Mit ehetek? | Receptek
Nátrium szegény

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 174 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 321 / CH: 34.0 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 17.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonya szemeket kevés lisztben meghempergetjük és óvatosan a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a m...


  • kcal: 866 / CH: 5.9 g / Fehérje: 46.3 g / Zsír: 17.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A páchoz valókat összekeverjük és a lebőrözött (lenyúzott) halfiléket beleforgatjuk. Legalább egy éjszakán át, de még jobb, ha 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Legjobb faszénparázs felett roston megsütve, de grillsütőben i...


  • kcal: 123 / CH: 30.6 g / Fehérje: 1.3 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az almát és a céklát almareszelőn lereszeljük és összekeverjük és almalevet öntünk hozzá. 1-2 órára állni hagyjuk.


  • kcal: 288 / CH: 50.0 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 7.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sárgarépát és az almát lereszeljük és citromlével lelocsoljuk. Hozzákeverjük a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk egész, vagy darált dióval (gyermekeknek csak darált diót lehet adni!). Ízlés szerint egy kevés mézzel meglocsolhatjuk.


  • kcal: 388 / CH: 57.0 g / Fehérje: 5.1 g / Zsír: 15.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tűzálló tálba. Szórjunk rá cukrot és szegfűborsot. Másik tálban keverjük össze a finomlisztet és a margarint, adjuk hozzá a fahéjat, majd az egészet terítsük szét az almákon. Közepes hőfokon süssük pirosra.


  • kcal: 482 / CH: 81.9 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 14.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tészta hozzávalóit 2 ek vízzel összegyúrjuk, kivajazott torta-, vagy piteformába nyújtjuk. Megkenjük fügelekvárral, az almaszeleteket szépen körberendezzük, és rárakjuk a fügét. A tojássárgákat, 2 ek fügelekvárt, cukrot és a tejszínt összekeverjük és rákanalazzuk. 190 fokon kb. 50-55 percig sütjük...


  • kcal: 224 / CH: 22.3 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 13.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A fejes káposztát metéltre vágjuk. Az olajat felmelegítjük, átfuttatjuk benne a köménymagot, és hozzátesszük a káposztát, valamint egészben a vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, össz...


  • kcal: 515 / CH: 80.8 g / Fehérje: 13.4 g / Zsír: 15.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkőport meleg vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. A fentiekhez adjuk a lisztet, a citrom levét, 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy óra hosszáig pihentetjük. A nyújtód...


  • kcal: 237 / CH: 53.1 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 1.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és a felsoroltakkal jól összedolgozzuk. /Pikkelysömör esetén a citromlét hagyjuk ki.!


  • kcal: 240 / CH: 31.4 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 9.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A lisztet jól összekeverjük előbb az olajjal, majd hozzáadunk 4 dl vizet, és addig keverjük, míg híg masszát nem kapunk. Törjük durva darabokra az olajos magvakat és keverjük a tésztához. Csomómentesre keverjük, és egy órán át pihentetjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik. Az almát vékony szele...


  • kcal: 250 / CH: 35.4 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 8.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A töltelékhez az almát egészen vékony szeletekre vágom. Citromot rácsöpögtetek, majd hozzáadom a mézet, kevés porcukrot, a darált diót, a mazsolát és a fahéjat. Jól összekeverem és 10 percig állni hagyom. Két rétesrudat készítek a töltelékkel, mindkettő tetejét megkenem a felvert tojással, majd előm...


  • kcal: 495 / CH: 73.5 g / Fehérje: 16.1 g / Zsír: 14.9 g

    adag6
    elkészítési idő

    A 2,7 dl vizet melegítjük, beletesszük a szódabikarbónát és a borkőport, megkavarjuk és a liszthez adjuk. Az olajat, citromlevet is beletesszük a lisztbe és 10 percig gyúródeszkán gyúrjuk. Fedeles edénybe 1 ek olajat teszünk, a tészta mindkét felét benne megforgatjuk és 1 óra hosszáig pihentetjük. T...


