Mit ehetek | Tárkonyos halleves

Tárkonyos halleves

Tárkonyos halleves
Tárkonyos halleves

Elkészítés

Az előkészített zöldségeket olajon megpároljuk. Közben sóval, tárkonnyal, borsikával, snidlinggel fűszerezzük, majd egy kevés alaplével felöntjük. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk az előre elkészített haldarabokat és megfőzzük. Ezután kivesszük, és a levest tejföllel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, ügyelve arra, hogy fel ne forrjon. Tálalásnál a halat a tálalótálra helyezzük és ráöntjük a forró zöldséges levet.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
  • 3 db közepes Fehérrépa (30 dkg)
  • 3 db Sárgarépa (360 g)
  • 2 dl Tejföl, 12%-os (20 g)
  • ízlés szerint Szárított borsikafű
  • 1 csokor Metélőhagyma - snidling (8 dkg)
  • 3 db Tojássárgája (48 g)
  • 1 csipetnyi Tengeri só
  • 1 teáskanál Szárított tárkony (1 g)
  • ízlés szerint Ecet - tárkonyecet
  • 1 liter Húsleveslé (1 kg)
  • 1 kg Harcsafilé 
  • 10 dkg Zöldborsó 
  • 5 dkg Olívaolaj - sütéshez, főzéshez 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 1177
  • CH: 19.6 g
  • fehérje: 52.9 g
  • zsír: 39.4 g