Tápiókapuding málnával
Elkészítés
A tápiókagyöngyöt egy kis lábasba kanalazzuk, ráöntünk 2 dl vizet, és pár percet állni hagyjuk, amíg felszívja a vizet. A kókusztejet a tápiókára öntjük, és gyenge tűzön kevergetve főzni kezdjük. Gyorsan elkészül, de folyamatosan kevergetnünk kell, hamar besűrűsödik, kocsonyásodik. Ha szükséges, kevés vizet vagy kókusztejet adhatunk még hozzá, olyan állagú legyen, mint egy tejbegríz. A tűzről lehúzva elkeverjük benne az édesítőt és a vaníliaport.A fagyasztott málnát 4 pohár osztjuk el, rákanalazzuk a pudingot, és hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen kínáljuk, a tetejét megszórva egy kevés kókuszreszelékkel.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 10 csepp Stevia édesítőszer - folyékony (1 g)
- 8 púpos evőkanál Tápiókagyöngy (12 dkg)
- 4 dl Kókusztej, édesítetlen (40 dkg)
- 25 dkg Fagyasztott málna 
- fél mokkáskanál Vanília kivonat (1 g)
- 1 evőkanál Kókuszreszelék (6 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 333
- CH: 33.1 g
- fehérje: 3.0 g
- zsír: 22.3 g