-
kcal: 736 / CH: 10.4 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 72.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A burgonyát meghámozom, feldarabolom és annyi sós vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi. Jó puhára megfőzöm, leszűröm, majd áttöröm. Ha langyosra hűlt, hozzáadom a tojássárgákat és jól kikeverem. Az olajat úgy keverem hozzá, mintha majonézt készítenek, tehát kezdetben csak cseppenként, később m...
-
kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g4
Gyorsan elkészíthető
4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...
-
kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.
-
kcal: 340 / CH: 5.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót vájd ki a héjából, majd egy villával törd össze. Add hozzá a tejfölt és az áttört fohagymát, majd sózd és borsozd. Ha nem elég pépes, a végén összeturmixolhatod. (Tortilla chipsszel, pászkával vagy akár szendvicsként is finom!)
-
kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...
-
kcal: 206 / CH: 35.6 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 2.2 g8
Átlagos elkészítési idő
Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, ...
-
kcal: 541 / CH: 80.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 14.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2...
-
kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g4
Átlagos elkészítési idő
6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...
-
kcal: 1512 / CH: 2.4 g / Fehérje: 67.9 g / Zsír: 131.6 g2
Átlagos elkészítési idő
A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A babérlevelet és a rozmaringot finomra vágjuk, a zöldborsót megtörjük. Az egészet összekeverjük az olívaolajjal. A hússzeleteket megkenjük ezzel a marináddal, és 30 percig állni hagyjuk. A szeleteket kivesszük a marinádból, és lecsepegtetjük. Az előmeleg...
-
kcal: 58 / CH: 7.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 1.7 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát megmossuk, hámozzuk, hosszában szétvágjuk, magvait kiszedjük, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselyemzöldet, mentát finomra vágjuk, összekeverjük, csipet sóval és joghurttal leöntjük és hidegen tálaljuk.
-
kcal: 1459 / CH: 31.3 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 140.9 g5
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajban kisütjük, és egy tepsibe öntjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, és ráöntjük a burgonyára. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a tojás kissé összeáll. Melegen, pirospaprikával megszórva tálaljuk.
-
kcal: 251 / CH: 33.9 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 9.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát folyó víz alatt lesúroljuk, szárazra töröljük, villával körös-körül beszurkáljuk. Egyenként becsomagoljuk sütőfóliába, majd 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Ellenőrözzük, hogy megpuhult-e (késsel vagy fogpiszkálóval). A margarint elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. A fóliát kicso...
-
kcal: 196 / CH: 31.5 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 3.9 g1
Gyorsan elkészíthető
A burgonyát apró kockára vágjuk, sóval, vegetával, babérlevéllel, köménnyel és citromlével ízesített vízben főzzük. Botmixerrel turmixolás után 2 kk. szójatejfölt adunk hozzá. (Ekcéma, pikkelysömör esetén a citromot hagyjuk ki.)
-
kcal: 236 / CH: 27.0 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 11.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Reszeljük le a burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű serpenyőben hevítsük fel az olajat. Öntsük bele a reszelt burgonyát, és evőkanál segítségével formáljuk belőle 3 cm vastag lepényt. Közepes lángon süssük 10 percig, majd fordítsuk meg. További 15 percig süssük. Amikor elkészült azonnal t...
-
kcal: 388 / CH: 43.6 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 17.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A meghámozott burgonyát és hagymát finomra reszeljük, majd elkeverjük a tojásokat és a zabpehellyel. Sózzuk, borsozzuk. Teflon bevonatú serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat. Egy-egy evőkanál masszából palacsintákat sütünk.
-
kcal: 161 / CH: 18.9 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 7.0 g2
Gyorsan elkészíthető
A paprikát a magjától megtisztítjuk, a burgonyát sütőben, héjában megsütjük és péppé törjük. Hozzáadjuk az olajat, a nyers, aprított fűszernövényeket, fűszereket, kikeverjük a burgonyát, majd megtöltjük a paprikát és kettévágva tálaljuk.
-
kcal: 90 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 2.4 g2
Gyorsan elkészíthető
A céklalét összeturmixoljuk a joghurttal. Citrommal, sóval, édesítőszerrel ízesítjük. Jégkockával tálaljuk.
