Mit ehetek | Tejszínes fokhagymás sült csicsóka

Tejszínes fokhagymás sült csicsóka

Tejszínes fokhagymás sült csicsóka
Tejszínes fokhagymás sült csicsóka

Elkészítés

Áztassuk be 20 percre a csicsókát és alaposan tisztítsuk meg. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szeleteljük fel a csicsókát vékonyan, tegyük egy nagy tálba és öntsük rá a tejszínt. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az oregánót, a szerecsendiót, a citromlevet, és ízesítsük tengeri sóval és őrölt fekete borssal. Keverjük össze, amíg az összes csicsókaszeletet egyenletesen bevonja a krémes fűszerkeverék. A tál tartalmát egy tepsibe öntjük, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal. Tegyünk néhány kis vajgombócot a szeletek köré, majd az egész edényt csepegtessük meg az olívaolajjal. Tegyük a sütőbe 35-40 percre, amíg a teteje szépen megpirul és a csicsóka is megpuhul. Azonnal tálaljuk.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 90 dkg Csicsóka  
  • 4 nagy gerezd Fokhagyma (28 g)
  • 3 dl Főzőtejszín, 20 %-os (30 dkg)
  • 1 csapott evőkanál Szárított oregano (2 g)
  • 1 késhegynyi Őrölt szerecsendió
  • 1 csapott evőkanál Só (14 g)
  • 1 mokkáskanál Őrölt feketebors (2 g)
  • 4 evőkanál Citromlé (40 g)
  • 2 evőkanál Vaj (4 dkg)
  • 4 evőkanál reszelt Parmezán sajt (28 g)
  • 1 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (13 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 367
  • CH: 40.3 g
  • fehérje: 5.2 g
  • zsír: 18.9 g