Tojáskocsonya levesbetét
Elkészítés
A tojást felöntjük, villával felverjük. Összekeverjük a tejjel és a fűszerekkel, majd egy zsiradékkal kikent serpenyőbe tesszük. A masszát állandó keverés mellett egy forrásban lévő vízzel félig tele fazék tetejére tesszük, és addig főzzük, amíg megkocsonyásodik. Amikor kihűlt, csíkokra vagy apró kockákra vágva bármely levesbe téve betétként tálaljuk.
-
3
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 db Tojás (55 g)
- 3 evőkanál Tej 1,5%-os (24 g)
- 1 késhegynyi Őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál Friss petrezselyem (1 g)
- 1 mokkáskanál Margarin (4 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 42
- CH: 0.5 g
- fehérje: 2.8 g
- zsír: 3.1 g