Mit ehetek | Sült, mézes birs

Sült, mézes birs

Sült, mézes birs
Sült, mézes birs

Elkészítés

A birsalmát megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magházat eltávolítjuk. A mézet picit melegítjük, belekeverjük a fahéjat és az ánizst. Kisebb tepsit kikenünk az olajjal, belehelyezzük az almákat. A mézes keveréket a magház üregébe öntjük és a maradékkal meglocsoljuk az almákat.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Egy hegyes késsel ellenőrizhetjük, hogy puhára sült-e az alma.
Köretnek, desszertnek kíváló.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 3 kisebb Birsalma (60 dkg)
  • 3 teáskanál Méz (20 g)
  • 1 késhegynyi Csillag ánizs por (1 g)
  • 1 teáskanál Őrölt fahéj (3 g)
Forma kikenéshez:
  • 1 teáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (5 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 191
  • CH: 36.4 g
  • fehérje: 1.9 g
  • zsír: 5.3 g