-
kcal: 460 / CH: 8.6 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 42.4 g1
Gyorsan elkészíthető
A cikóriarózsát kettévágva csipet sóval, napraforgóolajban pároljuk, utána forró csontlébe rakjuk, amelyet sonkahagymával, csipet sóval, csomborral fűszerezzünk, majd az egészet összeturmixoljuk. A finomra vágott snidlinget, lestyán levelet a tányérok aljára szórjuk és a rámerjük a forró levest.
-
kcal: 418 / CH: 22.4 g / Fehérje: 52.1 g / Zsír: 11.8 g8
Átlagos elkészítési idő
Meghámozzuk, karikára vágjuk és az olajjal kikent tepsibe tesszük a burgonyát. Megsozzuk és meghintjük a fahéj felével és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ráterítjük a felszeletelt paradicsomot, erre fektetjük a sóval, fahéjjal bedörzsölt húsdarabokat. Ráöntjük az olaj maradékát és letakarva...
-
kcal: 108 / CH: 9.4 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 6.7 g2
Gyorsan elkészíthető
A vajat egy serpenyőben 30 másodperc alatt megolvasztjuk. A cukkinit megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a vajra helyezzük, megsózzuk, és a citromlevével meglocsoljuk. Fedő alatt, gyenge-közepes lángon 6-8 percig pároljuk, utána előmelegített tányérokra tesszük, és apróra vágott ...
-
kcal: 188 / CH: 15.1 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 10.4 g12
Átlagos elkészítési idő
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk és belenyomkodjuk egy kiolajozott tortaformába. 170 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Míg a tészta sül, a krémet is elkészítjük. A joghurtot egy robotgéppel eldolgozzuk a tojásokkal (egyesével) és a többi hozzávalót is alaposan belekeverjük a mas...
-
kcal: 726 / CH: 13.3 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 63.8 g1
Átlagos elkészítési idő
A felmelegített olajon átfuttatjuk a felkockázott húst. Tűzről levéve rászórjuk a fűszerpaprikát, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, beletesszük a kockára vágott zöldségeket és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, petrezselyemmel, készre főzzük. Tűzről levéve önt...
-
kcal: 281 / CH: 10.1 g / Fehérje: 32.6 g / Zsír: 11.8 g1
Gyorsan elkészíthető
Ha fagyasztott halat használunk, akkor kiolvasztjuk, a levét leöntjük. A sárgarépát, fehérrépát és zellert tisztítjuk és kockára vágjuk, majd a kókuszzsíron megpirítjuk. Annyi babérlevéllel, sóval, citromlével és citromhéjjal ízesített vízzel engedjük fel, ami éppen ellepi. Amikor a zöldsé...
-
kcal: 255 / CH: 39.9 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 6.8 g4
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és ovális szeletekre vágjuk, és olajjal kikent tepsibe terítjük. Sóval, borsikafűvel és rozmaringgal fűszerezzük. Ráöntjük a citromlé felét, a tetejét megspricceljük olajjal, majd forró sütőben kb. 30 percig sütjük, a végén ráöntjük a maradék citromlevet.
-
kcal: 690 / CH: 17.2 g / Fehérje: 41.1 g / Zsír: 49.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A kétféle darált húst összegyúrjuk a reszelt vöröshagymával és a szódabikarbónával. Sóval, borssal ízesítjük, és néhány óráig hűvös helyen pihentetjük. Ezután ujjnyi kolbászkákat formálunk belőle és a szalonnával megkent rostélyon, egy kevés olajjal locsolgatva, többször forgatva, köröskörül kb. ...
-
kcal: 200 / CH: 35.4 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 3.4 g2
Hosszú elkészítési idő
Az egy napig áztatott borsót megfőzzük, a lángról levesszük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Vörös- és fokhagymát dinsztelünk olajon, hozzáadjuk a borsóhoz, utána őrölt koriandert, köménymagot teszünk rá, majd turmixoljuk.
-
kcal: 97 / CH: 16.4 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 1.9 g8
Gyorsan elkészíthető
A csicseriborsót legalább másfél napra beáztatjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni a babérlevéllel, és némi sóval együtt. Amikor már megpuhult, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és közben apróra szeljük a hagymát, és a borsóhoz adjuk a fokhagymával együtt. Az összes összet...
-
4
Hosszú elkészítési idő
A csirkét kívül-belül hideg vízzel megmossuk, szárazra töröljük, 8 db-ba vágjuk és bedörzsöljük sóval meg borssal. A zöldhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a szárát félretesszük. Az olajat serpenyőben megmelegítjük. A húsdarabokat erős tűzön minden oldalról megpirítjuk. A hagymakarikákat ...
