Mit ehetek | Tavaszias galambleves

Tavaszias galambleves

Tavaszias galambleves
Tavaszias galambleves

Elkészítés

A galambokat megtisztítjuk, és másfél liter vízben feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldséget, a rizst, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, még egyszer felforraljuk. A forró levest a tojássárgákra merjük, elkeverjük és finomra vágott petrezselyemmel megszórva máris tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
  • 2 evőkanál Rizs (28 g)
  • 2 dl Tejföl, 20%-os (20 g)
  • 2 db Sárgarépa (240 g)
  • 2 db Tojássárgája (32 g)
  • 1 db közepes Fehérrépa (10 dkg)
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
  • 2 db fiatal Galamb (80 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 375
  • CH: 16.9 g
  • fehérje: 43.1 g
  • zsír: 13.8 g