Mit ehetek? | Receptek
Egészségfenntartó

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 1161 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 338 / CH: 38.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 17.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tegyük egy edénybe a búzapelyhet, öntsünk rá fél dl felmelegített vizet. Hagyjuk puffadni körülbelül 30 percig. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel a póréhagymát. Tegyük a zöldséget a búzapehelyhez, keverjük bele a joghurtot, a szezámmagot, a szójaszószt. Sózzuk...


  • kcal: 313 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az ös...


  • kcal: 478 / CH: 45.9 g / Fehérje: 15.1 g / Zsír: 24.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Simára keverjük a sütőporos lisztet a tejjel, a tojásokkal, sóval, mézzel és reszelt citromhéjjal ízesítve. Teflonserpenyőben egy evőkanál vajat felolvasztunk, beleöntjük a tésztamassza 1/4 részét, megszórjuk a megtisztított áfonya 1/4 részével. Így sütjük, majd lapátkanállal óvatosan megf...


  • kcal: 596 / CH: 34.5 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 39.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenho...


  • kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...


  • kcal: 452 / CH: 53.9 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 15.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat zúzzuk, a paradicsomokat apró kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben középerős lángon 5 perc alatt fedő alatt 1 kanál vízben főzzük meg a darált marhahúst. A zsíros lét öntsük le. Adjuk hozzá a hagymát és így főzzük tovább 3 percig vagy amíg a hagyma üveges nem ...


  • kcal: 551 / CH: 2.4 g / Fehérje: 1.9 g / Zsír: 57.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, mély tálba préseljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojások sárgájával - lehetőleg robotgép keverőfejével - elkezdjük keverni. Közben apránként, eleinte csak cseppenként hozzáadjuk az olajat. Ha már kezd sűrűsödni, pár csepp meleg vizet és a citromlev...


  • kcal: 173 / CH: 2.4 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.9 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Valamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük,  nagy méretű kapszlikba beletöltjük és megsütjük mint a piskótát 20 perc alatt, először 5 perc 180 fokon, majd 15 perc 160 fokon.


  • kcal: 238 / CH: 25.7 g / Fehérje: 23.3 g / Zsír: 4.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát a keverőtál aljára tesszük és összekeverjük majd ezután a túróval is összenyomkodjuk (kézi krumplinyomóval). Belekeverjük a gyümölcsöt. A tepsi alját ki kell bélelni sütőpapírral, amit erősen meg kell kenni vajjal, erre tenni a kész masszát. Előmelegített 220 ...


  • kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.


  • kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.


  • kcal: 420 / CH: 31.9 g / Fehérje: 46.6 g / Zsír: 12.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemelleket megsózzuk, borsikával és kakukkfűvel meghintjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A csirkemelleket olajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és az almalevet aláöntjük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben (220 °C-on) 20-25 percig pároljuk. leve...


  • kcal: 224 / CH: 22.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fejes káposztát metéltre vágjuk. Az olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a köménymagot, és hozzátesszük a káposztát, valamint egészben a vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, össz...


  • kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!


  • kcal: 124 / CH: 14.3 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kétféle lisztből, egész tojásból, szódavízből és a kókuszzsír feléből kevés só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés kókuszzsírral kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. A meghámozott almát durvára reszeljük, folyékony édesítőszerrel, őrölt fahéjjal, a citrom levével...


  • kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...


  • kcal: 495 / CH: 73.5 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 14.9 g

    adag6
    elkészítési idő

    A 2,7 dl vizet melegítjük, beletesszük a szódabikarbónát és a borkőport, megkavarjuk és a liszthez adjuk. Az olajat, citromlevet is beletesszük a lisztbe és 10 percig gyúródeszkán gyúrjuk. Fedeles edénybe 1 ek olajat teszünk, a tészta mindkét felét benne megforgatjuk és 1 óra hosszáig pihentetjük. T...


  • kcal: 176 / CH: 8.7 g / Fehérje: 20.2 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemellet kevés sós vízben megfőzzük. A majonézhez a tojássárgáját habverővel felverjük és egy csepp olajat belecseppentve folyamatosan verjük, amíg a tojássárgája az olajat fel nem veszi, tovább verjük és kezdetben apró cseppenként öntjük bele az olajat, majd vékony sugárban. Ezt a majonézt ös...


  • kcal: 190 / CH: 30.0 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 5.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojásokat megfőzzük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk és kislylukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot. Elkész...


  • kcal: 260 / CH: 12.1 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn reszeljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszele...

  • adag8
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben 9 percig, ha kész, egyből tegyük hideg vízbe és hámozzuk meg. Mossuk meg a salátát és vágjuk le a szárát annyira, hogy ne essen szét, hanem a fejét négybe véve kis hajókat kapjunk. Hámozzuk meg a grapfruitot, szedjük gerezdekre, húzzuk le a hártyáját és minde...


  • kcal: 209 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát vékony lapocskákra vágjuk. Az ananászt meghámozzuk és 8 karikát levágunk. Mindegyik karika közepét (a torzsát) kiszúrjuk. Tűzálló tálba vagy grillrácsra tesszük, citromlével megcsepegtetjük, mézet csurgatunk rá, és megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a ma...


  • kcal: 310 / CH: 69.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 2.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Felforrósítjuk a wokot, majd a hajdinát zsiradék nélkül folyamatosan kevergetve 4 perc alatt megpirítjuk, amíg kezdjük érezni az illatát. Egy lábosban felforraljuk a tejet kevés sóval, fahéjjal, kardamommal és a narancshéjjal. Belekeverjük a hajdinát, és lefedve, gyenge tűzön 20 percig főzzük. Az an...


