Mit ehetek | Sült gesztenye

Sült gesztenye

Sült gesztenye
Sült gesztenye

Elkészítés

A gesztenyéket nagyobb lábosban vízbe ásztatjuk kb. 30 percig. Amelyek feljönnek a felszínre, azokat kidobjuk, nem jók. Leszűrjük, leszárítjuk, középen kereszt irányban bevagdossuk. 190-195 fokos sütőben, a gesztenye méretétől függően 30-45 percig sütjük a gesztenyéket, majd egy hőálló edénybe öntjük és letakarjuk. 10-15 perc múlva a letakart edényből egyesével kiszedegetve megpucoljuk, és azonnal fogyasztjuk, vagy hagyjuk kihűlni és lefagyasztjuk.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Gesztenye  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 418
  • CH: 81.5 g
  • fehérje: 12.0 g
  • zsír: 3.8 g