Mit ehetek? | Receptek
Magas vérnyomás

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 1630 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 338 / CH: 38.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 17.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tegyük egy edénybe a búzapelyhet, öntsünk rá fél dl felmelegített vizet. Hagyjuk puffadni körülbelül 30 percig. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel a póréhagymát. Tegyük a zöldséget a búzapehelyhez, keverjük bele a joghurtot, a szezámmagot, a szójaszószt. Sózzuk...


  • kcal: 313 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az ös...


  • kcal: 321 / CH: 34.0 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 17.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonya szemeket kevés lisztben meghempergetjük és óvatosan a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a m...


  • kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...


  • kcal: 452 / CH: 53.9 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 15.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat zúzzuk, a paradicsomokat apró kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben középerős lángon 5 perc alatt fedő alatt 1 kanál vízben főzzük meg a darált marhahúst. A zsíros lét öntsük le. Adjuk hozzá a hagymát és így főzzük tovább 3 percig vagy amíg a hagyma üveges nem ...


  • kcal: 209 / CH: 7.8 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 18.2 g

    adag20
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A padlizsánt addig sütjük a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik. Ha kihűlt meghámozzuk. A zöld paprikát annyira sütjük meg, hogy a héja könnyen lejöjjön. Kicsumázzuk, majd a hámozott padlizsánnal együtt összetörjük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Paprikás-padlizsá...


  • kcal: 173 / CH: 2.4 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.9 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Valamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük,  nagy méretű kapszlikba beletöltjük és megsütjük mint a piskótát 20 perc alatt, először 5 perc 180 fokon, majd 15 perc 160 fokon.


  • kcal: 316 / CH: 17.6 g / Fehérje: 20.2 g / Zsír: 17.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sertéshúst kukoricadarával, margarinnal, tojással, só felével borssal összekeverjük, félóráig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk és a margarinon megfuttatott, apróra vágott hagymával megpároljuk. A paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáa...


  • kcal: 780 / CH: 103.6 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 29.6 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A metélt tészta enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal elkeverjük. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, minden részt 2-2 felvert tojással elkeverünk. Az elsőt vaníliás cukros tejföllel, másodikat kakaós cukorral, a harmadikat áttör túrós, tejfölös, mazsolás, citromos, ...


  • kcal: 238 / CH: 25.7 g / Fehérje: 23.3 g / Zsír: 4.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát a keverőtál aljára tesszük és összekeverjük majd ezután a túróval is összenyomkodjuk (kézi krumplinyomóval). Belekeverjük a gyümölcsöt. A tepsi alját ki kell bélelni sütőpapírral, amit erősen meg kell kenni vajjal, erre tenni a kész masszát. Előmelegített 220 ...


  • kcal: 58 / CH: 9.8 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 0.0 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az alapanyagokat egy csőrős edénybe öntjük és azonnal beletöltjük a jégkrémtartóba. Mélyhűtőben tesszük és 1 nap múlva fogyaszthatjuk. 


  • kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.


  • kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.


  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...


  • kcal: 1476 / CH: 62.2 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 135.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól megreszelem. A tojásokat a cukorral és a tejjel habosra verem, apránkét hozzáadom a lisztet, sózom, majd beleteszem a reszelt almát. Ezután belekeverem a citromlevet és a sütőport. (A tésztának galuskamassza sűrűségünek kell lennie.) Az almás masszát evőkaná...


  • kcal: 420 / CH: 31.9 g / Fehérje: 46.6 g / Zsír: 12.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemelleket megsózzuk, borsikával és kakukkfűvel meghintjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A csirkemelleket olajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és az almalevet aláöntjük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben (220 °C-on) 20-25 percig pároljuk. leve...


  • kcal: 224 / CH: 22.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fejes káposztát metéltre vágjuk. Az olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a köménymagot, és hozzátesszük a káposztát, valamint egészben a vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, össz...


  • kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!


  • kcal: 477 / CH: 77.4 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 13.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd levéből kicsit kinyomkodva, a tojásokból, a lisztből, a tejből és a szódavízből hígabb palacsintatésztát keverünk. Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt vékonyan kikenjük olajjal, a továbbiakban erre már nem lesz szükséges. Kb. 0,5 cm-es p...


  • kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...


  • kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...


  • kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...


  • kcal: 434 / CH: 54.7 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 20.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A margarint elmorzsoljuk a finomliszttel, azután összegyúrjuk a porcukorral, a tojáshelyettesítő porral és sütőporral. Kettéosztjuk, és hűvös helyen állni hagyjuk. Az almát hámozzuk, reszeljük és ízlés szerint fahéjjal megpároljuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és az első lapot nem t...


  • kcal: 321 / CH: 11.4 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 29.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát hámozás és csumázás után lereszelem, majd az összes többi hozzávalót simára keverem. Jól behűtve tálalom.


