-
kcal: 42 / CH: 0.5 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 3.1 g3
Gyorsan elkészíthető
A tojást felöntjük, villával felverjük. Összekeverjük a tejjel és a fűszerekkel, majd egy zsiradékkal kikent serpenyőbe tesszük. A masszát állandó keverés mellett egy forrásban lévő vízzel félig tele fazék tetejére tesszük, és addig főzzük, amíg megkocsonyásodik. Amikor kihűlt, csíkokra va...
-
kcal: 338 / CH: 38.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 17.6 g4
Átlagos elkészítési idő
Tegyük egy edénybe a búzapelyhet, öntsünk rá fél dl felmelegített vizet. Hagyjuk puffadni körülbelül 30 percig. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel a póréhagymát. Tegyük a zöldséget a búzapehelyhez, keverjük bele a joghurtot, a szezámmagot, a szójaszószt. Sózzuk...
-
kcal: 313 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.9 g4
Átlagos elkészítési idő
Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az ös...
-
kcal: 374 / CH: 27.1 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 19.9 g4
Gyorsan elkészíthető
A kenyeret érdemes napokkal korábban megvenni, hogy kellően megszikkadjon. Kb. 3 cm-es kockára vágjuk a kenyeret, és félretesszük. 1,5 l vízbe beletesszük a kakukkfüvet és felforraljuk. A petrezselymet, fokhagymát, sót mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és még ezzel is...
-
kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...
-
kcal: 452 / CH: 53.9 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 15.3 g6
Gyorsan elkészíthető
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat zúzzuk, a paradicsomokat apró kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben középerős lángon 5 perc alatt fedő alatt 1 kanál vízben főzzük meg a darált marhahúst. A zsíros lét öntsük le. Adjuk hozzá a hagymát és így főzzük tovább 3 percig vagy amíg a hagyma üveges nem ...
-
kcal: 551 / CH: 2.4 g / Fehérje: 1.9 g / Zsír: 57.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, mély tálba préseljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojások sárgájával - lehetőleg robotgép keverőfejével - elkezdjük keverni. Közben apránként, eleinte csak cseppenként hozzáadjuk az olajat. Ha már kezd sűrűsödni, pár csepp meleg vizet és a citromlev...
-
kcal: 736 / CH: 10.4 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 72.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A burgonyát meghámozom, feldarabolom és annyi sós vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi. Jó puhára megfőzöm, leszűröm, majd áttöröm. Ha langyosra hűlt, hozzáadom a tojássárgákat és jól kikeverem. Az olajat úgy keverem hozzá, mintha majonézt készítenek, tehát kezdetben csak cseppenként, később m...
-
kcal: 209 / CH: 7.8 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 18.2 g20
Átlagos elkészítési idő
A padlizsánt addig sütjük a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik. Ha kihűlt meghámozzuk. A zöld paprikát annyira sütjük meg, hogy a héja könnyen lejöjjön. Kicsumázzuk, majd a hámozott padlizsánnal együtt összetörjük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Paprikás-padlizsá...
-
kcal: 173 / CH: 2.4 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.9 g12
Átlagos elkészítési idő
Valamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük, nagy méretű kapszlikba beletöltjük és megsütjük mint a piskótát 20 perc alatt, először 5 perc 180 fokon, majd 15 perc 160 fokon.
-
kcal: 316 / CH: 17.6 g / Fehérje: 20.2 g / Zsír: 17.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A sertéshúst kukoricadarával, margarinnal, tojással, só felével borssal összekeverjük, félóráig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk és a margarinon megfuttatott, apróra vágott hagymával megpároljuk. A paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáa...
-
kcal: 656 / CH: 26.6 g / Fehérje: 45.6 g / Zsír: 38.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A barna rizst kétszeres mennyiségű vízben 3 csipet sóval, fedő alatt megfőzzük (kb. 25-30 perc). A halfilét kiolvasztjuk, és 4 db egyforma szeletre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és közepesen erős lángon a halfilék mindkét oldalát két 2 perc alatt megpirítjuk. A halakat kivess...
-
kcal: 224 / CH: 22.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 13.7 g4
Átlagos elkészítési idő
A fejes káposztát metéltre vágjuk. Az olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a köménymagot, és hozzátesszük a káposztát, valamint egészben a vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, össz...
-
kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.
-
kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...
