Mit ehetek? | Receptek
Tojásmentes Vegetáriánus étrend

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 1020 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 338 / CH: 38.7 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 17.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Tegyük egy edénybe a búzapelyhet, öntsünk rá fél dl felmelegített vizet. Hagyjuk puffadni körülbelül 30 percig. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel a póréhagymát. Tegyük a zöldséget a búzapehelyhez, keverjük bele a joghurtot, a szezámmagot, a szójaszószt. Sózzuk...


  • kcal: 313 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és feldarabolt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony szeletekre vágott szeletekre vágott cukkinit és padlizsánt. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, az apróra tört babérlevelet és az ös...


  • kcal: 596 / CH: 34.5 g / Fehérje: 20.5 g / Zsír: 39.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A megtisztított áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán átpasszírozzuk és összekeverjük 3 evőkanál mézzel, hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény hab kb. 2/3-át. A pudingformákat a maradék mézzel körbecsurgatjuk úgy, hogy addig forgatjuk a formákat, míg a méz mindenho...


  • kcal: 209 / CH: 7.8 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 18.2 g

    adag20
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A padlizsánt addig sütjük a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik. Ha kihűlt meghámozzuk. A zöld paprikát annyira sütjük meg, hogy a héja könnyen lejöjjön. Kicsumázzuk, majd a hámozott padlizsánnal együtt összetörjük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Paprikás-padlizsá...


  • kcal: 58 / CH: 9.8 g / Fehérje: 0.4 g / Zsír: 0.0 g

    adag5
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az alapanyagokat egy csőrős edénybe öntjük és azonnal beletöltjük a jégkrémtartóba. Mélyhűtőben tesszük és 1 nap múlva fogyaszthatjuk. 


  • kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.


  • kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.


  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 135 / CH: 33.7 g / Fehérje: 0.9 g / Zsír: 0.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A lemosott almát meghámozzuk, magházától megtisztítva egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Ezután a szükséges mennyiségű hideg vízben felteszed főni. Ízesítjük a vékonyan levágott citromhéjjal, a fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Amikor a leves felforrt, vékony sugárban állandó keverés mellet...


  • kcal: 224 / CH: 22.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fejes káposztát metéltre vágjuk. Az olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a köménymagot, és hozzátesszük a káposztát, valamint egészben a vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, össz...


  • kcal: 178 / CH: 40.3 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A karalábét és az almát meghámozzuk, utóbbinak a magházát is kimetsszük, majd mindkettőt vékonyan fölszeleteljük, azután gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tálban a narancs- és a citromlével összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, végül a fölaprított metélőhagymával ízesítjük.


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!


  • kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...


  • kcal: 495 / CH: 73.5 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 14.9 g

    adag6
    elkészítési idő

    A 2,7 dl vizet melegítjük, beletesszük a szódabikarbónát és a borkőport, megkavarjuk és a liszthez adjuk. Az olajat, citromlevet is beletesszük a lisztbe és 10 percig gyúródeszkán gyúrjuk. Fedeles edénybe 1 ek olajat teszünk, a tészta mindkét felét benne megforgatjuk és 1 óra hosszáig pihentetjük. T...


  • kcal: 653 / CH: 62.8 g / Fehérje: 20.1 g / Zsír: 34.8 g

    adag4
    elkészítési idő

    A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágva leterítjük egy közepes nagyságú tepsiben. Megsózzuk és félretesszük. Almákat mossuk, kicsumázzuk és héjastól lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd azonnal belekeverjük a kicsavart citrom levét. Ezut...


  • kcal: 126 / CH: 33.0 g / Fehérje: 0.5 g / Zsír: 0.3 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát folyó vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük, ezután igen vékony szeletekre vágjuk, üvegtálba tesszük és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a rumaromát és egy kevés hideg vizet. A kész salátát díszítjük egy citromkarikával, hűtve tálaljuk.


  • kcal: 334 / CH: 47.1 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 11.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az aludttejet liszttel, vajjal és szódabikarbónával jól összedolgozzuk, enyhén megsózzuk és gyorsan összegyúrjuk. Kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Azonnal lehet sütni. 180-200 fokon kb. 20 percig.


  • kcal: 154 / CH: 30.8 g / Fehérje: 4.2 g / Zsír: 0.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    4 akkora alufólia lapot vágok, hogy be lehessen csomagolni a személyenkénti kettő nagy, héjas burgonyát. A burgonyákat alaposan megmosom és letörölgetem. Hosszában félig bevágom, majd a vágat mentén sóval bedörzsölöm. Becsomagolom és felforrósított grillrácsra helyezem. A tűz erősségétől függően 15-...


