Mit ehetek? | Receptek
Lúgosítás

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 288 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.


  • kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.


  • kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.


  • kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!


  • kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...

  • adag8
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben 9 percig, ha kész, egyből tegyük hideg vízbe és hámozzuk meg. Mossuk meg a salátát és vágjuk le a szárát annyira, hogy ne essen szét, hanem a fejét négybe véve kis hajókat kapjunk. Hámozzuk meg a grapfruitot, szedjük gerezdekre, húzzuk le a hártyáját és minde...


  • kcal: 209 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát vékony lapocskákra vágjuk. Az ananászt meghámozzuk és 8 karikát levágunk. Mindegyik karika közepét (a torzsát) kiszúrjuk. Tűzálló tálba vagy grillrácsra tesszük, citromlével megcsepegtetjük, mézet csurgatunk rá, és megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a ma...


  • kcal: 412 / CH: 94.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduz...


  • kcal: 248 / CH: 24.0 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. Négy részre hasítjuk és szálkás részeit eltávolítjuk, majd citromlével bedörzsöljük -  ne feketedjem meg. Citromos vízbe rakjuk (kb. 1 l), és fél-egy óráig óvatosan főzzük, majd a vizet lecsorgatjuk. Az articsókát meleg tálba rakjuk, maj...


  • kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.


  • kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.


  • kcal: 289 / CH: 6.8 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 25.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kikaparjuk a héjából. Villával összedolgozzuk a reszelt hagymával, az apróra vágott mandulával és a többi hozzávalóval, majd behűtjük.


  • kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...


  • kcal: 309 / CH: 39.2 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 12.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Tíz-tizenöt percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát azután félretesszük. A répát, vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük fedő alatt még pár percig pároljuk...


  • kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel és a mazsolával. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsol...


  • kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.


  • kcal: 279 / CH: 29.9 g / Fehérje: 9.5 g / Zsír: 12.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Készítsük el a palacsintatésztát, majd pihentessük. Egy lábasban pirítsuk meg olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és cikkekre vágott paradicsomot, a karikára vágott cukkinit és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Fedjük le és pároljuk 15-20 percig. Ez alatt az idő alatt v...


  • kcal: 305 / CH: 70.4 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 0.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A banánokat pürésítjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és a mézet, rumaromával ízesítjük. Kb. egy hétig hűtőszekrényben eltartható.


  • kcal: 199 / CH: 25.6 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 7.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az aszalt gyümölcsöket egy éjszakán keresztül vízben puhítjuk. Másnap a gyümölcsökből turmixgépben pürét készítünk, belekeverjük az őrölt mandulát, esetleg a puhító vízzel hígítjuk. A lekvárt csavaros üvegben néhány napig a hűtőszekrényben tároljuk.


  • kcal: 58 / CH: 7.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 1.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát megmossuk, hámozzuk, hosszában szétvágjuk, magvait kiszedjük, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselyemzöldet, mentát finomra vágjuk, összekeverjük, csipet sóval és joghurttal leöntjük és hidegen tálaljuk.


  • kcal: 83 / CH: 6.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 3.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy kevés vízben felfőzzük a leveskockákat, majd a rózsákra szedett brokkolit megpároljuk. Amikor megpuhult, botmixerrel pépesítjük, felöntjük 8 dl  vízzel. Hozzá keverjük a zabtejszínt, és együtt megrottyantjuk A zúzott fokhagyma a legvégén kerüljön bele. Tálalásnál me...


  • kcal: 196 / CH: 31.5 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 3.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát apró kockára vágjuk, sóval, vegetával, babérlevéllel, köménnyel és citromlével ízesített vízben főzzük. Botmixerrel turmixolás után 2 kk. szójatejfölt adunk hozzá. (Ekcéma, pikkelysömör esetén a citromot hagyjuk ki.)


  • kcal: 283 / CH: 30.0 g / Fehérje: 17.3 g / Zsír: 8.9 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát héjastól keményre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és vékony darabokra gyaluljuk. Forrásban levő sós vízben rövid ideig előfőzzük, majd lecsepegtetjük. A túrót a sajttal, a tojások sárgájával és a fűszernövén...


  • kcal: 218 / CH: 23.0 g / Fehérje: 12.0 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát finomra reszeljük, belekeverjük a tojássárgáját, sóval és gyömbér porral ízesítjük, végül óvatosan belekeverjük a a felvert tojásfehérjét. Egy serpenyőt olajjal kikenünk, a masszát két adagra osztva a serpenyőbe tesszük. A tésztát simító lapáttal kb. 1 cm vastagságúra egyengetj...


