Mit ehetek? | Receptek
Alacsony GI

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 539 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...


  • kcal: 551 / CH: 2.4 g / Fehérje: 1.9 g / Zsír: 57.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, mély tálba préseljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tojások sárgájával - lehetőleg robotgép keverőfejével - elkezdjük keverni. Közben apránként, eleinte csak cseppenként hozzáadjuk az olajat. Ha már kezd sűrűsödni, pár csepp meleg vizet és a citromlev...


  • kcal: 209 / CH: 7.8 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 18.2 g

    adag20
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A padlizsánt addig sütjük a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik. Ha kihűlt meghámozzuk. A zöld paprikát annyira sütjük meg, hogy a héja könnyen lejöjjön. Kicsumázzuk, majd a hámozott padlizsánnal együtt összetörjük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Paprikás-padlizsá...


  • kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.


  • kcal: 507 / CH: 35.5 g / Fehérje: 31.9 g / Zsír: 25.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A nyúlgerincet sóval és borssal bedörzsöljük és forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Tűzálló tálba helyezzük, húslevessel meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, miközben jó néhányszor meglocsoljuk. Eközben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük, és a tojássárgájával, a b...


  • kcal: 260 / CH: 12.1 g / Fehérje: 32.5 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn reszeljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszele...


  • kcal: 209 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát vékony lapocskákra vágjuk. Az ananászt meghámozzuk és 8 karikát levágunk. Mindegyik karika közepét (a torzsát) kiszúrjuk. Tűzálló tálba vagy grillrácsra tesszük, citromlével megcsepegtetjük, mézet csurgatunk rá, és megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a ma...


  • kcal: 165 / CH: 23.3 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 4.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt jó előre beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az egészben hagyott hagymával együtt kevés vízben (kb.4-5 dl) 5 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk az áztatott árpagyöngyöt, sózzuk és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, addigra ...


  • kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.


  • kcal: 289 / CH: 6.8 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 25.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kikaparjuk a héjából. Villával összedolgozzuk a reszelt hagymával, az apróra vágott mandulával és a többi hozzávalóval, majd behűtjük.


  • kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...


  • kcal: 206 / CH: 35.6 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 2.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, ...


  • kcal: 402 / CH: 65.0 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az előző nap beáztatott babot a füstölt csülökkel feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha felforrt, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és együtt puhára főzzük. Egy evőkanál olajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, megszórjuk piros...


  • kcal: 265 / CH: 46.2 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott babot enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a retket kockákra vágjuk és enyhén sós, babérlevéllel, borsikafűvel ízesített vízben szintén megfőzzük. Ha mind a kettő puha, összeöntjük és kiegészítjük annyit rizstejjel, hogy a leves kb. 1 l legyen. Felforral...


  • kcal: 364 / CH: 44.5 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 12.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, püré...


  • kcal: 135 / CH: 24.6 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A kiválogatott tarkababot alaposan megmossuk, majd kevés vízben, legalább két 3 órára beáztatjuk. Ezután az áztatóvízben feltesszük főni. Amikor a bab megfőtt, a főzővízből szűrőkanállal kiemeljük és salátástálba tesszük. Ezután a megtisztított és megmosott vöröshagymát vékonyra szeleteljük, ráhintj...


  • kcal: 162 / CH: 2.3 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A spárgát megtisztítjuk, fás részét levágjuk. 6-8 percig sós-cukros vízben főzzük, majd lecsepegtetjük. 3-3 spárgát 1-1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük, és grillrácson vagy grill tepsiben 10 perc alatt ropogós-pirosra sütjük. 


  • kcal: 765 / CH: 4.4 g / Fehérje: 76.1 g / Zsír: 48.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Keverjük össze a lisztet és a borsot. Forgassuk a keverékbe a pisztrángokat, a felesleges lisztet rázzuk le. Két serpenyőben melegítsük meg 30-30 g vajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pisztrángok mindkét oldalát. Előmelegített tányéron tartsuk melegen. A ma...


