Mit ehetek? | Receptek
Cukorbetegség Közepes GI

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 858 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 338 / CH: 38.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 17.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tegyük egy edénybe a búzapelyhet, öntsünk rá fél dl felmelegített vizet. Hagyjuk puffadni körülbelül 30 percig. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel a póréhagymát. Tegyük a zöldséget a búzapehelyhez, keverjük bele a joghurtot, a szezámmagot, a szójaszószt. Sózzuk...


  • kcal: 313 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az ös...


  • kcal: 452 / CH: 53.9 g / Fehérje: 21.4 g / Zsír: 15.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymákat zúzzuk, a paradicsomokat apró kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben középerős lángon 5 perc alatt fedő alatt 1 kanál vízben főzzük meg a darált marhahúst. A zsíros lét öntsük le. Adjuk hozzá a hagymát és így főzzük tovább 3 percig vagy amíg a hagyma üveges nem ...


  • kcal: 173 / CH: 2.4 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.9 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Valamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük,  nagy méretű kapszlikba beletöltjük és megsütjük mint a piskótát 20 perc alatt, először 5 perc 180 fokon, majd 15 perc 160 fokon.


  • kcal: 316 / CH: 17.6 g / Fehérje: 20.2 g / Zsír: 17.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sertéshúst kukoricadarával, margarinnal, tojással, só felével borssal összekeverjük, félóráig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockákra vágjuk és a margarinon megfuttatott, apróra vágott hagymával megpároljuk. A paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáa...


  • kcal: 656 / CH: 26.6 g / Fehérje: 45.6 g / Zsír: 38.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A barna rizst kétszeres mennyiségű vízben 3 csipet sóval, fedő alatt megfőzzük (kb. 25-30 perc). A halfilét kiolvasztjuk, és 4 db egyforma szeletre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és közepesen erős lángon a halfilék mindkét oldalát két 2 perc alatt megpirítjuk. A halakat kivess...


  • kcal: 224 / CH: 22.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fejes káposztát metéltre vágjuk. Az olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a köménymagot, és hozzátesszük a káposztát, valamint egészben a vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, össz...


  • kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...


  • kcal: 386 / CH: 19.3 g / Fehérje: 34.2 g / Zsír: 18.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkemelleket kb. 16 kis szeletre vágjuk. A szalonnaszeleteket tűzálló edény aljára fektetjük, és rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borsikával megszórt, lisztben megforgatott hússzeleteket. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük. Ugyancsak megreszeljük a sajtot, és az alma tetejére ...


  • kcal: 355 / CH: 13.6 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 25.7 g

    adag4
    elkészítési idő

    A laskagombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letöröljük. Vékony szeletekre vágjuk. A borjúszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát lehámozzuk és aprítjuk. Az olajat egy nehéz serpenyőben felhevítjük, a hagymát üv...


  • kcal: 1705 / CH: 23.8 g / Fehérje: 27.2 g / Zsír: 165.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy  csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük, a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük.  A mártogatóshoz : A hozzávalókat alaposan elkeverjük és...


  • kcal: 248 / CH: 24.0 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. Négy részre hasítjuk és szálkás részeit eltávolítjuk, majd citromlével bedörzsöljük -  ne feketedjem meg. Citromos vízbe rakjuk (kb. 1 l), és fél-egy óráig óvatosan főzzük, majd a vizet lecsorgatjuk. Az articsókát meleg tálba rakjuk, maj...


  • kcal: 173 / CH: 23.6 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 5.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott, leszárazott articsókát vékony karikákra vágjuk és megfőzzük annyi sós, citromos vízben, hogy ellepje. Az apróra vágott petrezselymet és reszelt gyömbért elkeverjük egy kis vízzel és a többi hozzávalóval, majd a főzelékkel összeforraljuk.


  • kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...


  • kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...


  • kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.


  • kcal: 340 / CH: 5.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót vájd ki a héjából, majd egy villával törd össze. Add hozzá a tejfölt és az áttört fohagymát, majd sózd és borsozd. Ha nem elég pépes, a végén összeturmixolhatod. (Tortilla chipsszel, pászkával vagy akár szendvicsként is finom!)


  • kcal: 238 / CH: 12.1 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A karfiol fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Alaposan megmossuk és puhára pároljuk (szét ne essen!). Ha kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádót megtisztítjuk, összetörjük, megsózzuk, majd kikeverjük a fűszerekkel, az olajjal, a citromlével, a joghurtta...


  • kcal: 424 / CH: 25.7 g / Fehérje: 22.8 g / Zsír: 23.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A pulykamellet megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékonyra szeleteljük. Közben a paprikát 200 fokos sütőben 25 perc alatt egyben megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az avokádót tisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kisméretű tálban keverjük össze a majonézt a must...


  • kcal: 371 / CH: 7.4 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 31.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kiemeljük a magját, és felszeleteljük. A megmosott paradicsomot kis kockákra vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és minden golyót kettévágunk. Az így előkészített hozzávalókat salátástálba tesszük. A lilahagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a tejfölt hozz...


