Tarka rizsgolyók
Elkészítés
A puhára főzött, kihűlt rizst keverjük össze a krémsajttal, a tejszínnel és a vegyes zöldfűszerrel. A metélőhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel, a mogyorót forró vajon enyhén pirítsuk meg, majd aprítsuk fel. Vizezett kézzel formáljunk a rizses masszából 12-15 golyót. Forgassuk meg a golyókat a metélőhagymában, a petrezselyemben és a mogyoróban. A rizsgolyókat legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
(Gyermek diéta esetén a mogyorósat hagyjuk el.)
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 4 szem Földimogyoró - hámozott, sótlan (3 g)
- 10 dkg Rizs - hosszú szemű 
- 15 dkg Krémsajt - natúr 
- 1 dl Főzőtejszín, 20 %-os (10 dkg)
- 1 csokor Metélőhagyma - snidling (8 dkg)
- 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
- 2 evőkanál Friss fűszernövények keveréke - kakukkfű, bazsalikom, majoranna, petrezselyem (8 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 290
- CH: 25.8 g
- fehérje: 5.6 g
- zsír: 18.4 g