Mit ehetek | Tejfölös bableves

Tejfölös bableves

Tejfölös bableves
Tejfölös bableves

Elkészítés

Felhevítjük az olajat, és átpirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Meghintjük pirospaprikával, és felengedjük 1,5 liter hideg vízzel. Beletesszük a babot, a hasábokra vágott vegyes zöldséget. Sóval, finomra vágott fokhagymával és cseresznyepaprikával ízesítve puhára főzzük. A tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk és átforraljuk. Kevés morzsolt majoránnával, törött borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Fejtett bab 
  • 1 db Sárgarépa (120 g)
  • 1 db közepes Fehérrépa (10 dkg)
  • 50 ml Étolaj - Napraforgóolaj (45 g)
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 2 dl Tejföl, 12%-os (20 g)
  • 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
  • 2 teáskanál Só (14 g)
  • 1 evőkanál Pirospaprika por (7 g)
  • fél db Cseresznyepaprika (4 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • fél csokor Friss petrezselyem (2 dkg)
  • 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
  • fél mokkáskanál Szárított majoránna

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 378
  • CH: 47.4 g
  • fehérje: 15.9 g
  • zsír: 12.8 g