  • kcal: 580 / CH: 78.3 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 22.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az almát karikára vágjuk. A tojást, lisztet, tejet, tejszínt összekeverjük. Ezután a cukrot, darált mandulát és a mazsolát is összekeverjük egy külön tálba. A tepsibe öntjük a tészta egy részét, ami kb. olyan állagú, mint a palacsinta tésztája. Ráteszünk egy adag karikára szelt almát, és megszór...


  • kcal: 209 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát vékony lapocskákra vágjuk. Az ananászt meghámozzuk és 8 karikát levágunk. Mindegyik karika közepét (a torzsát) kiszúrjuk. Tűzálló tálba vagy grillrácsra tesszük, citromlével megcsepegtetjük, mézet csurgatunk rá, és megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a ma...


  • kcal: 165 / CH: 23.3 g / Fehérje: 4.5 g / Zsír: 4.7 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt jó előre beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az egészben hagyott hagymával együtt kevés vízben (kb.4-5 dl) 5 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk az áztatott árpagyöngyöt, sózzuk és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, addigra ...


  • kcal: 412 / CH: 94.9 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 1.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az árpagyöngyöt megmossuk, és 1 liter vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduz...


  • kcal: 295 / CH: 22.4 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 19.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A sült sütőtököt mixer edénybe tesszük, hozzáadjuk az avokádó belsejét és a kakaóport, és egy botmixer segítségével összezúzzuk. Poharakba szedjük, és a tetejére aszalt gyümölcsöket teszünk.


  • kcal: 592 / CH: 67.7 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 24.1 g

    adag12
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A háromféle piskótalapot egyenként azonos nagyságú tepsiben megsütöm. A sárga piskótához a tojássárgákat habosra keverem a cukor felével, a tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd a cukros tojássárgáját is belekeverve óvatosan beleforgatom a lisztet. A diós piskótához a liszttel kevert diót keverem...


  • kcal: 452 / CH: 62.5 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Négy tojást szétválasztunk. A tojássárgákhoz még két egész tojást ütünk, és a cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a tojások sárgájához keverjük, és a kukoricalisztet is hozzáadjuk. A masszát egy tésztanyomó zsákba öntjük, és a margarinnal kikent és kukoricaliszttel...


  • kcal: 380 / CH: 86.4 g / Fehérje: 3.9 g / Zsír: 0.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kajszibarackot 15-20 másodpercre lobogó vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja) meghámozzuk és magját eltávolítjuk. A felét középvastag szeletekre vágjuk, a másik felét áttörjük és összekeverjük 1 ek mézzel és a mazsolával. A szeletekre vagdalt barackot üvegtálra rakjuk, kevés mézzel meglocsol...


  • kcal: 317 / CH: 8.9 g / Fehérje: 25.6 g / Zsír: 18.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A báránylapockákról levágjuk a zsíros részeket, vékonyan felszeleteljük, és a hűtőszekrénybe tesszük. A szárzellert megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es rombuszokra szeljük. A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és v...

  • adag30
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gesztenyemasszát mély tálba tesszük, hozzáadjuk a mascarponet, a tejszínt és a rumot. Beleszitáljuk a porcukorral összekevert kakaót, habosra kikeverjük. A mogyorós csókokat megreszeljük, arányosan elosztva a mignyontálkák aljára szórjuk. A masszát nyomózsákba szedjük, csillagbetétes csőrrel minde...


  • kcal: 640 / CH: 106.3 g / Fehérje: 7.6 g / Zsír: 20.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hozzávalókat alaposan összekeverjük, kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Tetejét gazdagon megrakjuk félbevágott szilvával és fahéjas cukorral megszórjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben (170 fok) kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.


