Mit ehetek | Tárkonyos mártás

Tárkonyos mártás

Tárkonyos mártás
Tárkonyos mártás

Elkészítés

A majonézbe finomra vágott tárkonyt keverünk, tejszínnel, borral hígítjuk, sóval, cukorral, borsikával, citromlével ízesítjük.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál Citromlé frissen facsarva (10 g)
  • 2 dkg Friss tárkony 
  • 50 ml Fehérbor - száraz (5 dkg)
  • 1 dl Főzőtejszín, 20 %-os (10 dkg)
  • ízlés szerint Szárított borsikafű
  • ízlés szerint Kristálycukor
  • 1 csipetnyi Só
  • 3 dl Majonéz (30 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 1230
  • CH: 6.6 g
  • fehérje: 6.1 g
  • zsír: 127.1 g