Mit ehetek | Tejfölben sült újkrumpli

Tejfölben sült újkrumpli

Tejfölben sült újkrumpli
Tejfölben sült újkrumpli

Elkészítés

Az újkrumplit lekapargatjuk, lesikáljuk, és megmossuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, beleszórjuk a burgonyát, és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük. Vajjal kikenünk egy mély tűzálló edényt. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a rozmaringot leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük és felaprózzuk (néhányat félreteszünk a díszítéshez). A újkrumplit leszűrjük és a sütőedénybe terítjük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a tojássárgákkal, az áttört fokhagymával, a rozmaringgal, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. Leöntjük vele a krumplit, lazán összekeverjük, és a sütőben pirosra sütjük (25-30 perc). Tálaláskor a félretett rozmaringlevélkékkel díszítjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 2 dl Tejföl, 20%-os (20 g)
  • 5 gerezd Fokhagyma (20 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 2 db Tojássárgája (32 g)
  • 1 ág Friss rozmaring (2 g)
  • 2 dkg Vaj 
  • 80 dkg Újkrumpli 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 247
  • CH: 34.2 g
  • fehérje: 6.8 g
  • zsír: 7.8 g