  • kcal: 388 / CH: 43.6 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 17.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meghámozott burgonyát és hagymát finomra reszeljük, majd elkeverjük a tojásokat és a zabpehellyel. Sózzuk, borsozzuk. Teflon bevonatú serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat. Egy-egy evőkanál masszából palacsintákat sütünk.


  • kcal: 345 / CH: 70.2 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 2.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A citromlét a szétnyomott banánnal elkeverjük, beletesszük a mazsolát és a fahéjat és az egészet jól összekeverjük.


  • kcal: 394 / CH: 48.7 g / Fehérje: 9.2 g / Zsír: 17.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A búzacsírát megdaráljuk és a szétnyomott banán, reszelt alma, fahéj és tejszín keverékével összevegyítjük.


  • kcal: 293 / CH: 35.5 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 12.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Üssük fel a tojásokat és válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét. A sárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral fehéredésig. A citrom héját reszeljük le. A fél citrom levét facsarjuk a tojássárgás keverékhez, adjuk hozzá a citromhéjat. Kézi habverővel hosszan verjük, amíg sűrű homogén krémet nem kapunk. A ...


  • kcal: 511 / CH: 36.3 g / Fehérje: 6.5 g / Zsír: 40.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A lisztet és a tönkölybúza-darát, citrom levét vízzel nokedlinél sűrűbb állagúra - összekeverjük. Pár órát állni hagyjuk. 2 evőkanál olajat lábasba teszünk és beleöntjük a masszát. Láng felett sűrűre főzzük. 2 evőkanál olajat tepsibe elterítünk, beletesszük a megfőtt darát, majd a sütőben többs...


  • kcal: 342 / CH: 43.9 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 13.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított, megmosott, kimagozott cseresznyét szitára téve lecsurgatjuk. Az előkészített réteslapot meghintjük zsemlemorzsával, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, és elosztjuk rajta a gyümölcsöt. Megszórjuk a darált dióval és búzacsíra keverékével, mézzel belocsoljuk, fahéjjal behin...


  • kcal: 200 / CH: 35.4 g / Fehérje: 6.3 g / Zsír: 3.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Az egy napig áztatott borsót megfőzzük, a lángról levesszük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Vörös- és fokhagymát dinsztelünk olajon, hozzáadjuk a borsóhoz, utána őrölt koriandert, köménymagot teszünk rá, majd turmixoljuk.


  • kcal: 213 / CH: 27.1 g / Fehérje: 9.0 g / Zsír: 6.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az érett csipkebogyót 1 l víz segítségével paradicsomnyomón áttörjük. Az így kapott csipkeléhez hozzáadjuk a mézet és a tejet, majd turmixoljuk.


  • kcal: 351 / CH: 34.0 g / Fehérje: 4.8 g / Zsír: 21.0 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Mártsd a meggyeket csokoládéba, majd helyezd őket kiolajozott tálcára. Addig hűtsd, amíg a csoki meg nem dermed.


  • kcal: 159 / CH: 31.6 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 3.0 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Kézi mixerrel egy kis tálban a margarinból, porcukorból, vaníliás cukorból, lisztből, kakaóporból fél dl vízzel sima krémet keverünk. Közepes lángon összeforraljuk keverés közben és pohárkákba tesszük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.


  • kcal: 437 / CH: 33.0 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 30.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A csokoládét megreszelem. A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem, majd gőz felett a tejjel és a reszelt csokoládéval apránként, felváltva összekeverem és sűrűre főzöm. Hagyom kihűlni. Közben 3 dl tejszínből nagyon kemény habot verek. Előkészítek 6 kisebb formát, fol...


  • kcal: 544 / CH: 99.2 g / Fehérje: 11.1 g / Zsír: 9.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet a kakaóporral és a hajdinadarával elkeverjük. Kis lábasban lassú tűzön felforraljuk, lefedve, kis lángon kb. 15 percig főzzük. A darát tányérba öntjük, a tejszínt ráöntjük és jól elkeverjük.


