Mit ehetek | Tejfölös sárgabarackdesszert

Tejfölös sárgabarackdesszert

Tejfölös sárgabarackdesszert
Tejfölös sárgabarackdesszert

Elkészítés

A zabpehelyre ráöntöm a rostos ivólevet, és 15 percig hagyom pihenni. Közben a gyümölcsöt megmosom, kimagozom és kis kockákra vágom. Összekeverem a zabpehellyel, a tejföllel, a gyümölccsel és a sárgabarackdzsemmel. Sózom, és négy kompótos tálkába töltöm. Befedem, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csipetnyi Só
  • 2 dl Tejföl, 20%-os (20 g)
  • 8 evőkanál Zabpehely (8 dkg)
  • 4 db nagy érett Sárgabarack (32 dkg)
  • 4 evőkanál Sárgabarack lekvár (16 dkg)
  • 12 evőkanál Sárgabarack ivólé - rostos, édesítettlen (20 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 255
  • CH: 54.8 g
  • fehérje: 3.6 g
  • zsír: 2.4 g