  • kcal: 436 / CH: 11.3 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 36.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A füstöltszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát hozzáadjuk, aranysárgára pirítjuk, és a csíkokra vágott füstölt tarjával összekeverjük, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. A savanyúkáposztát - ha szükséges - átmossuk, kissé öss...


  • kcal: 296 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zsömléket vékony szeletekre vágjuk, és leöntjük a felforrósított tejjel. A petrezselymet megmossuk, szárazra törölgetjük, és apróra vágjuk. A tormát meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Hozzákeverjük a citromlevet, hogy ne színeződjön el. Az almát elnegyedeljük, meghámozzuk, a magházát ...


  • kcal: 317 / CH: 8.9 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A báránylapockákról levágjuk a zsíros részeket, vékonyan felszeleteljük, és a hűtőszekrénybe tesszük. A szárzellert megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es rombuszokra szeljük. A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és v...


  • kcal: 817 / CH: 37.3 g / Fehérje: 71.6 g / Zsír: 40.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukorborsót megtisztítjuk és megmossuk. A gombát megmossuk, és a vastag szárakat kivágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Vékonyan felszeleteljük a citromfű leveleket. Felforrósítjuk a wokot, majd két evőkanál fűszerolajat. A lilahagymát és a hajdinát kö...


  • kcal: 309 / CH: 18.2 g / Fehérje: 29.9 g / Zsír: 12.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A karajszeleteket folpack közé téve 0,5 cm vastagságúra kiklopfoljuk, félretesszük. Egy közepes tálban összekeverjük a Barbecue szószt, az ananászt és a borsot. Egy nagy, alacsony peremű tepsit kikenünk olajjal. Aljára fektetjük a karaj szeleteket és ...


  • kcal: 541 / CH: 80.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 14.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2...


  • kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.


  • kcal: 135 / CH: 1.3 g / Fehérje: 2.1 g / Zsír: 13.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A bazsalikom leveleit a szárról lecsipkedjük, majd a fenyőmaggal meg a megtisztított fokhagymával, sóval, merülőmixerrel fölaprítjuk. Először az olajat, majd közvetlenül tálaláskor a sajtot is belekeverjük és kissé megsózzuk. Fontos, ha a sajttal sokáig áll, besűrűsödik, ezért keverjük bele csak a v...


  • kcal: 233 / CH: 23.5 g / Fehérje: 16.7 g / Zsír: 7.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy kisebb lábosban 2 ek zabkorpát szárazon megpirítunk. A fokhagymát aprítjuk vagy zúzzuk és 1 ek olajon átpirítjuk. Összekeverjük a zabkorpával és kb. 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk. Közben a karalábét és a répát lereszeljük. A tofut fe...


  • kcal: 1148 / CH: 33.3 g / Fehérje: 50.2 g / Zsír: 87.3 g

    adag4
    elkészítési idő

    A húst kockákra vágjuk, az inas részeket eltávolítjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és negyedeljük. Egy serpenyőben két evőkanál olajat forrósítunk, a húst világosbarnára pirítjuk, majd megsózzuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, egy gerezd zúzott fokhagymát és a...


  • kcal: 1512 / CH: 2.4 g / Fehérje: 67.9 g / Zsír: 131.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A babérlevelet és a rozmaringot finomra vágjuk, a zöldborsót megtörjük. Az egészet összekeverjük az olívaolajjal. A hússzeleteket megkenjük ezzel a marináddal, és 30 percig állni hagyjuk. A szeleteket kivesszük a marinádból, és lecsepegtetjük. Az előmeleg...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Kockázzuk fel és süssük meg a borjúlábszárat. Fűszerezzük ízlés szerint. Hámozzuk meg és egészben főzzük meg a burgonyát. Csepegtessük le, hagyjuk kihülni. Készítsük el a vinaigret öntetet. Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a mogyoróhagymát. Karikázzuk fel a savanyúuborkát, vágjuk apróra a metélőhagym...