  • kcal: 987 / CH: 103.4 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 44.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Palacsinta: A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjük a szódavizet. Lefedve fél órát pihentetjük. Tapadásgátló bevonatú serpenyőben, amíg a pörkölt készü...


  • kcal: 309 / CH: 39.2 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 12.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Tíz-tizenöt percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát azután félretesszük. A répát, vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük fedő alatt még pár percig pároljuk...


  • kcal: 705 / CH: 58.0 g / Fehérje: 39.5 g / Zsír: 32.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A babot egy éjszakára áztassuk annyi vízben, amennyi ellepi. Másnap öntsük le, 1 l friss vízben főzzük kb. 50 percig. A húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Nagy lábasban forrósítsuk fel két evőkanál olajat, és pirítsuk barnára a hús minden oldalát. A megtisztított hagymát és fokhagymát...


  • kcal: 1914 / CH: 71.9 g / Fehérje: 28.1 g / Zsír: 167.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot lecsepegtetjük. A zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk és megmossuk. A zsályaleveleket leöblítjük. Mindezen hozzávalókat a tökmaggal együtt mixerben pépesítjük. A gerezd fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és belekeverjük a babpürébe. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a cayenne-i borsot, ma...


  • kcal: 855 / CH: 45.5 g / Fehérje: 55.5 g / Zsír: 48.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Vágjuk ki a kelkáposzta torzsáját. A kelt főzzük körülbelül 15 percig bő sós vízben, amíg a levelei leválnak. A külső leveleket tegyük tányérra úgy, hogy fedjék egymást. Áztassuk be a zsemléket. A megtisztított és apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk a ki...


  • kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...


  • kcal: 546 / CH: 3.8 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 53.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A fokhagymát összeaprítjuk, szétnyomkodjuk, összekeverjük a reszelt sajttal, a bazsalikommal, a darált dióval, megsózzuk és hozzákeverjük az étolajat.


  • kcal: 730 / CH: 13.5 g / Fehérje: 79.6 g / Zsír: 34.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét megmossuk, 8 részre vágjuk és besózva kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a lisztben megforgatjuk és a fölolvasztott vajon körös-körül megpirítjuk. A húsdarabokat kiemeljük, a visszamaradó vajon a fölaprított hagymát megfuttatjuk. A paradicsompürét belekeverjük, a bort és 2 dl vizet ráöntünk...


  • kcal: 851 / CH: 152.8 g / Fehérje: 30.1 g / Zsír: 13.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzük ki a tésztát lobogó, sós vízben. Süssük meg egy serpenyőben margarinon az apróra vágott hagymát. Tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk párolódni néhány percig. Öntsük a mártást a tésztára. 


  • kcal: 424 / CH: 19.4 g / Fehérje: 29.3 g / Zsír: 24.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és 3 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A paradicsomokat megmossuk. A tetejükből egy vékony szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kikaparjuk, a húshoz keverjük, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsa...


  • kcal: 244 / CH: 29.6 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk vagy présen áttörjük, majd az olajon kevergetve megfuttatjuk mindkettőt. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és megforgatjuk a hagymás olajban. A paradicsom héját lehúzzuk, a szemeket földaraboljuk és a burgonyához adjuk. Kb. ...


  • kcal: 381 / CH: 17.0 g / Fehérje: 12.4 g / Zsír: 29.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sampinyont és a si-take gombát megtisztítjuk, folyóvíz alatt rövid ideig mossuk vagy nedvszívó papírral gondosan letisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozva apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk benne, a fokhagymát és a gom...


  • kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...


  • kcal: 561 / CH: 58.6 g / Fehérje: 43.2 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A húst feldaraboljuk. Forró olajban a finomra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk és rátesszük a csirkedarabokat. Megsózzuk, majd amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a kockákra vágott répákat, a zellert és a zöldborsót. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, beletesszük a vékony...


  • kcal: 388 / CH: 14.3 g / Fehérje: 31.8 g / Zsír: 21.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apró kockára vágott sertéshúst a zöldséggel, zöldborsóbal, vöröshagymával, babérlevéllel, sóval feltesszük főni 1,5 liter vízben. A sertésmájat külön főzzük meg. Ha a hús a zöldséggel megfőtt, hozzátesszük a puha, apró kockára vágott sertésmájat. Zsemleszínű rántást készítünk, pirospapr...


  • kcal: 422 / CH: 12.5 g / Fehérje: 18.1 g / Zsír: 30.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meghámozott és nagyon apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre a vajon. Szórjuk bele a lisztet, pirítsuk világosra. Öntsük rá a bort és a levest, 10 percig rotyogtassuk, közben időnként keverjük meg. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, és még 5 percig rotyogtassuk.  A mártást ízesítsük sóval, szerec...


  • kcal: 232 / CH: 18.1 g / Fehérje: 19.0 g / Zsír: 8.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A bimbóskelt forró vízben megfőzzük, amelyet majoránnával és diétás sóval ízesítünk. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és ebbe halmozzuk a leszűrt bimbóskelt. A kefirt a diétás sóval, a reszelt szerecsendióval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét habbá verve, és a mártást ezzel lazítjuk...


