Tárkonyos mártás
Elkészítés
A majonézbe finomra vágott tárkonyt keverünk, tejszínnel, borral hígítjuk, sóval, cukorral, borsikával, citromlével ízesítjük.
-
- 2
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 evőkanál Citromlé frissen facsarva (10 g)
- 2 dkg Friss tárkony 
- 50 ml Fehérbor - száraz (5 dkg)
- 1 dl Főzőtejszín, 20 %-os (10 dkg)
- ízlés szerint Szárított borsikafű
- ízlés szerint Kristálycukor
- 1 csipetnyi Só
- 3 dl Majonéz (30 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 1230
- CH: 6.6 g
- fehérje: 6.1 g
- zsír: 127.1 g