Mit ehetek | Sütőtök-brokkoli rakottas

Sütőtök-brokkoli rakottas

Sütőtök-brokkoli rakottas
Sütőtök-brokkoli rakottas

Elkészítés

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, enyhén sós forrásban levő vízben 10 percig főzzük. Blansírozzuk (még forrón azonnal hideg vízbe merítjük, leszűrjük, tiszta konyha ruhára terítjük). A megmosott sütőtököt ketté vágjuk, magjait kivájjuk, meghámozzuk, fél centi vastagon felszeleteljük. Alufóliával bélelt sütőtepsibe terítjük, betakarjuk egy másik alufólialappal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig pároljuk. Levesszük róla a fóliát, és hűlni hagyjuk. Egy nagyobb sütőedényt kikenünk 1 ek margarinnal. A maradék margarinon világosra pirítjuk a lisztet. Lehúzzuk a tűzről, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük, majd mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük. Langyosra hűtjük, belekeverjük a tojások sárgáját, egy pici frissen reszelt szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, a szokásosnál erőteljesebben borsozzuk, végül belereszeljük a sajtot. A kikent sütőtálban kissé egymásra csúsztatva, rétegesen lerakjuk a tökszeleteket és a brokkolit, bevonjuk a mártással. Forró sütőben 200 fokon 25 percig, enyhe pirulásig sütjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Őrölt szerecsendió
  • ízlés szerint Só
  • 1 mokkáskanál Őrölt feketebors (2 g)
  • 2 db Tojássárgája (32 g)
  • 1 kg Amerikai sütőtök 
  • 5 dkg Finomliszt BL55 
  • 5 dl Tej-2,8% (45 dkg)
  • 5 dkg Edámi sajt  
  • 50 dkg Brokkoli  
  • 8 dkg Margarin 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 517
  • CH: 59.3 g
  • fehérje: 17.6 g
  • zsír: 22.9 g