  • kcal: 321 / CH: 30.4 g / Fehérje: 15.8 g / Zsír: 14.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A bimbóskelt kevés sóval megpároljuk. A zsemlemorzsát szárazon megpirítjuk, beleforgatjuk a párolt bimbóskelt. Tejföllel megcsurgatjuk.


  • kcal: 80 / CH: 10.6 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 4.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az olajon egy csipet sóval megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a meghámozott, apróra vágott birsalmát. Belekeverjük az összes ízesített, fűszert, felengedjük vízzel és ha puhára főtt, összeturmixoljuk. Tálalásnál apróra vágott hagymával és reszelt citromhéjjal dí...


  • kcal: 640 / CH: 18.5 g / Fehérje: 21.6 g / Zsír: 51.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A  vágott vöröshagymát zsíron zsemleszínűre pirítjuk, fűszerpaprikával megszórjuk,ráteszünk a kb. 1x1 cm-re vágott bárányhúst és megsózzuk. Mérsékelt tűzön pirítjuk. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, mentával fűszerezzük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a lecsót és az aranysá...


  • kcal: 58 / CH: 7.8 g / Fehérje: 3.2 g / Zsír: 1.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát megmossuk, hámozzuk, hosszában szétvágjuk, magvait kiszedjük, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselyemzöldet, mentát finomra vágjuk, összekeverjük, csipet sóval és joghurttal leöntjük és hidegen tálaljuk.


  • kcal: 317 / CH: 11.7 g / Fehérje: 31.1 g / Zsír: 15.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, lisztbe mártjuk, és olajban kisütjük, melegen tartjuk. Az olajban félig megpirítjuk a karikákra vágott hagymát és répát. Egy lábost kikenünk olajjal, beleöntjük a zöldségeket, és erre tesszük a hússzeleteket. Aláöntünk egy kevés vizet, beletesszük a babérlevele...


  • kcal: 518 / CH: 21.1 g / Fehérje: 36.7 g / Zsír: 30.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A hússzeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés olajban megsütjük. Az apró kockákra vágott hagymát a hús zsiradékában megpirítjuk, majd rátesszük a felkockázott zöldpaprikát, és megpirítjuk. 3 dkg liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, és megszórjuk finomra vágott kaporral. Amikor f...


  • kcal: 358 / CH: 25.7 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 20.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vöröshagymát meghámozzuk, vékony karikákra gyalujuk, és forró olajban alacsony hőmérsékleten, gyakori keverés mellett üvegesre és puhára pirítjuk, de nem barnítjuk. Felöntjük a zöldségalaplével és a borral, felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony hőfokon 5 percig főzzük. Közben a bagettszeleteket ...


  • kcal: 264 / CH: 9.7 g / Fehérje: 36.8 g / Zsír: 6.8 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sóval, borssal ízesített, vékony szeletekre vágott csirkehúst lisztbe forgatjuk, felforrósított vajban hirtelen megkapatjuk. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát és a fűszereket. Felöntjük a borral, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, rövid lére sütve tálalj...


  • kcal: 498 / CH: 13.1 g / Fehérje: 26.0 g / Zsír: 36.6 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A brokkolit és a kelbimbót főzd sós vízben félig puhára, majd helyezd egy tűzálló tálba. Keverd össze a tejfölt a reszelt sajtok felével, üsd hozzá a tojásokat, sóval ízesítsd, majd az egészet öntsd a zöldségre. A végén szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot és 190-200 fokos sütőben kb. 25 perc a...


  • kcal: 83 / CH: 6.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 3.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy kevés vízben felfőzzük a leveskockákat, majd a rózsákra szedett brokkolit megpároljuk. Amikor megpuhult, botmixerrel pépesítjük, felöntjük 8 dl  vízzel. Hozzá keverjük a zabtejszínt, és együtt megrottyantjuk A zúzott fokhagyma a legvégén kerüljön bele. Tálalásnál me...


  • kcal: 1045 / CH: 78.7 g / Fehérje: 19.3 g / Zsír: 70.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A brokkoli rózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz a tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet, aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába sze...


  • kcal: 84 / CH: 11.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A brokkolit és a kockára vágott burgonyát odateszem főni, annyi vízben ami ellepi. Amikor felfő a víz, beleteszem a leveskockákat és az ételízesítőt. Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Leveszem a tűzről és botmixerrel összeturmixolom. 


  • kcal: 288 / CH: 13.7 g / Fehérje: 14.4 g / Zsír: 19.1 g

    adag10
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Tisztítsuk meg a zellert és vágjuk vékony karikákra. Tegyük egy fazékba, öntsünk rá hideg vizet, sózzuk és kezdjük el főzni. Csendesen forralva főzzük 30 percig, ekkor adjuk hozzá a meghámozott burgonyát. Főzzük addig, amíg egy villa hegyével könnyedén át tudjuk szúrni a zellerszeleteket, és a bu...