  • kcal: 209 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát vékony lapocskákra vágjuk. Az ananászt meghámozzuk és 8 karikát levágunk. Mindegyik karika közepét (a torzsát) kiszúrjuk. Tűzálló tálba vagy grillrácsra tesszük, citromlével megcsepegtetjük, mézet csurgatunk rá, és megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a ma...


  • kcal: 310 / CH: 69.5 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 2.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Felforrósítjuk a wokot, majd a hajdinát zsiradék nélkül folyamatosan kevergetve 4 perc alatt megpirítjuk, amíg kezdjük érezni az illatát. Egy lábosban felforraljuk a tejet kevés sóval, fahéjjal, kardamommal és a narancshéjjal. Belekeverjük a hajdinát, és lefedve, gyenge tűzön 20 percig főzzük. Az an...

  • adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A mogyoróhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A savanyú káposztát lecsepegtetjük, és nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk. A mogyoróhagymát alacsony hőfokon üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a sót, bőségesen borsot, a borókabogyót, a babérlevelet, a proseccót v...


  • kcal: 280 / CH: 66.0 g / Fehérje: 2.8 g / Zsír: 2.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, az ananászt meghámozzuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az ananászt kis darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük. A mézet összekeverjük a narancslével és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Beleöntjük a tálba, és összeforgatjuk a sárgarépa- és ...


  • kcal: 363 / CH: 43.6 g / Fehérje: 3.5 g / Zsír: 19.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük (kb. 35 perc), hámozzuk és még melegen áttörjük. Kéz melegig hűlni hagyjuk. A finomlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a porcukrot, sütőport. Beletesszük az ánizst és jól összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtva különböző formákat...


  • kcal: 367 / CH: 42.6 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 17.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpadarát 2 órára áztassuk negyed liter vízbe, majd keverjük el a további fél liter vízzel és a sóval. Forraljuk fel, és kis lángon főzzük kb. 20 percig. A mandulát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, adjuk hozzá a vajat és a mézet, és addig kevergessük, amíg a méz elolvad. Fűszerezzük fahéjj...


  • kcal: 165 / CH: 23.3 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 4.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt jó előre beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az egészben hagyott hagymával együtt kevés vízben (kb.4-5 dl) 5 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk az áztatott árpagyöngyöt, sózzuk és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, addigra ...


  • kcal: 412 / CH: 94.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduz...


  • kcal: 378 / CH: 56.8 g / Fehérje: 11.4 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az árpát kevés vízben, a mézzel és a fahéjjal puhára főzzük, lefedve hagyjuk megdagadni. A mogyorót durvára törjük és szárazon picit megpirítjuk. A tejet felforraljuk, a pudingport kevés vízzel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, és kikeverjük. Hosszúkás pohárba rétegezzük a hozzávalókat te...


  • kcal: 248 / CH: 24.0 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 14.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. Négy részre hasítjuk és szálkás részeit eltávolítjuk, majd citromlével bedörzsöljük -  ne feketedjem meg. Citromos vízbe rakjuk (kb. 1 l), és fél-egy óráig óvatosan főzzük, majd a vizet lecsorgatjuk. Az articsókát meleg tálba rakjuk, maj...


  • kcal: 382 / CH: 10.0 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 32.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A dióbelet durvára törjük és szárazon enyhén megpirítjuk. Az avokádót kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A tálon legyező alakban elhelyezzük, dióöntettel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Öntet: A joghurtot elkeverj...


  • kcal: 974 / CH: 31.4 g / Fehérje: 14.7 g / Zsír: 82.8 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozom, kimagozom és kis kockákra vágva turmixpohárba rakom. Hozzáteszem a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és összevágott kaprot, ráöntöm a kefírt és a citromlevet. Addig keverem, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Az olajban piros ropogósra sütöm a nagyon apró...


  • kcal: 163 / CH: 4.1 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 14.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót hosszában felvágjuk, kimagozzuk, és eltávolítjuk a héjukat. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk. A maradék hozzávalókat hozzáadjuk, és az egészet összekeverjük.


  • kcal: 252 / CH: 11.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót, mossuk, pucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük. Majd az összes hozzávalót 3,5 dl vízzel együtt tegyük aprítógépbe és jól mixeljük el, míg krémes állagú nem lesz a levesünk.


  • kcal: 340 / CH: 5.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 30.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót vájd ki a héjából, majd egy villával törd össze. Add hozzá a tejfölt és az áttört fohagymát, majd sózd és borsozd. Ha nem elég pépes, a végén összeturmixolhatod. (Tortilla chipsszel, pászkával vagy akár szendvicsként is finom!)


