Mit ehetek? | Receptek
Hasmenés

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 141 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 278 / CH: 37.8 g / Fehérje: 11.9 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verve az előző masszához adjuk. Beledolgozunk a finomlisztet, a citromhéjat és a vékony szeletekre vágott almát. Kikent, kilisztezett teflonsütőben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 20 perc alatt megsütjük. Őrölt ...


  • kcal: 415 / CH: 56.7 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 19.1 g

    adag12
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Összekeverjük a lisztet, cukrot és a sót. Robotgéppel hozzákeverjük a hideg vajat, amíg szétmorzsolódik. A vizet kanalanként adagoljuk miközben folyamatosan dolgozik a gép, hogy a liszt felvegye a vizet. Amikor a tészta összeáll, két részre osztjuk, 2/3-1/3 arányban. Fóliába...


  • kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...


  • kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...


  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...


  • kcal: 22 / CH: 4.7 g / Fehérje: 0.1 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    1 l vizet felforralunk, két evőkanál barnarizslisztet kikeverünk kevés hideg vízzel, és a forrásban lévő vízhez öntjük. Teszünk bele egy babérlevelet, lestyánt, petrezselyemzöldet, tengeri sót, kevés szárított zöldségekből készült ételízesítőt.


  • kcal: 305 / CH: 70.4 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 0.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A banánokat pürésítjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és a mézet, rumaromával ízesítjük. Kb. egy hétig hűtőszekrényben eltartható.


  • kcal: 186 / CH: 6.8 g / Fehérje: 13.9 g / Zsír: 11.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított hús és zöldségféléket folyóvízben lemossuk, majd a húst egyenlő méretű kockákra vágjuk, a zöldségfélét pedig karikákra. Ezután a főzőedény az olajjal kikenjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymetzöldet, a húst és a zöldségfélét, majd ízesítjük a sóval, pap...


  • kcal: 306 / CH: 43.6 g / Fehérje: 15.3 g / Zsír: 6.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyákat megmossuk és szárazra töröljük, villával többször megszurkáljuk, és sütőben 180 °C-on 45 percig sütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, puha ropogósra pároljuk, és félretesszük. Egy kis tálban csomómentesre keverjük a levest és a keményítőt. Addig keverjük, míg a keményítő telj...


  • kcal: 251 / CH: 33.9 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 9.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát folyó víz alatt lesúroljuk, szárazra töröljük, villával körös-körül beszurkáljuk. Egyenként becsomagoljuk sütőfóliába, majd 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Ellenőrözzük, hogy megpuhult-e (késsel vagy fogpiszkálóval). A margarint elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. A fóliát kicso...


  • kcal: 216 / CH: 32.8 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 5.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A héjában főtt, megtisztított burgonyát még melegen áttörjük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kókuszzsírt, az egész tojást és sóval ízesítjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe tesszük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.


  • kcal: 180 / CH: 32.9 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 2.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát alaposan lemossuk, majd vékonyan meghámozva ismét lemossuk. Kockára vágjuk és főzőedénybe tesszük. Annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy a burgonyát majdnem ellepje, ízesítjük sóval majd lefedve felforraljuk, és gyenge erősségű főzőfelületén puhára főzzük. Amikor a burgonya már p...


  • kcal: 322 / CH: 29.0 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 20.6 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Héjában főtt, áttört burgonyát, lisztet és margarint és a sót jól összedolgozzuk. Háromszor nyújtjuk ki, közben mindig egy negyedórát pihentetjük, végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, meghintjük köménymaggal, majd 180 fokon 20-30 per...


  • kcal: 316 / CH: 34.9 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 11.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A vékonyra vágott sárgarépát sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és egy kevés vízben fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Tegyük hozzá a nagyon apróra vágott zellerlevelet, végül a búzacsírát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük további 20-25 percig. Keverjük öss...

  • adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A bodzavirágot párszor belemártjuk tiszta vízbe, lecsöpögtetjük, óvatosan lerázogatjuk. Leszedjük a virágokat a száráról és a turmixedénybe tesszük. Megszórjuk a porcukorral és 30-40 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a citromlét, a zabtejet és 2 evőkanál diétás vanília fagylaltot, amit előző nap elké...


