Mit ehetek | Tabuli

Tabuli

Tabuli
Tabuli

Elkészítés

A bulgurt összekeverjük a sóval, leöntjük a forró vízzel, és 15-20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt az összes vizet felszívja. Az öntet hozzávalóit összedolgozzuk, és a beáztatott bulgurra öntjük. Kanállal könnyedén összeforgatjuk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt hozzákeverjük a felaprított paradicsomot, újhagymát és a kockára vágott uborkát.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 4 szál Újhagyma (12 dkg)
  • 1 kisebb Kígyóuborka (25 dkg)
  • 350 ml Víz (35 dkg)
  • 18 dkg Bulgur  
  • 45 dkg Paradicsom  
Öntethez:
  • 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
  • 60 ml Olívaolaj - saláta olaj (54 g)
  • 60 ml Citromlé (60 g)
  • 1 marék Friss mentalevél (12 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 338
  • CH: 42.4 g
  • fehérje: 7.5 g
  • zsír: 14.5 g