  • kcal: 238 / CH: 12.1 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A karfiol fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Alaposan megmossuk és puhára pároljuk (szét ne essen!). Ha kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádót megtisztítjuk, összetörjük, megsózzuk, majd kikeverjük a fűszerekkel, az olajjal, a citromlével, a joghurtta...


  • kcal: 289 / CH: 6.8 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 25.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és kikaparjuk a héjából. Villával összedolgozzuk a reszelt hagymával, az apróra vágott mandulával és a többi hozzávalóval, majd behűtjük.


  • kcal: 295 / CH: 22.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sült sütőtököt mixer edénybe tesszük, hozzáadjuk az avokádó belsejét és a kakaóport, és egy botmixer segítségével összezúzzuk. Poharakba szedjük, és a tetejére aszalt gyümölcsöket teszünk.


  • kcal: 393 / CH: 15.2 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 32.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát hosszabban félbevágjuk, magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egyharmadát enyhén megsózzuk és félretesszük. Az avokádót, a hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket turmixba tesszük, sózzuk, ízlés szerint meglocsoljuk ci...


  • kcal: 371 / CH: 7.4 g / Fehérje: 9.1 g / Zsír: 31.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kiemeljük a magját, és felszeleteljük. A megmosott paradicsomot kis kockákra vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és minden golyót kettévágunk. Az így előkészített hozzávalókat salátástálba tesszük. A lilahagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a tejfölt hozz...


  • kcal: 309 / CH: 39.2 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 12.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Tíz-tizenöt percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát azután félretesszük. A répát, vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük fedő alatt még pár percig pároljuk...


  • kcal: 206 / CH: 35.6 g / Fehérje: 9.3 g / Zsír: 2.2 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a babot és a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, ...


  • kcal: 265 / CH: 46.2 g / Fehérje: 10.3 g / Zsír: 5.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott babot enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a retket kockákra vágjuk és enyhén sós, babérlevéllel, borsikafűvel ízesített vízben szintén megfőzzük. Ha mind a kettő puha, összeöntjük és kiegészítjük annyit rizstejjel, hogy a leves kb. 1 l legyen. Felforral...


  • kcal: 364 / CH: 44.5 g / Fehérje: 17.1 g / Zsír: 12.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az óriás babot két napig áztatom a sós, szódabikarbónás vízben. Naponta kétszer cserélem alatta a vizet. Majd lecsöpögtetem és új, tiszta vízben (só nélkül) felteszem és nagyon lassan felforralom. Addig főzöm, amíg a babszem olyan puha nem lesz, hogy kézzel összenyomva péppé válik. Leszűröm, püré...


  • kcal: 135 / CH: 24.6 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 0.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A kiválogatott tarkababot alaposan megmossuk, majd kevés vízben, legalább két 3 órára beáztatjuk. Ezután az áztatóvízben feltesszük főni. Amikor a bab megfőtt, a főzővízből szűrőkanállal kiemeljük és salátástálba tesszük. Ezután a megtisztított és megmosott vöröshagymát vékonyra szeleteljük, ráhintj...


  • kcal: 296 / CH: 41.2 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 11.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zsömléket vékony szeletekre vágjuk, és leöntjük a felforrósított tejjel. A petrezselymet megmossuk, szárazra törölgetjük, és apróra vágjuk. A tormát meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Hozzákeverjük a citromlevet, hogy ne színeződjön el. Az almát elnegyedeljük, meghámozzuk, a magházát ...


  • kcal: 1346 / CH: 78.8 g / Fehérje: 33.7 g / Zsír: 97.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tönkölyt mossuk meg, csepegtessük le és éjszakára áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi. A meghámozott almákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és gyorsan keverjük el a citromlé felével. A meghámozott banánt hosszában vágjuk négybe, majd kockára, és keverjük el a többi citromlével. Kis lábasb...


  • kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel és a mazsolával. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsol...


  • kcal: 1379 / CH: 251.4 g / Fehérje: 38.5 g / Zsír: 22.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fahéjat összekeverjük a nádcukorral, és a lemosott, elfelezett, magozott és lecsöpögtetett sárgabarackokba tesszük (a mag helyére). Pirítsuk meg a zsemlemorzsát olaj nélkül szárazon, majd adjuk hozzá a darált diót, és rövid ideig pirítsuk együtt. A lisztet szárazon keverjük össze a búzadarával és ...


  • kcal: 541 / CH: 80.0 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 14.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A margarint megolvasztjuk és a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel együtt kézzel kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha a tálról és a kezünkről is könnyen leválik. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Kivajazott őzgerincformába vagy kuglófformába sütjük. Ez a tésztamennyiség 2...


  • kcal: 226 / CH: 36.1 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 7.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olív...