Mit ehetek? | Receptek
Ekcéma

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 264 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.


  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...


  • kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...


  • kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...


  • kcal: 495 / CH: 18.6 g / Fehérje: 47.4 g / Zsír: 24.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 szelet ananászt fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Lisztben meghempergetjük, és forró olajban, nagy lángon megsütjük.


  • kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...


  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 569 / CH: 107.7 g / Fehérje: 16.6 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    elkészítési idő

    2 dl langyos, cukrozott vízben felfuttatjuk az élesztőt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a megkelt élesztőt és a maradék 3 dl vizet. Alaposan összedolgozzuk, ha túl ragacsos, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tészta...


  • kcal: 408 / CH: 69.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 12.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A két tojást a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olajat. A banánokat pépesre, simára keverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport és a szódbikarbónát egy pici sóval összekeverjük és az egészet a masszához adjuk. 180 °C-os sütőben muffin formában 20 per...


  • kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel és a mazsolával. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsol...


  • kcal: 541 / CH: 80.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 14.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2...


  • kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...


  • kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.


  • kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...


  • kcal: 420 / CH: 33.8 g / Fehérje: 43.5 g / Zsír: 12.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkecombokat kettévágjuk, bőrét lefejtjük, és a húst enyhén megsózzuk, megszórjuk borsikával. Egy tepsibe fektetjük, mellé tesszük a lehúzott bőrét, 1 dl vizet aláöntünk, majd fóliával letakarva sütőbe toljuk. Kis lánggal, saját levével többször meglocsolva kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Közben ...


  • kcal: 564 / CH: 10.9 g / Fehérje: 64.1 g / Zsír: 28.6 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 2 ek vajat, plusz 2 ek olajat. Amikor a keverék már habzásig hevült, helyezzük bele a májszeleteket. közepes lángon lassan süssük. 4 perc után fordítsuk meg a szeleteket, majd süssük további 2 percig. Tálra helyezve azonnal kínáljuk.


  • kcal: 1459 / CH: 31.3 g / Fehérje: 11.7 g / Zsír: 140.9 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajban kisütjük, és egy tepsibe öntjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, és ráöntjük a burgonyára. Előmelegített sütőben 200 fokon  addig sütjük, amíg a tojás kissé összeáll. Melegen, pirospaprikával megszórva tálaljuk.


  • kcal: 84 / CH: 11.4 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A brokkolit és a kockára vágott burgonyát odateszem főni, annyi vízben ami ellepi. Amikor felfő a víz, beleteszem a leveskockákat és az ételízesítőt. Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Leveszem a tűzről és botmixerrel összeturmixolom. 


  • kcal: 251 / CH: 33.9 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát folyó víz alatt lesúroljuk, szárazra töröljük, villával körös-körül beszurkáljuk. Egyenként becsomagoljuk sütőfóliába, majd 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Ellenőrözzük, hogy megpuhult-e (késsel vagy fogpiszkálóval). A margarint elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. A fóliát kicso...


  • kcal: 196 / CH: 31.5 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 3.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát apró kockára vágjuk, sóval, vegetával, babérlevéllel, köménnyel és citromlével ízesített vízben főzzük. Botmixerrel turmixolás után 2 kk. szójatejfölt adunk hozzá. (Ekcéma, pikkelysömör esetén a citromot hagyjuk ki.)


  • kcal: 216 / CH: 32.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 5.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A héjában főtt, megtisztított burgonyát még melegen áttörjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kókuszzsírt, az egész tojást és sóval ízesítjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.


  • kcal: 316 / CH: 53.1 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kockára vágott burgonyát annyi sós vízben, hogy éppen ellepje megfőzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, hozzáadjuk a margarint és a felforralt tejet. Krumplinyomóval összetörjük és pépesítjük kézi habverővel, vagy villával.


  • kcal: 180 / CH: 32.9 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 2.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát alaposan lemossuk, majd vékonyan meghámozva ismét lemossuk. Kockára vágjuk és főzőedénybe tesszük. Annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy a burgonyát majdnem ellepje, ízesítjük sóval majd lefedve felforraljuk, és gyenge erősségű főzőfelületén puhára főzzük. Amikor a burgonya már p...


