg a tököt. Rátesszük a kalapot, letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb. 40-50 percig. Majd levesszük a fóliát, kicsit magasabbra vesszük hőt és 5-10 perc alatt barnás pirosra sütjük.

Forrás: Bacsa Gabriella


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 6 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (78 g)
  • 3 evőkanál Rizsliszt (36 g)
  • 2 dl Húsleveslé (20 dkg)
  • 5 dkg Bulgur  
  • 1 késhegynyi Őrölt szerecsendió
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 20 dkg Csiperkegomba 
  • 1 db Paprika (90 g)
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 1 db közepes Cukkini (20 dkg)
  • 10 dkg Darált csirkemell 
  • 1 közepes Hokkaido japán sütőtök (150 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 671
  • CH: 87.2 g
  • fehérje: 19.1 g
  • zsír: 26.7 g