Mit ehetek | Tejfölös-paradicsomos rizs

Tejfölös-paradicsomos rizs

Tejfölös-paradicsomos rizs
Tejfölös-paradicsomos rizs

Elkészítés

A rizst megmossuk, leszűrjük, a zsírban megforgatjuk, sózzuk, és felöntjük vízzel. A hagymát meghámozzuk, és egészben beletesszük, majd fedő alatt megpároljuk. Közben a sajtot megreszeljük. Mikor a rizs megpuhult, a hagymát kivesszük. Kivajazunk egy tepsit, az aljára terítünk egy réteg rizst, megszórjuk reszelt sajttal, néhány kanál tejföllel megöntözzük, és addig rétegezünk, amíg a rizs elfogy. A paradicsompürét elkeverjük a megmaradt tejföllel, megsózzuk, és a rizs tetejére öntjük. Sütőben megpirítjuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Rizs  
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 2 dl Tejföl, 20%-os (20 g)
  • 10 dkg Trappista sajt  
  • másfél kicsi konzerv Sűrített paradicsom (105 g)
  • 1 evőkanál Kacsazsír (2 dkg)
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 evőkanál Vaj (2 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 493
  • CH: 66.1 g
  • fehérje: 14.7 g
  • zsír: 17.7 g