-
kcal: 504 / CH: 11.0 g / Fehérje: 50.7 g / Zsír: 26.3 g4
Hosszú elkészítési idő
A csirkét hideg vízzel lemossuk, szárazra töröljük és 8 darabba vágjuk. A húsdarabokat megsózzuk. A paradicsomot forró vízzel leöntjük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk, a szárát meg a magokat eldobjuk. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és finomra vágjuk. A sáfrányszálakat az ...
-
kcal: 863 / CH: 20.8 g / Fehérje: 99.7 g / Zsír: 29.9 g4
Csirkét kívül belül hideg vízzel lemossuk, szárazra töröljük, 8 darabba vágjuk és bedörzsöljük sóval. A vöröshagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A sáfrányt 3 ek forró vízben feloldjuk. Az olajat megmelegítjük és előbb a combokat meg a szárnyakat 10 percig pirítjuk benne. Bel...
-
kcal: 450 / CH: 11.4 g / Fehérje: 49.8 g / Zsír: 20.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A csirkét részeire vágjuk és megmossuk. A zsiradékban az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, majd a fűszerpaprikával megszórjuk, 1 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a darabot csirkehúst, megsózzuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Leve rövid és tartalmas legyen. Hozzátesszük a kockára vágot...
-
kcal: 266 / CH: 8.1 g / Fehérje: 27.5 g / Zsír: 12.9 g4
Gyorsan elkészíthető
A csirkét és a zöldségeket nagyobb darabkákra szeljük, majd a fűszereket az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Az öntetet a csirkés-zöldséges elegyhez adjuk, és egy éjszakára lefedve hűtőbe tesszük. Másnap bemelegítjük a sütőt, és a csirkét, meg a zöldségeket nyársakra h...
-
kcal: 351 / CH: 12.0 g / Fehérje: 63.8 g / Zsír: 3.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A csukát megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát levágjuk és újra leöblítjük, Citromlével bedörzsöljük, kevés sóval megszórjuk, félretesszük. A csukát így alufóliába betekerjük, a grill zsírfelfogó edényébe helyezzük, és előmelegített grillben mindkét oldalán kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Közben a...
-
kcal: 270 / CH: 14.2 g / Fehérje: 10.7 g / Zsír: 18.4 g6
Átlagos elkészítési idő
Vágjuk le a cukkinik végét, hámozzuk meg úgy, hogy a héj egy része csíkokba maradjon meg rajta. Tegyük lobogó, sós vízbe és főzzük kb. 5 percig, majd csepegtessük le. Vágjunk le néhány vékony karikát, a többit vágjuk darabokra. Az egészet pirítsuk olaj és vaj keverékén. Tegyük félre a karikákat, a t...
-
kcal: 423 / CH: 15.3 g / Fehérje: 35.0 g / Zsír: 25.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, összezúzzuk a fokhagymát, a cukkinivel együtt egy alacsonyabb falú lábasba tesszük és ráöntjük a húslevest. Megfűszerezzük sóval, borssal, oregánóval. Hozzáadjuk a kicsavart citrom levét, és feddő alatt gyenge-kö...
-
kcal: 419 / CH: 7.7 g / Fehérje: 43.5 g / Zsír: 22.8 g4
Hosszú elkészítési idő
A húst és a hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajjal kikent jénaiba tesszük. 160 fokon, lefedve addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ekkor rászórjuk a curryt, sózzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedés nélkül 200 fokon 10 percig pirítjuk, majd beletesszük az apróra kockázott burgon...
-
kcal: 206 / CH: 18.6 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 10.9 g4
Gyorsan elkészíthető
A kaprot mossuk, szárítjuk, felaprítjuk. A zöldbabot mossuk, lecsepegtetjük, végeit letördeljük és felaprítjuk. A zsiradékot megolvasztjuk, a kapor egy részét megfuttatjuk benne, sóval ízesítjük, belekeverjük a zöldbabot, kis lángon fedő alatt majdnem puhára pároljuk, kicsit megpirítjuk, végül hozzá...
-
kcal: 178 / CH: 14.9 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 12.3 g1
Gyorsan elkészíthető
A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény gumóját megmossuk, a foltos, fekete helyeket kivagdossuk, és a gumót apróra vágjuk. A burgonyát és a köménydarabokat a beleszórt köménymaggal együtt két evőkanál vízben egy kis fazékban, forrástól számítva mintegy 12-15 pe...