  • kcal: 250 / CH: 35.4 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 8.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez az almát egészen vékony szeletekre vágom. Citromot rácsöpögtetek, majd hozzáadom a mézet, kevés porcukrot, a darált diót, a mazsolát és a fahéjat. Jól összekeverem és 10 percig állni hagyom. Két rétesrudat készítek a töltelékkel, mindkettő tetejét megkenem a felvert tojással, majd előm...


  • kcal: 507 / CH: 35.5 g / Fehérje: 31.9 g / Zsír: 25.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A nyúlgerincet sóval és borssal bedörzsöljük és forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Tűzálló tálba helyezzük, húslevessel meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, miközben jó néhányszor meglocsoljuk. Eközben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük, és a tojássárgájával, a b...


  • kcal: 495 / CH: 73.5 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 14.9 g

    adag6
    elkészítési idő

    A 2,7 dl vizet melegítjük, beletesszük a szódabikarbónát és a borkőport, megkavarjuk és a liszthez adjuk. Az olajat, citromlevet is beletesszük a lisztbe és 10 percig gyúródeszkán gyúrjuk. Fedeles edénybe 1 ek olajat teszünk, a tészta mindkét felét benne megforgatjuk és 1 óra hosszáig pihentetjük. T...


  • kcal: 126 / CH: 33.0 g / Fehérje: 0.5 g / Zsír: 0.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát folyó vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük, ezután igen vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba tesszük és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a rumaromát és egy kevés hideg vizet. A kész salátát díszítjük egy citromkarikával, hűtve tálaljuk.


  • kcal: 260 / CH: 12.1 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn reszeljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszele...


  • kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...

  • adag8
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben 9 percig, ha kész, egyből tegyük hideg vízbe és hámozzuk meg. Mossuk meg a salátát és vágjuk le a szárát annyira, hogy ne essen szét, hanem a fejét négybe véve kis hajókat kapjunk. Hámozzuk meg a grapfruitot, szedjük gerezdekre, húzzuk le a hártyáját és minde...


  • kcal: 209 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát vékony lapocskákra vágjuk. Az ananászt meghámozzuk és 8 karikát levágunk. Mindegyik karika közepét (a torzsát) kiszúrjuk. Tűzálló tálba vagy grillrácsra tesszük, citromlével megcsepegtetjük, mézet csurgatunk rá, és megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a ma...


  • kcal: 310 / CH: 69.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 2.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Felforrósítjuk a wokot, majd a hajdinát zsiradék nélkül folyamatosan kevergetve 4 perc alatt megpirítjuk, amíg kezdjük érezni az illatát. Egy lábosban felforraljuk a tejet kevés sóval, fahéjjal, kardamommal és a narancshéjjal. Belekeverjük a hajdinát, és lefedve, gyenge tűzön 20 percig főzzük. Az an...


  • kcal: 495 / CH: 18.6 g / Fehérje: 47.4 g / Zsír: 24.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 szelet ananászt fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztben meghempergetjük, és forró olajban, nagy lángon megsütjük.


  • kcal: 280 / CH: 66.0 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 2.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, az ananászt meghámozzuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az ananászt kis darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük. A mézet összekeverjük a narancslével és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Beleöntjük a tálba, és összeforgatjuk a sárgarépa- és ...


  • kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...


  • kcal: 367 / CH: 42.6 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 17.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpadarát 2 órára áztassuk negyed liter vízbe, majd keverjük el a további fél liter vízzel és a sóval. Forraljuk fel, és kis lángon főzzük kb. 20 percig. A mandulát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, adjuk hozzá a vajat és a mézet, és addig kevergessük, amíg a méz elolvad. Fűszerezzük fahéjj...


  • kcal: 412 / CH: 94.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduz...


  • kcal: 378 / CH: 56.8 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az árpát kevés vízben, a mézzel és a fahéjjal puhára főzzük, lefedve hagyjuk megdagadni. A mogyorót durvára törjük és szárazon picit megpirítjuk. A tejet felforraljuk, a pudingport kevés vízzel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, és kikeverjük. Hosszúkás pohárba rétegezzük a hozzávalókat te...


  • kcal: 173 / CH: 23.6 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 5.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott, leszárazott articsókát vékony karikákra vágjuk és megfőzzük annyi sós, citromos vízben, hogy ellepje. Az apróra vágott petrezselymet és reszelt gyömbért elkeverjük egy kis vízzel és a többi hozzávalóval, majd a főzelékkel összeforraljuk.


  • kcal: 460 / CH: 66.1 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 14.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott z...


  • kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...


  • kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...


  • kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.


  • kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.


  • kcal: 340 / CH: 5.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót vájd ki a héjából, majd egy villával törd össze. Add hozzá a tejfölt és az áttört fohagymát, majd sózd és borsozd. Ha nem elég pépes, a végén összeturmixolhatod. (Tortilla chipsszel, pászkával vagy akár szendvicsként is finom!)


  • kcal: 238 / CH: 12.1 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A karfiol fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Alaposan megmossuk és puhára pároljuk (szét ne essen!). Ha kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádót megtisztítjuk, összetörjük, megsózzuk, majd kikeverjük a fűszerekkel, az olajjal, a citromlével, a joghurtta...