Mit ehetek | Tavaszi tojássaláta

Tavaszi tojássaláta

Tavaszi tojássaláta
Tavaszi tojássaláta

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és karikára szeljük. Egy tálba rétegezzük az ugyancsak karikára vágott retekkel és megszórjuk a felaprított zöldekkel. A joghurtot összekeverjük a sóval, borssal, citromlével, ráöntjük, behűtjük.

Forrás: Edit néni szakácskönyve


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 6 db Tojás (330 g)
  • 2 csomag Hónapos retek (32 dkg)
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
  • 1 csokor Metélőhagyma - snidling (8 dkg)
  • ízlés szerint Citromlé frissen facsarva
  • 2 pohár Joghurt (350 g)
  • fél mokkáskanál Só (1 g)
  • ízlés szerint Őrölt fehérbors

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 219
  • CH: 10.0 g
  • fehérje: 15.4 g
  • zsír: 12.7 g