  • kcal: 280 / CH: 66.0 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 2.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, az ananászt meghámozzuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az ananászt kis darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük. A mézet összekeverjük a narancslével és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Beleöntjük a tálba, és összeforgatjuk a sárgarépa- és ...


  • kcal: 367 / CH: 42.6 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 17.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpadarát 2 órára áztassuk negyed liter vízbe, majd keverjük el a további fél liter vízzel és a sóval. Forraljuk fel, és kis lángon főzzük kb. 20 percig. A mandulát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, adjuk hozzá a vajat és a mézet, és addig kevergessük, amíg a méz elolvad. Fűszerezzük fahéjj...


  • kcal: 165 / CH: 23.3 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 4.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt jó előre beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az egészben hagyott hagymával együtt kevés vízben (kb.4-5 dl) 5 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk az áztatott árpagyöngyöt, sózzuk és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, addigra ...


  • kcal: 412 / CH: 94.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduz...


  • kcal: 378 / CH: 56.8 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az árpát kevés vízben, a mézzel és a fahéjjal puhára főzzük, lefedve hagyjuk megdagadni. A mogyorót durvára törjük és szárazon picit megpirítjuk. A tejet felforraljuk, a pudingport kevés vízzel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, és kikeverjük. Hosszúkás pohárba rétegezzük a hozzávalókat te...


  • kcal: 623 / CH: 74.6 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 25.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Az árpát lisztté őröljük, és hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojássárgákat, a vajban párolt finomra vágott hagymát és snidlinget, végül sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Vizes kézzel 12 g...


  • kcal: 248 / CH: 24.0 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. Négy részre hasítjuk és szálkás részeit eltávolítjuk, majd citromlével bedörzsöljük -  ne feketedjem meg. Citromos vízbe rakjuk (kb. 1 l), és fél-egy óráig óvatosan főzzük, majd a vizet lecsorgatjuk. Az articsókát meleg tálba rakjuk, maj...


  • kcal: 460 / CH: 66.1 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 14.2 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott z...


  • kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...


  • kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...


  • kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.


  • kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.


  • kcal: 340 / CH: 5.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót vájd ki a héjából, majd egy villával törd össze. Add hozzá a tejfölt és az áttört fohagymát, majd sózd és borsozd. Ha nem elég pépes, a végén összeturmixolhatod. (Tortilla chipsszel, pászkával vagy akár szendvicsként is finom!)


  • kcal: 238 / CH: 12.1 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A karfiol fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Alaposan megmossuk és puhára pároljuk (szét ne essen!). Ha kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádót megtisztítjuk, összetörjük, megsózzuk, majd kikeverjük a fűszerekkel, az olajjal, a citromlével, a joghurtta...


  • kcal: 289 / CH: 6.8 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 25.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kikaparjuk a héjából. Villával összedolgozzuk a reszelt hagymával, az apróra vágott mandulával és a többi hozzávalóval, majd behűtjük.


  • kcal: 295 / CH: 22.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sült sütőtököt mixer edénybe tesszük, hozzáadjuk az avokádó belsejét és a kakaóport, és egy botmixer segítségével összezúzzuk. Poharakba szedjük, és a tetejére aszalt gyümölcsöket teszünk.


  • kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...


  • kcal: 424 / CH: 25.7 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 23.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pulykamellet megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékonyra szeleteljük. Közben a paprikát 200 fokos sütőben 25 perc alatt egyben megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az avokádót tisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kisméretű tálban keverjük össze a majonézt a must...


  • kcal: 371 / CH: 7.4 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 31.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kiemeljük a magját, és felszeleteljük. A megmosott paradicsomot kis kockákra vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és minden golyót kettévágunk. Az így előkészített hozzávalókat salátástálba tesszük. A lilahagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a tejfölt hozz...


  • kcal: 309 / CH: 39.2 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 12.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Tíz-tizenöt percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát azután félretesszük. A répát, vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük fedő alatt még pár percig pároljuk...


  • kcal: 265 / CH: 46.2 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott babot enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a retket kockákra vágjuk és enyhén sós, babérlevéllel, borsikafűvel ízesített vízben szintén megfőzzük. Ha mind a kettő puha, összeöntjük és kiegészítjük annyit rizstejjel, hogy a leves kb. 1 l legyen. Felforral...


  • kcal: 135 / CH: 24.6 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A kiválogatott tarkababot alaposan megmossuk, majd kevés vízben, legalább két 3 órára beáztatjuk. Ezután az áztatóvízben feltesszük főni. Amikor a bab megfőtt, a főzővízből szűrőkanállal kiemeljük és salátástálba tesszük. Ezután a megtisztított és megmosott vöröshagymát vékonyra szeleteljük, ráhintj...


  • kcal: 162 / CH: 2.3 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A spárgát megtisztítjuk, fás részét levágjuk. 6-8 percig sós-cukros vízben főzzük, majd lecsepegtetjük. 3-3 spárgát 1-1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, és grillrácson vagy grill tepsiben 10 perc alatt ropogós-pirosra sütjük. 


  • kcal: 765 / CH: 4.4 g / Fehérje: 76.1 g / Zsír: 48.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Keverjük össze a lisztet és a borsot. Forgassuk a keverékbe a pisztrángokat, a felesleges lisztet rázzuk le. Két serpenyőben melegítsük meg 30-30 g vajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pisztrángok mindkét oldalát. Előmelegített tányéron tartsuk melegen. A ma...


  • kcal: 457 / CH: 19.2 g / Fehérje: 19.5 g / Zsír: 33.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fogásfilét felgöngyüljük majd citrommal, egész borssal, babérlevéllel, kevés fehér borssal ízesített, vegyes zöldséges lében előfőzzük. Kihűlés után vékony szeletekre vágjuk. 2 dl főzőléből, majonézből mártást készítünk. A kockára vágott almát a salátalevelekre helyezzük, a készítet...