Tárkonyos ráksaláta
Elkészítés
A fürjtojásokat 5 perc alatt megfőzzük, hámozzuk. Közben 1,5 dl hideg vízbe keverjük a citromlevet és a citrom reszelt héját, a tárkonyecetet, a finomra vágott tárkony leveleket, sót, zúzott kapribogyót, az olívaolajat és a kisebb darabokra vágott rákhúst. Hűtőben pihentetjük. Majd tálalásnál tépett salátalevéllel, felezett koktélparadicsommal és a negyedelt fürjtojással díszítjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 30 dkg Rákkonzerv 
- 1 db Citrom (18 dkg)
- 50 ml Ecet - tárkonyecet (5 dkg)
- 1 evőkanál Friss tárkony (2 g)
- 1 evőkanál Kapribogyó (15 g)
- 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
- 3 csipet Só (2 g)
- 8 nagy levél Saláta - fejes saláta (20 dkg)
- 8 szem Koktélparadicsom (13 dkg)
- 8 db Fürjtojás (8 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 175
- CH: 3.7 g
- fehérje: 15.2 g
- zsír: 11.9 g