  • kcal: 564 / CH: 10.9 g / Fehérje: 64.1 g / Zsír: 28.6 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 2 ek vajat, plusz 2 ek olajat. Amikor a keverék már habzásig hevült, helyezzük bele a májszeleteket. közepes lángon lassan süssük. 4 perc után fordítsuk meg a szeleteket, majd süssük további 2 percig. Tálra helyezve azonnal kínáljuk.


  • kcal: 338 / CH: 12.5 g / Fehérje: 41.9 g / Zsír: 6.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat felszeleteljük, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, citromlevet csepegtetünk rá, és egy óra hosszat állni hagyjuk. A hagymát apróra felvágjuk, olajban megpirítjuk, és a vékonyan kiolajozott cseréptálba tesszük. Rátesszük a halat, és felöntjük a borral. A gombát vékonyra felvágjuk, és a halho...


  • kcal: 730 / CH: 5.5 g / Fehérje: 30.4 g / Zsír: 31.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A pórét megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. A vaj felét fölolvasztjuk, a pórét kis lángon kb. 12 percig pároljuk benne. Közben, ha kell, egy kevés vizet is önthetünk alá. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, a tejszínt és a bort ráöntjük. 2-3 pernyi forralás után kivajazott közepes ...


  • kcal: 122 / CH: 17.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 3.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A céklát héjában puhára főzzük és félretesszük. A répákat és a zellerszárakat karikára, a káposzta csíkokra vágjuk. Olajon kb. 10 percig pároljuk az így előkészített zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a lehéjazott és feldarabolt paradicsomokat, felforraljuk, és kis lángon puhára főz...


  • kcal: 320 / CH: 29.1 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 17.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A 25 dkg kifejtett borsót egy csésze vízzel felfőzzük, 5 percig forraljuk. A zöldséglevest hozzáöntjük és további 15 percig forraljuk. A levest szitán áttörjük vagy mixerben pürésítjük. A si-take gombát folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük. Vékony szeletekre ...


  • kcal: 178 / CH: 30.7 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 0.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A petrezselymet apróra vágjuk. A felét pálmazsíron kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt (vagy mirelit) borsót, felkarikázott sárgarépát és vékony csíkokra vágott karalábét. Sózzuk, átkeverjük és fedő alatt kb. 30-35 perc alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult megszórjuk a lisztte...


  • kcal: 235 / CH: 9.0 g / Fehérje: 23.6 g / Zsír: 11.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A brokkolit vízgőz felett pároljuk, a vízbe babérlevelet teszünk. Majd leöntjük a szósszal. Szósz: A zablisztet szárazon pirítjuk, a brokkoli párolóvizével elkeverjük a lisztet és teszünk bele majoránnát, őrölt mustármagot, gyömbért és szósz sűrűségűre főzzük. Ha a szósz kihűlt, szójaszószt ad...


  • kcal: 334 / CH: 39.8 g / Fehérje: 21.7 g / Zsír: 9.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lencsét előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leöblítjük, a fokhagymával és 1 db babérlevéllel bő vízben puhára főzzük (kb. 25 perc). A hagymát vékonyan felkarikázzuk, meghintjük 1 mokkáskanál sóval. A lencsét leszűrjük, még melegen meglocsoljuk a borecettel és az olajjal, hozzákeverjük a hagy...


  • kcal: 266 / CH: 4.4 g / Fehérje: 39.1 g / Zsír: 10.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és kevés borssal bedörzsöljük. A brokkoli vastag szárát fél centis karikákra vágjuk, a többit rózsáira szedjük. Sós vízben félpuhára főzzük, és kihűtjük. A halat kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. A brokkolit a halszeleteken elosztj...