-
kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g4
A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...
-
kcal: 386 / CH: 19.3 g / Fehérje: 34.2 g / Zsír: 18.6 g6
Átlagos elkészítési idő
A csirkemelleket kb. 16 kis szeletre vágjuk. A szalonnaszeleteket tűzálló edény aljára fektetjük, és rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borsikával megszórt, lisztben megforgatott hússzeleteket. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük. Ugyancsak megreszeljük a sajtot, és az alma tetejére ...
-
kcal: 260 / CH: 12.1 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 9.2 g4
Átlagos elkészítési idő
A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn reszeljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszele...
-
kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g4
Gyorsan elkészíthető
4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...
-
kcal: 355 / CH: 13.6 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 25.7 g4
A laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük. Vékony szeletekre vágjuk. A borjúszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát lehámozzuk és aprítjuk. Az olajat egy nehéz serpenyőben felhevítjük, a hagymát üv...
-
kcal: 1705 / CH: 23.8 g / Fehérje: 27.2 g / Zsír: 165.3 g4
Gyorsan elkészíthető
A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük, a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz : A hozzávalókat alaposan elkeverjük és...
-
kcal: 165 / CH: 23.3 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 4.7 g6
Átlagos elkészítési idő
Az árpagyöngyöt jó előre beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az egészben hagyott hagymával együtt kevés vízben (kb.4-5 dl) 5 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk az áztatott árpagyöngyöt, sózzuk és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, addigra ...
-
kcal: 248 / CH: 24.0 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 14.0 g4
Hosszú elkészítési idő
Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. Négy részre hasítjuk és szálkás részeit eltávolítjuk, majd citromlével bedörzsöljük - ne feketedjem meg. Citromos vízbe rakjuk (kb. 1 l), és fél-egy óráig óvatosan főzzük, majd a vizet lecsorgatjuk. Az articsókát meleg tálba rakjuk, maj...
-
kcal: 173 / CH: 23.6 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 5.0 g6
Átlagos elkészítési idő
A megmosott, leszárazott articsókát vékony karikákra vágjuk és megfőzzük annyi sós, citromos vízben, hogy ellepje. Az apróra vágott petrezselymet és reszelt gyömbért elkeverjük egy kis vízzel és a többi hozzávalóval, majd a főzelékkel összeforraljuk.
-
kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g4
Gyorsan elkészíthető
A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...
-
kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...
-
kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g4
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.
-
kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.
-
kcal: 340 / CH: 5.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.7 g2
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót vájd ki a héjából, majd egy villával törd össze. Add hozzá a tejfölt és az áttört fohagymát, majd sózd és borsozd. Ha nem elég pépes, a végén összeturmixolhatod. (Tortilla chipsszel, pászkával vagy akár szendvicsként is finom!)
-
kcal: 238 / CH: 12.1 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 16.1 g8
Hosszú elkészítési idő
A karfiol fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Alaposan megmossuk és puhára pároljuk (szét ne essen!). Ha kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádót megtisztítjuk, összetörjük, megsózzuk, majd kikeverjük a fűszerekkel, az olajjal, a citromlével, a joghurtta...
-
kcal: 289 / CH: 6.8 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 25.7 g4
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kikaparjuk a héjából. Villával összedolgozzuk a reszelt hagymával, az apróra vágott mandulával és a többi hozzávalóval, majd behűtjük.
-
kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g4
Gyorsan elkészíthető
Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...
-
kcal: 424 / CH: 25.7 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 23.5 g4
Átlagos elkészítési idő
A pulykamellet megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékonyra szeleteljük. Közben a paprikát 200 fokos sütőben 25 perc alatt egyben megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az avokádót tisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kisméretű tálban keverjük össze a majonézt a must...
-
kcal: 371 / CH: 7.4 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 31.3 g4
Gyorsan elkészíthető
Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kiemeljük a magját, és felszeleteljük. A megmosott paradicsomot kis kockákra vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és minden golyót kettévágunk. Az így előkészített hozzávalókat salátástálba tesszük. A lilahagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a tejfölt hozz...
-
kcal: 987 / CH: 103.4 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 44.1 g4
Átlagos elkészítési idő
Palacsinta: A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjük a szódavizet. Lefedve fél órát pihentetjük. Tapadásgátló bevonatú serpenyőben, amíg a pörkölt készü...
