Mit ehetek | Spenótos, túrós tekercs

Spenótos, túrós tekercs

Spenótos, túrós tekercs

Elkészítés

A leveles tésztát kiolvasztjuk. A túrót elkeverjük az olajon, zúzott fokhagymán dinsztelt, levét elfőtt apróra vágott parajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, sót, őrölt borsot, és végül a keményre felvert tojás fehérjét is óvatosan beleforgatjuk. A gyúródeszkára kiterített tésztát hosszában képzeletben harmadoljuk, a két szélén a tésztát bevagdossuk ferdén azonos irányban a tészta középső harmadáig. Ezeket a fülecskéket felvert egész tojással megkenjük a két végén az utolsó füleket levágjuk. A töltelékkel megtöltjük a tésztát középső harmadát. A füleket egymás felé hajtva, egymásra ragasztva párban ráhajtogatjuk a töltelékre. A két végénél a középső harmad tésztája kerül alulra, erre hajtjuk a füleket. Ezzel teljesen lezárjuk a tölteléket. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csomag Levestészta (200 g)
  • 25 dkg Túró - sovány 
  • 50 dkg Spenót, paraj - friss 
  • 4 nagy gerezd Fokhagyma (28 g)
  • 1 púpos teáskanál Só (9 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 db Tojássárgája (16 g)
  • 1 púpos evőkanál Tejföl, 20%-os (35 g)
  • 2 db Tojásfehérje (48 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 364
  • CH: 48.5 g
  • fehérje: 29.1 g
  • zsír: 4.8 g