Tejfölös-paradicsomos rizs
Elkészítés
A rizst megmossuk, leszűrjük, a zsírban megforgatjuk, sózzuk, és felöntjük vízzel. A hagymát meghámozzuk, és egészben beletesszük, majd fedő alatt megpároljuk. Közben a sajtot megreszeljük. Mikor a rizs megpuhult, a hagymát kivesszük. Kivajazunk egy tepsit, az aljára terítünk egy réteg rizst, megszórjuk reszelt sajttal, néhány kanál tejföllel megöntözzük, és addig rétegezünk, amíg a rizs elfogy. A paradicsompürét elkeverjük a megmaradt tejföllel, megsózzuk, és a rizs tetejére öntjük. Sütőben megpirítjuk.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 evőkanál Vaj (2 dkg)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 csapott teáskanál Só (5 g)
- 1 evőkanál Kacsazsír (2 dkg)
- másfél kicsi konzerv Sűrített paradicsom (105 g)
- 10 dkg Trappista sajt  
- 2 dl Tejföl, 20%-os (20 g)
- 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
- 30 dkg Rizs  
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 493
- CH: 66.1 g
- fehérje: 14.7 g
- zsír: 17.7 g