  • kcal: 94 / CH: 6.4 g / Fehérje: 1.0 g / Zsír: 7.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lisztet a főzőedényben világos színűre megpirítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és az apróra vágott kaprot. Ezután jól összekeverjük, és a szükséges mennyiségű hideg vízzel elkeverve, sózzuk, és jól összefőzzük. Amikor a leves már megfőtt, ízesítjük a citrom levével és a citromhéjjal. Ízlés szer...


  • kcal: 252 / CH: 6.1 g / Fehérje: 31.4 g / Zsír: 11.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A megtisztított, kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert a kókuszzsíron megpirítjuk, majd annyi babérlevéllel, sóval, citromlével és citromhéjjal ízesített vízzel engedjük fel, ami éppen ellepi. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a zöldségágyra helyezzük a megtisztított, mind...


  • kcal: 255 / CH: 39.9 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 6.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és ovális szeletekre vágjuk. Ezután folyó vízben jól leöblítjük, megszárítjuk, majd olajjal kikent tepsibe terítjük. Sóval, borsikafűvel és rozmaringgal fűszerezzük. Ráöntjük a citromlé felét, a tetejére vajdarabkákat szórunk, majd forró sütőben kb. 30 percig sütjü...


  • kcal: 531 / CH: 24.1 g / Fehérje: 51.4 g / Zsír: 22.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkét a pörköltnél szokásos módon daraboljuk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret hasábokra, a zöldpaprikát darabokra vágjuk. A darabolt csirkét 8 dl felforralt vízbe rakjuk, lehabozok, belerakjuk az előkészített zöldségeket, zöldfűszereket, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Margarinon fel...


  • kcal: 222 / CH: 42.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 2.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Főzzünk meg 1 dl zöldséglében 5 dkg búzadarát. Ha nem elég pörgős a dara párologtassuk el a főzőlevét.


  • kcal: 190 / CH: 33.7 g / Fehérje: 5.7 g / Zsír: 0.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzük meg a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és burgonyát kevés sóval 3 dl vízben. A leszűrt zöldséglébe befőzünk 1 dkg darát, majd tegyük vissza az összes zöldséget és tálaljuk.


  • kcal: 260 / CH: 34.7 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 10.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a tojással összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, ízesítjük a reszelt alma egyharmadával, amelynek a levét kinyomtuk. Majd felhígítjuk annyi vízzel, hogy a massza tejfölsűrűségű legyen. Ezután az olajjal kikent palacsintasütőben a palacsintákat kisütjük. Amikor a pal...


  • kcal: 203 / CH: 22.6 g / Fehérje: 6.8 g / Zsír: 8.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lemosott burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva, kevés gyengén sózott vízbe feltesszük főni. Amikor a burgonya felpuhult, villával vagy burgonyatörővel péppé törjük és hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vágott petrezselyemzöldet, az olaj felé, a szerecsen...


  • kcal: 646 / CH: 130.6 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 5.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megszitált búzadarát a forrásban lévő vizes tejbe tesszük állandó keverés mellett. Majd a leggyengébb erősségű főzőfelületén forrásig főzve, ízesítjük a margarin felével, a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verve, a kihűtött masszába keverjük a megmosott és k...


  • kcal: 262 / CH: 10.9 g / Fehérje: 15.6 g / Zsír: 16.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A darált húst a megmosott rizzsel, aprított petrezselyemmel, fűszerkeverékkel, sóval, zsiradékkal, tojásfehérjével jól összedolgozzuk. Amikor a massza kész, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő gyengén sózott vízben puhára főzzük.


  • kcal: 221 / CH: 38.6 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 3.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A folyóvízben jól lemosott burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Ezután az olajjal kikent főzőedény betesszük a vágott petrezselyemzöld felével és a sóval, összekeverjük, és fedő alatt a gyenge erősségű főzőfelületen puhára pároljuk. A petrezselyem másik felét tálalás előtt tesz...


