Mit ehetek | Tejfölben sült gombás burgonya

Tejfölben sült gombás burgonya

Tejfölben sült gombás burgonya
Tejfölben sült gombás burgonya

Elkészítés

A nyers burgonyát megtisztítom, egyforma kockákra vágom és beleterítem egy tepsibe. Megsózom és félreteszem. A gombát gondosan megmosom, földes szárától megtisztítom és vékony szeletkékre vagdalom. A felforrósított olajon kiolvasztom az apróra metélt füstölt szalonna zsírját, majd ráteszem a gombaszeleteket. Megsózom, megborsozom, belekeverem az ugyancsak apróra vágott petrezselyemzöldet, és fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ezután zsírjára sütöm, belekeverem a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Hagyom kissé kihűlni, addig a tejfölben simára keverem a lisztet, végül összevegyítem a párolt gombával. A gombás krémet rákenem a burgonya tetejére is befedve addig pirítom, amíg a burgonya meg nem puhul. Ezután fedetlenül addig pirítom tovább, amíg a tetején ropogós kéreg keletkezik.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 3 dl Tejföl, 20%-os (300 g)
  • 3 közepes gerezd Fokhagyma (12 g)
  • 1 mokkáskanál Őrölt feketebors (2 g)
  • 1 kg Újkrumpli 
  • 30 dkg Csiperkegomba 
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
  • 4 dkg Füstölt szalonna 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 472
  • CH: 46.9 g
  • fehérje: 14.0 g
  • zsír: 22.8 g