-
kcal: 309 / CH: 39.2 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 12.9 g4
Gyorsan elkészíthető
Tíz-tizenöt percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát azután félretesszük. A répát, vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük fedő alatt még pár percig pároljuk...
-
kcal: 206 / CH: 35.6 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 2.2 g8
Átlagos elkészítési idő
Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, ...
-
kcal: 402 / CH: 65.0 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 5.0 g4
Hosszú elkészítési idő
Az előző nap beáztatott babot a füstölt csülökkel feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha felforrt, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és együtt puhára főzzük. Egy evőkanál olajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, megszórjuk piros...
-
kcal: 705 / CH: 58.0 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 32.7 g4
Hosszú elkészítési idő
A babot egy éjszakára áztassuk annyi vízben, amennyi ellepi. Másnap öntsük le, 1 l friss vízben főzzük kb. 50 percig. A húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Nagy lábasban forrósítsuk fel két evőkanál olajat, és pirítsuk barnára a hús minden oldalát. A megtisztított hagymát és fokhagymát...
-
kcal: 265 / CH: 46.2 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 5.1 g4
Átlagos elkészítési idő
Az előzőleg beáztatott babot enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a retket kockákra vágjuk és enyhén sós, babérlevéllel, borsikafűvel ízesített vízben szintén megfőzzük. Ha mind a kettő puha, összeöntjük és kiegészítjük annyit rizstejjel, hogy a leves kb. 1 l legyen. Felforral...
-
kcal: 1914 / CH: 71.9 g / Fehérje: 28.1 g / Zsír: 167.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A babot lecsepegtetjük. A zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk és megmossuk. A zsályaleveleket leöblítjük. Mindezen hozzávalókat a tökmaggal együtt mixerben pépesítjük. A gerezd fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és belekeverjük a babpürébe. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a cayenne-i borsot, ma...
-
kcal: 364 / CH: 44.5 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 12.0 g4
Hosszú elkészítési idő
Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, püré...
-
kcal: 162 / CH: 2.3 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 14.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A spárgát megtisztítjuk, fás részét levágjuk. 6 percig sós vízben főzzük, majd lecsepegtetjük. 3-3 spárgát 1-1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, és grillrácson vagy grill tepsiben 10 perc alatt ropogós-pirosra sütjük.
-
kcal: 765 / CH: 4.4 g / Fehérje: 76.1 g / Zsír: 48.4 g4
Átlagos elkészítési idő
Keverjük össze a lisztet és a borsot. Forgassuk a keverékbe a pisztrángokat, a felesleges lisztet rázzuk le. Két serpenyőben melegítsük meg 30-30 g vajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pisztrángok mindkét oldalát. Előmelegített tányéron tartsuk melegen. A ma...
-
kcal: 436 / CH: 11.3 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 36.7 g4
Átlagos elkészítési idő
A füstöltszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát hozzáadjuk, aranysárgára pirítjuk, és a csíkokra vágott füstölt tarjával összekeverjük, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. A savanyúkáposztát - ha szükséges - átmossuk, kissé öss...
-
kcal: 317 / CH: 8.9 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 18.7 g4
Átlagos elkészítési idő
A báránylapockákról levágjuk a zsíros részeket, vékonyan felszeleteljük, és a hűtőszekrénybe tesszük. A szárzellert megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es rombuszokra szeljük. A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és v...
-
kcal: 817 / CH: 37.3 g / Fehérje: 71.6 g / Zsír: 40.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A cukorborsót megtisztítjuk és megmossuk. A gombát megmossuk, és a vastag szárakat kivágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Vékonyan felszeleteljük a citromfű leveleket. Felforrósítjuk a wokot, majd két evőkanál fűszerolajat. A lilahagymát és a hajdinát kö...
-
kcal: 855 / CH: 45.5 g / Fehérje: 55.5 g / Zsír: 48.2 g4
Hosszú elkészítési idő
Vágjuk ki a kelkáposzta torzsáját. A kelt főzzük körülbelül 15 percig bő sós vízben, amíg a levelei leválnak. A külső leveleket tegyük tányérra úgy, hogy fedjék egymást. Áztassuk be a zsemléket. A megtisztított és apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk a ki...
-
kcal: 541 / CH: 80.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 14.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2...
-
kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g4
Átlagos elkészítési idő
6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...