  • kcal: 909 / CH: 17.0 g / Fehérje: 47.5 g / Zsír: 63.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lazacszeleteket öblítsük le, töröljük szárazra és kenjük be citromlével. A megtisztított hagymát vágjuk apró kockákra, a megmosott és megtisztított leveszöldséget vágjuk nagyobb darabokra. Halsütő edényben forrósítsunk fel 20 g vajat, pároljuk üvegesre a hagymát és a leveszöldséget. Moss...


  • kcal: 624 / CH: 14.9 g / Fehérje: 58.7 g / Zsír: 33.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított pisztrángokat tűzálló tálba fektetjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, ráöntjük a bort és kevés vizet. Letakarva a sütőben 15 percig pároljuk. A pisztrángokat kiszedjük, levéhez hozzáadjuk a tejfölt, és felforraljuk. A halakat szitált zsemlemorzsával meghintjük, és vajazott sü...


  • kcal: 356 / CH: 2.5 g / Fehérje: 46.1 g / Zsír: 17.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A halszeleteket ecetes vízzel meglocsoljuk, fél órán át állni hagyjuk. A tűzálló tálat margarinnal áthúzzuk, a frissen vágott kaprot a tejföllel, tojássárgájával jól összekeverjük. A halszeleteket kiemeljük az ecetes léből, tűzálló tálba helyezzük és sütőben szép pirosra sütjük. Utána a halszelet...


  • kcal: 1515 / CH: 21.0 g / Fehérje: 30.6 g / Zsír: 144.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A halfiléket megmossuk, lehúzzuk a bőrét, majd apró lyukú tárcsán kétszer-háromszor ledaráljuk. A megtisztított hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. A tojásokkal meg 2-3 evőkanál zsemlemorzsával a halhoz adjuk, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Pogácsákat ...


  • kcal: 316 / CH: 34.9 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 11.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vékonyra vágott sárgarépát sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és egy kevés vízben fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Tegyük hozzá a nagyon apróra vágott zellerlevelet, végül a búzacsírát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük további 20-25 percig. Keverjük öss...


  • kcal: 276 / CH: 14.2 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 18.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklát tormareszelőn lereszeljük, szétnyomott fokhagymát és darált diót, olajat, szójaszószt, köménymagot adunk hozzá. A kelkáposztalevelek vastag ereit vágjuk ki és szűrőben forrázzuk le. A kelkáposztalevelekre, mint egy csészébe helyezzük a céklát.


  • kcal: 50 / CH: 4.3 g / Fehérje: 0.6 g / Zsír: 3.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklát nyersen lereszeljük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpároljuk és beleforgatjuk a céklát a fűszerekkel együtt.


  • kcal: 203 / CH: 26.9 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 8.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cékla felét vágjuk apró kockákra, a másik felét reszeljük le, a fokhagymát összezúzzuk és pici olajon megfuttatjuk. Felengedjük vízzel, beletesszük a felkockázott céklát és a köménymagot. Forrpontig a tűzön hagyjuk. Levesszük a tűzhelyről, zabpelyhet teszünk bele és fedő alatt állni hagyjuk. E...


  • kcal: 90 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 2.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklalét összeturmixoljuk a joghurttal. Citrommal, sóval, édesítőszerrel ízesítjük. Jégkockával tálaljuk.


  • kcal: 657 / CH: 22.4 g / Fehérje: 43.8 g / Zsír: 42.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az áttört tehéntúrót tejföllel habosra keverjük, a tojásokat keményre főzzük, hámozzuk, villával összetörjük. A csumázott apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, snidlinggel olajon megpároljuk, fűszerezzük, a tejfölös túróval összekeverjük.


  • kcal: 460 / CH: 8.6 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 42.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cikóriarózsát kettévágva csipet sóval, napraforgóolajban pároljuk, utána forró csontlébe rakjuk, amelyet sonkahagymával, csipet sóval, csomborral fűszerezzünk, majd az egészet összeturmixoljuk. A finomra vágott snidlinget, lestyán levelet a tányérok aljára szórjuk és a rámerjük a forró levest.