Ropogós jeruzsálemi articsóka rozmaringgal és fokhagymával
Elkészítés
Melegítsül elő a sütőt 180 ° C -ra. A csicsókát alaposan tisztítsuk meg, dörzsöljük át. Nem kell meghámozni. A kisebbeket félbevágjuk, a nagyobbakat negyedeljük, és a felhasított fokhagymahagymával és rozmaringgal együtt sütőformába tesszük. Megkenünk olajjal és fűszerezzük. 45-50 percig sütjük, amíg belül puha, kívül ropogós lesz.
Befejezésül nyomjuk ki a megpuhult fokhagymagerezdeket a héjukból, és dobjuk rá a sült csicsókára, szórjuk meg szerecsendióval és spricceljük meg citromlével.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 80 dkg Csicsóka  
- 1 egész fej Fokhagyma (55 g)
- 1 evőkanál Szárított rozmaring (2 g)
- 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
- fél mokkáskanál Őrölt szerecsendió (1 g)
- 1 evőkanál Citromlé frissen facsarva (10 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 305
- CH: 52.3 g
- fehérje: 3.0 g
- zsír: 6.7 g