  • kcal: 322 / CH: 29.0 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 20.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Héjában főtt, áttört burgonyát, lisztet és margarint és a sót jól összedolgozzuk. Háromszor nyújtjuk ki, közben mindig egy negyedórát pihentetjük, végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, meghintjük köménymaggal, majd 180 fokon 20-30 per...


  • kcal: 339 / CH: 30.1 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 21.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A hozzávalókat deszkán összegyúrjuk, sózzuk és kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és pár órát pihenni hagyjuk. Kimargarinozott sütőlemezem, közepes hőfokon, kb. 25 percig sütjük...


  • kcal: 161 / CH: 18.9 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 7.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A paprikát a magjától megtisztítjuk, a burgonyát sütőben, héjában megsütjük és péppé törjük. Hozzáadjuk az olajat, a nyers, aprított fűszernövényeket, fűszereket, kikeverjük a burgonyát, majd megtöltjük a paprikát és kettévágva tálaljuk.


  • kcal: 316 / CH: 34.9 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 11.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vékonyra vágott sárgarépát sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és egy kevés vízben fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Tegyük hozzá a nagyon apróra vágott zellerlevelet, végül a búzacsírát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük további 20-25 percig. Keverjük öss...


  • kcal: 477 / CH: 73.1 g / Fehérje: 5.3 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    800 ml vizet a cukorral, a mézzel és a vaníliával sziruppá főzzük, közben a búzadarát a margarinon egyenletesen enyhén megpirítjuk. Ezután felöntjük a darát a sziruppal és a citrom levével, pár percig főzzük, majd letakarva hagyjuk megdagadni. Az elkészült desszertet fagylaltos kanállal adagoljuk. T...


  • kcal: 90 / CH: 14.0 g / Fehérje: 2.9 g / Zsír: 2.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A céklalét összeturmixoljuk a joghurttal. Citrommal, sóval, édesítőszerrel ízesítjük. Jégkockával tálaljuk.


  • kcal: 523 / CH: 86.7 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 13.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A tojásfehérjét habbá verjük, az alapanyagokat 3 dl vízzel összekeverjük, kevés margarinon, sütőlapon addig sütjük, amíg a tészta össze nem állt. Ekkor lapáttal összetörjük, és tovább sütjük. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem készül a morzsa. Baracklekvárral fogyasztjuk.


  • kcal: 511 / CH: 36.3 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 40.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet és a tönkölybúza-darát, citrom levét vízzel nokedlinél sűrűbb állagúra - összekeverjük. Pár órát állni hagyjuk. 2 evőkanál olajat lábasba teszünk és beleöntjük a masszát. Láng felett sűrűre főzzük. 2 evőkanál olajat tepsibe elterítünk, beletesszük a megfőtt darát, majd a sütőben többs...


  • kcal: 151 / CH: 14.7 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 8.0 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megkenjük vajjal és megszórjuk a friss csírával.


  • kcal: 531 / CH: 24.1 g / Fehérje: 51.4 g / Zsír: 22.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét a pörköltnél szokásos módon daraboljuk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret hasábokra, a zöldpaprikát darabokra vágjuk. A darabolt csirkét 8 dl felforralt vízbe rakjuk, lehabozok, belerakjuk az előkészített zöldségeket, zöldfűszereket, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Margarinon fel...


  • kcal: 382 / CH: 22.5 g / Fehérje: 43.4 g / Zsír: 13.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkecombokat kicsontozzuk és lebőrözzük. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Az olajjal kikenünk egy tűzálló tálat. A káposztából és az almából fészkeket készítünk és beletesszük a csirkecombokat, betakarjuk az almával és a káposztával, lefedjük, és sütőben készre sütjük (kb. 60 perc).


  • kcal: 351 / CH: 12.0 g / Fehérje: 63.8 g / Zsír: 3.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csukát megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát levágjuk és újra leöblítjük, Citromlével bedörzsöljük, kevés sóval megszórjuk, félretesszük. A csukát így alufóliába betekerjük, a grill zsírfelfogó edényébe helyezzük, és előmelegített grillben mindkét oldalán kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Közben a...


  • kcal: 222 / CH: 42.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 2.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Főzzünk meg 1 dl zöldséglében 5 dkg búzadarát. Ha nem elég pörgős a dara párologtassuk el a főzőlevét.


