Tavaszi csirkemell
Elkészítés
A húst nagyobb szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk és a vajban mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Ráhalmozzuk a zöldborsót, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, 1-1 késhegynyivel a fűszerekből, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a leveskockát és 2 dl vizet. Felforraljuk, majd a tejszínt elkeverjük a liszttel, hozzáöntjük és azzal még egyet forraljuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb Csirkemell filé (110 dkg)
- 1 kg Zöldborsó 
- 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
- 5 dkg Vaj 
- 50 ml Főzőtejszín, 20 %-os (50 g)
- 1 evőkanál Citromlé (10 g)
- 1 db Leveskocka - erőleves (11 g)
- 1 púpos evőkanál Finomliszt BL55 (15 g)
- 1 csapott teáskanál Só (5 g)
- 1 mokkáskanál Őrölt fehérbors (2 g)
- 2 mokkáskanál Szárított kakukkfű (1 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 659
- CH: 39.6 g
- fehérje: 83.5 g
- zsír: 17.5 g