  • kcal: 236 / CH: 27.0 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 11.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Reszeljük le a burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű serpenyőben hevítsük fel az olajat. Öntsük bele a reszelt burgonyát, és evőkanál segítségével formáljuk belőle 3 cm vastag lepényt. Közepes lángon süssük 10 percig, majd fordítsuk meg. További 15 percig süssük. Amikor elkészült azonnal t...


  • kcal: 520 / CH: 91.6 g / Fehérje: 13.1 g / Zsír: 8.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát a vajban üvegesre pirítjuk, 2,5 dl vizet öntünk rá, majd hozzáadjuk a felaprított poréhagymát és a kockára vágott burgonyát. Sózzuk. Az egészet felforraljuk, majd alacsony fokozaton kb. 15 percig főzzük. Ezután turmixgépben pürésítjük. Tejszínnel és fűszerekkel ízesítjük...


  • kcal: 180 / CH: 32.9 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 2.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát alaposan lemossuk, majd vékonyan meghámozva ismét lemossuk. Kockára vágjuk és főzőedénybe tesszük. Annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy a burgonyát majdnem ellepje, ízesítjük sóval majd lefedve felforraljuk, és gyenge erősségű főzőfelületén puhára főzzük. Amikor a burgonya már p...


  • kcal: 161 / CH: 18.9 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 7.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paprikát a magjától megtisztítjuk, a burgonyát sütőben, héjában megsütjük és péppé törjük. Hozzáadjuk az olajat, a nyers, aprított fűszernövényeket, fűszereket, kikeverjük a burgonyát, majd megtöltjük a paprikát és kettévágva tálaljuk.


  • kcal: 345 / CH: 70.2 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 2.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A citromlét a szétnyomott banánnal elkeverjük, beletesszük a mazsolát és a fahéjat és az egészet jól összekeverjük.


  • kcal: 316 / CH: 34.9 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 11.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vékonyra vágott sárgarépát sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és egy kevés vízben fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Tegyük hozzá a nagyon apróra vágott zellerlevelet, végül a búzacsírát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük további 20-25 percig. Keverjük öss...


  • kcal: 94 / CH: 18.3 g / Fehérje: 2.3 g / Zsír: 3.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A nyers céklát hámozva, az almát héjastól finomra reszeljük. Hozzáadjuk a mézet, csipetnyi őrölt köményt és a citrom levét, kikapart húsát. Ha nem elég nedves, keverjünk bele néhány kanál vizet. Tálalásig hűtőszekrényben érleljük, és fogyasztás előtt hintsük meg a búzacsírával.


  • kcal: 276 / CH: 14.2 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 18.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklát tormareszelőn lereszeljük, szétnyomott fokhagymát és darált diót, olajat, szójaszószt, köménymagot adunk hozzá. A kelkáposztalevelek vastag ereit vágjuk ki és szűrőben forrázzuk le. A kelkáposztalevelekre, mint egy csészébe helyezzük a céklát.


  • kcal: 50 / CH: 4.3 g / Fehérje: 0.6 g / Zsír: 3.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklát nyersen lereszeljük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpároljuk és beleforgatjuk a céklát a fűszerekkel együtt.


  • kcal: 460 / CH: 8.6 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 42.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cikóriarózsát kettévágva csipet sóval, napraforgóolajban pároljuk, utána forró csontlébe rakjuk, amelyet sonkahagymával, csipet sóval, csomborral fűszerezzünk, majd az egészet összeturmixoljuk. A finomra vágott snidlinget, lestyán levelet a tányérok aljára szórjuk és a rámerjük a forró levest.


  • kcal: 108 / CH: 9.4 g / Fehérje: 2.6 g / Zsír: 6.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vajat egy serpenyőben 30 másodperc alatt megolvasztjuk. A cukkinit megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a vajra helyezzük, megsózzuk, és a citromlevével meglocsoljuk. Fedő alatt, gyenge-közepes lángon 6-8 percig pároljuk, utána előmelegített tányérokra tesszük, és apróra vágott ...


  • kcal: 92 / CH: 7.6 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 5.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy közepes kígyóuborkát vékonyan meghámozunk, és felkockázzuk. Megpucolunk egy gerezd fokhagymát, és nagyjából felszeleteljük. Az uborkakockákat a botmixer kelyhébe vagy egyéb alkalmas edénybe tesszük. Rádobjuk a fokhagymát, hat-nyolc nagyobb bazsalikomlevelet és egy fél citrom lereszelt hé...