  • kcal: 190 / CH: 33.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 0.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzük meg a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát kevés sóval 3 dl vízben. A leszűrt zöldséglébe befőzünk 1 dkg darát, majd tegyük vissza az összes zöldséget és tálaljuk.


  • kcal: 358 / CH: 35.8 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 20.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, és a vajat hozzátéve jól összedörzsöljük. Hozzáadjuk az apróra morzsolt élesztőt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Nagyon jól kidolgozzuk, majd apró pereceket formálunk, és a tepsibe téve tíz-tizenöt percig langyos helyen pihentetjük. K...


  • kcal: 260 / CH: 34.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 10.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a tojással összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, ízesítjük a reszelt alma egyharmadával, amelynek a levét kinyomtuk. Majd felhígítjuk annyi vízzel, hogy a massza tejfölsűrűségű legyen. Ezután az olajjal kikent palacsintasütőben a palacsintákat kisütjük. Amikor a pal...


  • kcal: 203 / CH: 22.6 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 8.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lemosott burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva, kevés gyengén sózott vízbe feltesszük főni. Amikor a burgonya felpuhult, villával vagy burgonyatörővel péppé törjük és hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vágott petrezselyemzöldet, az olaj felé, a szerecsen...


  • kcal: 646 / CH: 130.6 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 5.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megszitált búzadarát a forrásban lévő vizes tejbe tesszük állandó keverés mellett. Majd a leggyengébb erősségű főzőfelületén forrásig főzve, ízesítjük a margarin felével, a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verve, a kihűtött masszába keverjük a megmosott és k...


  • kcal: 186 / CH: 26.8 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 6.3 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a nyírfacukor kivételével, egy kisebb tálban pedig a mandulatejet az almapéppel és a cukorral. Végül lassan, kevergetve öntsük bele a folyékony keveréket a lisztes keverékbe, és robotgéppel keverjük egynemű...


  • kcal: 217 / CH: 32.3 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 8.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zsiradékon kevés sóval puhára párolom a zöldborsót, a kisebb kockákra vágott karalábét, sárgarépát  és az apróra vágott petrezselymet. Amikor majdnem puha, megszórom a liszttel, összekeverem és lassan felöntöm kevés vízzel. Megrottyanton és még pár percig fedő alatt kis lángon összefőzöm...


  • kcal: 262 / CH: 10.9 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 16.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A darált húst a megmosott rizzsel, aprított petrezselyemmel, fűszerkeverékkel, sóval, zsiradékkal, tojásfehérjével jól összedolgozzuk. Amikor a massza kész, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő gyengén sózott vízben puhára főzzük.


  • kcal: 206 / CH: 18.6 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 10.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot mossuk, szárítjuk, felaprítjuk. A zöldbabot mossuk, lecsepegtetjük, végeit letördeljük és felaprítjuk. A zsiradékot megolvasztjuk, a kapor egy részét megfuttatjuk benne, sóval ízesítjük, belekeverjük a zöldbabot, kis lángon fedő alatt majdnem puhára pároljuk, kicsit megpirítjuk, végül hozzá...


  • kcal: 507 / CH: 91.3 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet, sót és kb. 2,5 dl vizet kemény tésztával gyúrjuk és elfelezzük. A két cipó tetejét kevés olajjal megkenjük és 20 percig pihentetjük. Gyúródeszkán egy mm vastagságúra nyújtjuk, hagyjuk szikkadni, majd kb. 5x15 cm-es lapokat vágunk belőle. Bő, enyhén sós, forró vízben kifőzzük. A vizet...


  • kcal: 221 / CH: 38.6 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 3.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A folyóvízben jól lemosott burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Ezután az olajjal kikent főzőedény betesszük a vágott petrezselyemzöld felével és a sóval, összekeverjük, és fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. A petrezselyem másik felét tálalás előtt tesz...


  • kcal: 84 / CH: 7.7 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 5.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A letisztított spárgát leöblítjük, majd egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, és az olajjal kikent főzőedénybe tesszük. Ízesítjük sóval és gyenge erősségű főzőfelületen, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a spárga már puha, turmixgépben kevés víz hozzáadásával pépesítjük. Ezután a főzőedénybe ...


  • kcal: 134 / CH: 29.3 g / Fehérje: 1.1 g / Zsír: 0.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A szamócát pürésítjük, mézzel ízesítjük. Kb. egy hétig tartható el hűtőszekrényben.