Mit ehetek | Tárkonyos ráksaláta

Tárkonyos ráksaláta

Tárkonyos ráksaláta
Tárkonyos ráksaláta

Elkészítés

A fürjtojásokat 5 perc alatt megfőzzük, hámozzuk. Közben 1,5 dl hideg vízbe keverjük a citromlevet és a citrom reszelt héját, a tárkonyecetet, a finomra vágott tárkony leveleket, sót, zúzott kapribogyót, az olívaolajat és a kisebb darabokra vágott rákhúst. Hűtőben pihentetjük. Majd tálalásnál tépett salátalevéllel, felezett koktélparadicsommal és a negyedelt fürjtojással díszítjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Rákkonzerv 
  • 1 db Citrom (18 dkg)
  • 50 ml Ecet - tárkonyecet (5 dkg)
  • 1 evőkanál Friss tárkony (2 g)
  • 1 evőkanál Kapribogyó (15 g)
  • 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
  • 3 csipet Só (2 g)
  • 8 nagy levél Saláta - fejes saláta (20 dkg)
  • 8 szem Koktélparadicsom (13 dkg)
  • 8 db Fürjtojás (8 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 175
  • CH: 3.7 g
  • fehérje: 15.2 g
  • zsír: 11.9 g