Mit ehetek | Tejbedara finomítatlan darából, szilvával

Tejbedara finomítatlan darából, szilvával

Tejbedara finomítatlan darából, szilvával
Tejbedara finomítatlan darából, szilvával

Elkészítés

A tejet a sóval felforraljuk, a darát beleszórjuk és kb. öt percig kevergetve főzzük. A mézet és a durvára vágott diót hozzáadjuk (kisgyermek esetén daráljuk a diót). A szilvát apróra vágjuk és a tejföllel együtt elkeverjük a tejbedarában. Forrón vagy hidegen tálaljuk.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál Tejföl, 20%-os (50 g)
  • 3 evőkanál Méz (63 g)
  • 1 csipetnyi Tengeri só
  • 5 dkg Aszalt szilva  
  • 5 dkg Dióbél 
  • 5 dl Tej-2,8% (45 dkg)
  • 10 dkg Finomítattlan búzadara 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 724
  • CH: 92.7 g
  • fehérje: 19.0 g
  • zsír: 26.7 g