Mit ehetek | Ropogós jeruzsálemi articsóka rozmaringgal és fokhagymával

Ropogós jeruzsálemi articsóka rozmaringgal és fokhagymával

Ropogós jeruzsálemi articsóka rozmaringgal és fokhagymával
Ropogós jeruzsálemi articsóka rozmaringgal és fokhagymával

Elkészítés

Melegítsül elő a sütőt 180 ° C -ra. A csicsókát alaposan tisztítsuk meg, dörzsöljük át. Nem kell meghámozni. A kisebbeket félbevágjuk, a nagyobbakat negyedeljük, és a felhasított fokhagymahagymával és rozmaringgal együtt sütőformába tesszük. Megkenünk olajjal és fűszerezzük. 45-50 percig sütjük, amíg belül puha, kívül ropogós lesz.
Befejezésül nyomjuk ki a megpuhult fokhagymagerezdeket a héjukból, és dobjuk rá a sült csicsókára, szórjuk meg szerecsendióval és spricceljük meg citromlével.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 80 dkg Csicsóka  
  • 1 egész fej Fokhagyma (55 g)
  • 1 evőkanál Szárított rozmaring (2 g)
  • 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt szerecsendió (1 g)
  • 1 evőkanál Citromlé frissen facsarva (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 305
  • CH: 52.3 g
  • fehérje: 3.0 g
  • zsír: 6.7 g