Sült, mézes birs
Elkészítés
A birsalmát megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magházat eltávolítjuk. A mézet picit melegítjük, belekeverjük a fahéjat és az ánizst. Kisebb tepsit kikenünk az olajjal, belehelyezzük az almákat. A mézes keveréket a magház üregébe öntjük és a maradékkal meglocsoljuk az almákat.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Egy hegyes késsel ellenőrizhetjük, hogy puhára sült-e az alma.
Köretnek, desszertnek kíváló.
-
2
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 3 kisebb Birsalma (60 dkg)
- 3 teáskanál Méz (20 g)
- 1 késhegynyi Csillag ánizs por (1 g)
- 1 teáskanál Őrölt fahéj (3 g)
Forma kikenéshez:
- 1 teáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (5 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 191
- CH: 36.4 g
- fehérje: 1.9 g
- zsír: 5.3 g