Mit ehetek | Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves

Elkészítés

A sütőtököt vágd félbe, magját kapard ki, és tedd be sütőbe. Kb. 200 fokon, 40-45 perc alatt lesz kész. Közben a vajjal párold meg a hagymát, majd csorgass rá 2-3 evőkanál mézet, és kicsit karamellizáld. Öntsd fel 1,2 l vízzel, dobd bele a húsleveskockákat és a már megpucolt-felkockázott almát. Amikor megpuhult, kapard a puhára sült tök húsát a levesbe. Botmixerrel pürésítsd az egészet, majd ízesítsd: sóval, borssal, curryvel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 késhegynyi Őrölt szerecsendió
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 1 db közepes Alma (20 dkg)
  • 1 db kicsi Póréhagyma (15 g)
  • 2 evőkanál Méz (42 g)
  • 2 csipetnyi Őrölt feketebors
  • 2 db Leveskocka (22 g)
  • ízlés szerint Curry
  • 1 kg Amerikai sütőtök 
  • 5 dkg Vaj 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 369
  • CH: 58.4 g
  • fehérje: 5.7 g
  • zsír: 12.7 g