Mit ehetek? | Sportolók étrendje

Sportolók étrendje

A "sport egy életérzés" vallja sok sportoló, edző. A rendszeres sportolás, fizikai aktivitás meghatározza az életmódunkat és táplálkozásunkat is. A sportban fejlődésünk, teljesítményünk, eredményeink javulásának egyik kulcs tényezője a célszerű táplálkozás. A sportolás és a megfelelő táplálkozás együttes hatására testünkben nő az aktív szövetek aránya. 

Sporttáplálkozás elsősorban a sportáguknak megfelelő sportági tréningdiétával kiegészített egészséges táplálkozás. A táplálkozási hibák nagyban csökkentik a sportoló teljesítményét.

Az izommunka megnöveli az energiaszükségletet. Az energiaszükséglet kiszámításakor figyelembe kell venni a napi edzések időtartalmát, intenzitását, a sportoló nemét, életkorát. 
Általánosságban nem beszélhetünk a sportolók energiaigényéről, csak a sportági energiaszükségletről, ezen túl is egy sportágon belül az általános erőnléti edzések, a versenyekre való felkészülési edzések és a versenyzés igényelte energiaszükségletről.

Oldalunkon egészséges, magas tápanyagtartalmi arányú ételek esetén jeleztük, hogy sportolók étrendjét alkothatja. Ételeink közül itt válogathatsz.

Részletek később