-
kcal: 105 / CH: 14.5 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 3.2 g8
Átlagos elkészítési idő
A felmelegített zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával. Közben a paprikát és paradicsomot mossuk, darabokra vágjuk. (Ha a paradicsom héjára érzékenység áll fent, akkor a paradicsomot egészben forró vízbe mártjuk és gyorsan lehúzzuk a héját.) A ha...
-
kcal: 859 / CH: 54.9 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 63.6 g3
Gyorsan elkészíthető
A hozzávalókat összekeverjük, az olajat felmelegítjük egy serpenyőben. Amikor már elég forró az olaj, a kezünket beolajozzuk és evőkanálnyi tésztából, a megszokottnál kisebb és vékonyabb lángosokat formázunk. Amikor mindkét oldala aranybarnára sült, lecsepegtetjük és azonnal fogyasztju...
-
kcal: 460 / CH: 40.3 g / Fehérje: 10.6 g / Zsír: 27.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a köményt. Adjuk hozzá az olajat, majd 4 dl vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. 180 fokon kb. 50 percig süssük.
-
kcal: 431 / CH: 10.5 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 37.9 g1
Gyorsan elkészíthető
Feldaraboljuk a megmosott, leszárítgatott zöldségeket, a spenótot, a koriandert és az újhagymát. Minél finomabbra vágjuk, annál jobb. Összekeverjük 1 teáskanál olajjal, majd hozzákeverjük a felvert, megsózott tojást. Alaposan átkeverjük, hogy mindenütt körbefogja a tojás a zöldeket.&nb...
-
kcal: 123 / CH: 2.6 g / Fehérje: 25.1 g / Zsír: 1.2 g5
Átlagos elkészítési idő
A halszeleteket besózzuk, bekenjük a zúzott fokhagymával, majd szeletenként alufóliára fektetve beborítjuk a zöldpaprika és paradicsom karikákkal. Lazán becsomagoljuk, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kibontva közvetlenül tányérokra csúsztatjuk.
-
kcal: 96 / CH: 3.5 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 8.8 g3
Gyorsan elkészíthető
A mangold levelet megmosom, leszárítom, és durván felaprítom. Az olajon gyengén megpirítom a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd belekeverem a mangoldleveleket és fedő alatt 5 percig enyhe tűzün megpárolom.
-
kcal: 204 / CH: 13.3 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 13.3 g2
Gyorsan elkészíthető
A bébiparaj leveleket megmossuk, megszárítjuk. A fokhagymát durvára aprítjuk, majd az olívaolajban 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket, sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, és 5 percig pároljuk.
-
kcal: 160 / CH: 7.8 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 13.3 g4
Átlagos elkészítési idő
A padlizsán végeit levágjuk, megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A belsejét hálósan bevagdossuk, sóval, finomra vágott fokhagymával és felaprított cseresznyepaprikával megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
-
kcal: 34 / CH: 3.5 g / Fehérje: 1.8 g / Zsír: 1.4 g1
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát héjastól vékony karikára vágjuk, a fokhagymát zúzzuk. Az egészet összekeverjük a sóval és a joghurttal.
-
kcal: 147 / CH: 15.9 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.0 g2
220 fokra előmelegítjük a sütőt. Kb. 5mm vastagra felszeleteljük a káposztát. Olajjal kikenjük a tepsit, belefektetjük a káposztaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, kevés olajjal és a citromlével megspricceljük. A sütőben 15-20 perc alatt megpirítjuk.
-
kcal: 610 / CH: 4.4 g / Fehérje: 75.6 g / Zsír: 30.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagyma felét felkarikázzuk, a többit egészben hagyjuk. A szalonna felével beterítjük a tepsi alját. Megtisztítjuk a halat, beirdaljuk. Ha nagyobb, mint a tepsink, akkor óvatosan megroppantjuk a gerincét és úgy hajtjuk a tepsibe, hogy a szép íve megmaradjon. ...
-
kcal: 553 / CH: 0.9 g / Fehérje: 33.9 g / Zsír: 44.2 g3
Átlagos elkészítési idő
Egy darab alufóliát kiterítünk, és vékonyan megkenjük olajjal. A marhahúst bedörzsöljük zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Szalonnaszeleteket ráterítjük a fóliára, a húst a tetejére tesszük, meghintjük kakukkfűvel, rozmaringgal, és begöngyöljük a fóliába. 225 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 p...