Tabuli

Elkészítés
A bulgurt összekeverjük a sóval, leöntjük a forró vízzel, és 15-20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt az összes vizet felszívja. Az öntet hozzávalóit összedolgozzuk, és a beáztatott bulgurra öntjük. Kanállal könnyedén összeforgatjuk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt hozzákeverjük a felaprított paradicsomot, újhagymát és a kockára vágott uborkát.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
- 4 szál Újhagyma (12 dkg)
- 1 kisebb Kígyóuborka (25 dkg)
- 350 ml Víz (35 dkg)
- 18 dkg Bulgur  
- 45 dkg Paradicsom  
Öntethez:
- 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
- 60 ml Olívaolaj - saláta olaj (54 g)
- 60 ml Citromlé (60 g)
- 1 marék Friss mentalevél (12 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 338
- CH: 42.4 g
- fehérje: 7.5 g
- zsír: 14.5 g