  • kcal: 511 / CH: 36.3 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 40.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet és a tönkölybúza-darát, citrom levét vízzel nokedlinél sűrűbb állagúra - összekeverjük. Pár órát állni hagyjuk. 2 evőkanál olajat lábasba teszünk és beleöntjük a masszát. Láng felett sűrűre főzzük. 2 evőkanál olajat tepsibe elterítünk, beletesszük a megfőtt darát, majd a sütőben többs...


  • kcal: 200 / CH: 35.4 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 3.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az egy napig áztatott borsót megfőzzük, a lángról levesszük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Vörös- és fokhagymát dinsztelünk olajon, hozzáadjuk a borsóhoz, utána őrölt koriandert, köménymagot teszünk rá, majd turmixoljuk.


  • kcal: 252 / CH: 34.1 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 10.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A csicsókát nem kell meghámozni, alaposan megtisztítjuk, majd durvára reszeljük. A zellert meghámozzuk, és finomra reszeljük. Öntetet készítünk citromléből, olívaolajból, és adunk hozzá néhány csepp édesítőt. Fűszerezzük köménnyel, turbolyával, majd csicsókával és a zellerrel alaposan összekev...


  • kcal: 240 / CH: 11.4 g / Fehérje: 12.8 g / Zsír: 15.1 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és egy zöldségreszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, majd egy kicsit kinyomkodjuk a levét. Egy nagyobb serpenyőben a 1 ek. olívaolajat felhevítjük és beleszórjuk a napraforgómagot, megpirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és hagymanyomón átpréseljük, majd...


  • kcal: 392 / CH: 26.6 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 27.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, húsát kis darabokra vágjuk és azonnal leöntjük citromlével, és krémesre mixeljük. Azután hozzáadjuk a rizstejet, borsikafüvet, az apróra vágott kaporral és sóval ízesítjük. Tovább turmixoljuk, míg habos, krémszerű levest nem kapunk. Csészékben, alap...


  • kcal: 203 / CH: 22.6 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 8.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lemosott burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva, kevés gyengén sózott vízbe feltesszük főni. Amikor a burgonya felpuhult, villával vagy burgonyatörővel péppé törjük és hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vágott petrezselyemzöldet, az olaj felé, a szerecsen...


  • kcal: 144 / CH: 20.0 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 5.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A zöldségeket vékonyra gyaluljuk, sóval elkeverjük. 5 dl vízzel elvegyítjük a citromlevet, az olajat, és a zöldségekre öntjük. Megszórjuk őrölt köménnyel, lazán összekeverjük, és legalább 4 órát állni hagyjuk.


  • kcal: 217 / CH: 32.3 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 8.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zsiradékon kevés sóval puhára párolom a zöldborsót, a kisebb kockákra vágott karalábét, sárgarépát  és az apróra vágott petrezselymet. Amikor majdnem puha, megszórom a liszttel, összekeverem és lassan felöntöm kevés vízzel. Megrottyanton és még pár percig fedő alatt kis lángon összefőzöm...


  • kcal: 517 / CH: 37.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 38.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt előző este mossuk, beáztatjuk. A zsíron megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot 5-6 dl vizet és a nyírfacukrot. Megrottyantjuk és beletesszük a leszűrt árpagyöngyöt, babérlevelet és zellerleveleket. Lassú tűzön 20-30 perc alatt puhára főzzük az...


  • kcal: 221 / CH: 38.6 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 3.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A folyóvízben jól lemosott burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Ezután az olajjal kikent főzőedény betesszük a vágott petrezselyemzöld felével és a sóval, összekeverjük, és fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. A petrezselyem másik felét tálalás előtt tesz...


  • kcal: 116 / CH: 10.1 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 6.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük az apróra vágott sárga és fehér répát és a megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát. Sózzuk, rászórjuk a vegatát, és egy-két percig kevergetjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és puhára főzz...


  • kcal: 195 / CH: 32.4 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 3.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kölest megmossuk, tepsibe terítjük, hozzáöntjük a tejet. 170 °C-os sütőben sütjük, amíg a tej elpárolog. Diétának megfelelően fogyaszthatjuk fahéjjal, kakaóval, vagy gyümölcsökkel.


  • kcal: 134 / CH: 29.3 g / Fehérje: 1.1 g / Zsír: 0.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A szamócát pürésítjük, mézzel ízesítjük. Kb. egy hétig tartható el hűtőszekrényben.


  • kcal: 770 / CH: 5.7 g / Fehérje: 62.0 g / Zsír: 55.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pisztrángot megmossuk és gyorsan megszárítgatjuk. A savanyított káposztát apróra vágott kaporral, sóval és borssal megfűszerezzük. A pisztrángot sóval, borssal és citromlével kívül és belül enyhén megízesítjük, és beletöltjük a savanyított káposztát. A halat alaposan kivajazott fóliára fektetj...