Mit ehetek | Tanyasi tarhonyás hús

Tanyasi tarhonyás hús

Tanyasi tarhonyás hús
Tanyasi tarhonyás hús

Elkészítés

Az olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, azonnal felengedjük kevés vízzel, amikor zsírjára pirult, beletesszük a kockákra vágott húst. Megsózzuk, fedővel letakarva pároljuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor a hús már majdnem puha, az előzőleg kevés olajban megpirított tarhonyát és a kockákra vágott burgonyát is beletesszük. Annyi forró vizet öntünk rá, hogy egy ujjnyira ellepje, majd fedő alatt készre pároljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Pirospaprika por
  • ízlés szerint Só
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 4 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (52 g)
  • 60 dkg Sertés - Sertéshús  
  • 40 dkg Burgonya  
  • 8 dkg Paradicsom  
  • 12 dkg Paprika 
  • 15 dkg Tarhonya 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 592
  • CH: 46.8 g
  • fehérje: 39.6 g
  • zsír: 26.0 g