  • kcal: 119 / CH: 10.0 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 7.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy edényben vizet forralunk, majd alacsonyra vesszük a lángot és egy kisebb fémüstben a tojássárgáját a porcukorral a vízgőz felett habosra keverjük. A zabtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgáját. Fagylaltgépbe tesszük (ha ni...


  • kcal: 193 / CH: 31.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 2.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. Fél répát és fél csicsókát egész kis kockákra darabolunk. Ezután lobogó sós vízben előfőzzük úgy, hogy a felkockázott apró zöldségeket 5 perccel később tesszük a főzővízbe. Leszűrjük és félretesszük. Felforralunk bő 1 l vizet és ebben felold...


  • kcal: 526 / CH: 56.0 g / Fehérje: 8.4 g / Zsír: 28.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A meghámozott, apróra vágott krumplit megfőzzük annyi sós vízben, amennyi ellepi (kb. 20 perc). A vizet nem öntjük le. A krumplit összetörjük, sózzuk és a lisztet hozzákeverjük. Csendes lángon addig keverjük amíg össze nem áll. Olajozott tepsibe két állandóan beolajozott evőkanál segítségével kiszag...


  • kcal: 318 / CH: 60.3 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 6.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. Összekeverjük a fűszerekkel, az olajjal és kicsit állni hagyjuk. Tepsibe, egymás mellé fektetük a fűszeres burgonyakarikákat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.


  • kcal: 431 / CH: 10.5 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 37.9 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Feldaraboljuk a megmosott, leszárítgatott zöldségeket, a spenótot, a koriandert és az újhagymát. Minél finomabbra vágjuk, annál jobb. Összekeverjük 1 teáskanál olajjal, majd hozzákeverjük a felvert, megsózott tojást. Alaposan átkeverjük, hogy mindenütt körbefogja a tojás a zöldeket.&nb...


  • kcal: 283 / CH: 31.2 g / Fehérje: 4.1 g / Zsír: 15.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A mélyhűtött margarint vastag reszelőn lereszeljük, és a finom liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csípett sót és annyi szódavizet, hogy összeálljon a tésztánk. Fél centiméter vastagra kinyújtjuk. Forró sütőben 12 perc alatt kisütjük, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk. De készíthetünk hozzá...


  • kcal: 204 / CH: 13.3 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 13.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A bébiparaj leveleket megmossuk, megszárítjuk. A fokhagymát durvára aprítjuk, majd az olívaolajban 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket, sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, és 5 percig pároljuk.


  • kcal: 196 / CH: 0.5 g / Fehérje: 12.3 g / Zsír: 15.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A letisztított sertéshúst leöblítjük, majd le csepegtetés után szeleteljük. Ezután besózzuk, és az olajból, borsikafűből, fűszerpaprikából készített ízesítővel a szeleteket mindkét oldalon bekenjük. Közben az alufóliát a sütőlemezre tesszük, majd az alufóliára egymás mellé tesszük a hússzeleteket. A...


  • kcal: 535 / CH: 81.5 g / Fehérje: 12.0 g / Zsír: 16.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Hasítsuk be a gesztenyék külső héját X alakban. Tegyük a gesztenyét egy fazék hideg vízbe, s főzzük meg. A forrásban lévő főzővízbe öntsünk egy kanálnyi olajat, a gesztenyének ettől puhább lesz a héja, s könnyebben meg lehet hámozni. A forrástól számítva főzzük 5 percen keresztül, majd tartsuk ...


  • kcal: 169 / CH: 33.9 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és annyi hideg vízben, amennyi ellepi és egy kevés sóval megfőzzük. Leszűrjük és melegen tálaljuk.


  • kcal: 177 / CH: 38.8 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 0.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Forraljunk fel 1 dl vizet, sózzuk meg, forraljuk föl benne 5 dkg rizst. Ha felforrt, keverjük meg, takarjuk le és alacsony hőmérsékleten pároljuk puhára.


