Mit ehetek | Spárga és burgonya párolva

Spárga és burgonya párolva

Spárga és burgonya párolva
Spárga és burgonya párolva

Elkészítés

A spárgát meghámozzuk és megmossuk, 1 dl vízbe tesszük, és a sóval, a szerecsendióval együtt felfőzzük, majd kis fokozaton 20 perc alatt puhára pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, majd félbevágjuk, és kb. 20 percig pároljuk. A vajat felolvasztjuk, a spárgát és a burgonyát tányérra tesszük és a vajjal leöntjük, végül az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.


    • adag3
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Spárga 
  • 1 csipetnyi Tengeri só
  • 1 késhegynyi Őrölt szerecsendió
  • 3 db közepes Burgonya (66 dkg)
  • 5 dkg Vaj 
  • 1 evőkanál Friss petrezselyem (4 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 327
  • CH: 40.3 g
  • fehérje: 10.1 g
  • zsír: 13.7 g