  • kcal: 349 / CH: 61.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 8.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtök magjait eltávolítjuk, húsát egyforma cikkekre vágjuk. Tepsibe helyezzük és 180 °-os sütőbe toljuk. Ha félig megsült (kb. 20 perc múlva), meglocsoljuk a szerecsendióval elkevert olívaolaj felével, majd a sütés után a maradékkal. Enyhén megsózzuk és forrón tálaljuk.


  • kcal: 316 / CH: 41.5 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 14.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sütőtök magjait eltávolítjuk, húsát egyforma darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük és 180 °-os sütőbe toljuk. Ha félig megsült, meglocsoljuk a szerecsendióval elkevert olívaolaj felével, majd a sütés után a maradékkal. Enyhén megsózzuk és forrón tálaljuk.


  • kcal: 361 / CH: 19.4 g / Fehérje: 30.5 g / Zsír: 17.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zabpelyhet durav lisztté őröljük. A túrót a tojásokkal finomra keverjük, hozzáadunk 3 púpos evőkanál zabpehely lisztet, egy csipet sót, és legalább 1 órát állni hagyjuk.  Egy lábosban vizet forralunk, 2 csipet sót teszünk bele, és gyöngyözőre vissza vesszük a hőt. Ebbe tesszük...


  • kcal: 427 / CH: 59.1 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. Majd a tészta hozzávalóit masszává keverjük. A szószhoz a fokhagymát zúzzuk, a zsályát aprítjuk, és forró margarinon megpároljuk. A gnocchi masszájából ujjnyi rudacskákat formázunk, amelyeket sajtres...


  • kcal: 74 / CH: 16.2 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 0.3 g

    adag10
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy nagy leveses edényben felforraljuk a húslevest. Hozzáadjuk a rizst és a sót, takarékra vesszük a lángot és lassú tűzön, fedő alatt 15 percig főzzük. Egy nagy tálban összekeverjük a citromlét, tojást, 2 ek. vizet és a kukoricakeményítőt. Egy merőkanál forró levest belekeverünk a to...


  • kcal: 376 / CH: 30.8 g / Fehérje: 27.2 g / Zsír: 14.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az étolajat összekeverjük a sóval, a fűszerekkel, és bedörzsöljük vele a csirkemellet. Legalább 1 órát hagyjuk a húst pácolódni. Egy tepsibe alufóliát teszünk és vékonyan beolajozzuk. A burgonyát apró karikákra vágjuk és az alufóliára helyezzük. Erre a burgonyára helyezzük a pácolt cs...


  • kcal: 185 / CH: 4.1 g / Fehérje: 24.9 g / Zsír: 7.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halat leöblítjük, majd a felengedés után szeleteljük. Besózzuk és a fűszerpaprikából és fűszerekből készített ízesítővel a halszeletek mindkét oldalát bekenjük. Ezután a lisztben megforgatva, olajjal kikent tepsibe tesszük és pirosra sütjük sütőben vagy grillsütőben.


  • kcal: 98 / CH: 22.3 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A friss gyömbért reszeljük bele egy lábosba, 5 dl vízzel öntsük fel, tegyük bele a fahéjrudat és forrás után főzzük kis lángon kb. 15-20 percig. Öntsük ki poharakba, várjuk meg, míg lehűl a tea 40 fok alá és ekkor ízesítsük mézzel. Így nem csak édes-mézes íze lesz, hanem a méz gyógyító ere...


  • kcal: 556 / CH: 112.5 g / Fehérje: 18.0 g / Zsír: 4.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A lisztet a főtt, áttört burgonyával, sóval tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, közepükre gyümülcsöt teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk úgy, mintha batyut kötnénk össze. Tepsibe téve 180 °C-on aranybarnára sütjük.


  • kcal: 344 / CH: 63.7 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 5.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, kanalanként hozzáadunk 6 ek. vizet, majd a tojások kemény habbá vert fehérjéjét. Végül belekeverjük a szódabikarbónabónával vegyített finomlisztet. Jól kimargarinozott, lisztezett tortaformában, 175 fokon 12 perc alatt&...