  • kcal: 399 / CH: 55.3 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 15.8 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A tejszínből a habfixszel kemény habot verek. A két pudingport 9 dl tejjel és 6 evőkanál cukorral elkészítem. A zselatinra ráöntök 1 dl tejet, kissé felmelegítem és folyamatosan keverem. Ezután az átszitált kakaóporral együtt a pudingba keverem. Kihűtöm, közben néhányszor megkeverem, hogy ne bőr...


  • kcal: 229 / CH: 22.2 g / Fehérje: 4.0 g / Zsír: 13.9 g

    adag15
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Keverjük össze egy nagy tálban a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, és a sütőport. Gőz fölött olvasszunk fel másfél tábla csokoládét a vajjal. Ha kihűlt, adjuk hozzá a tojásokat, majd a nedves masszát dolgozzuk el a száraz keverékkel és 1 dl tejjel. A legvégén adjuk ...


  • kcal: 350 / CH: 45.5 g / Fehérje: 14.3 g / Zsír: 11.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Kemény habbá verjük a tojások fehérjét 2 ek vízzel, majd beletesszük a cukrot, a tojások sárgáját végül a búzadarát. Kivajazott, kilisztezett 2 l-es lábosba öntjük és a sütőben megsütjük. Amikor már szép piros (185 fokon kb. 15-20 perc), leöntjük a széleinél körben, forró vaníliás cukorral ízesített...


  • kcal: 217 / CH: 17.1 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 16.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Habosra keverjük a tésztához való tojássárgákat a glukononnal, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd kanalanként a lisztet, diót, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Közepes nagyságú kizsírozott, lisztezett tortaformában a közepesen forró sütőben tűpróbáig sütjük (amíg a massza már nem ragad a tűr...


  • kcal: 116 / CH: 3.1 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 10.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    3 dkg vajat felolvasztok. Rászórom a lisztet és habzásig hevítem. Ezután a tűzről lehúzom, ráöntöm a tejet, majd simára keverem és a tűzre visszateszem. Folyamatos keverés közben kis lángon addig főzöm, amíg a massza besűrűsödik. Beleszórom a kakaóport és az ízlés szerinti édesítőt. Simára kavarom, ...


  • kcal: 195 / CH: 32.4 g / Fehérje: 8.0 g / Zsír: 3.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A kölest megmossuk, tepsibe terítjük, hozzáöntjük a tejet. 170 °C-os sütőben sütjük, amíg a tej elpárolog. Diétának megfelelően fogyaszthatjuk fahéjjal, kakaóval, vagy gyümölcsökkel.


  • kcal: 285 / CH: 49.8 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 10.9 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

     A hozzávalókat alaposan összekeverjük, kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. Tetejét gazdagon megrakjuk félbevágott szilvával és fahéjas cukorral megszórjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 45 percig sütjük tűpróbáig.


  • kcal: 366 / CH: 49.1 g / Fehérje: 24.4 g / Zsír: 12.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az össze hozzávalót összekeverjük és kivajazott, rizsliszttel megszórt tortaformába, vagy tepsibe tesszük. 1 órán keresztül 160 fokos sütőben sütjük.


  • kcal: 468 / CH: 72.0 g / Fehérje: 8.1 g / Zsír: 23.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A diót durvára vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, hozzáadunk 1 ek cukrot és a diót, állandóan kevergetve világos barnára pirítjuk. 1 dl vizet felforralunk, beledobjuk a szilvát 3 percig forraljuk, hagyjuk langyosra hűlni, kimagozzuk. A szilva főzőlevéből fél dl-t felforralunk a marad...


  • kcal: 462 / CH: 29.8 g / Fehérje: 13.5 g / Zsír: 29.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Kis lábosban tejet melegítünk, ebben elkeverjük a diót, a búzacsírát és a mézet. Egy percig forraljuk, majd lehűtjük.


  • kcal: 663 / CH: 72.4 g / Fehérje: 21.7 g / Zsír: 30.9 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sárgarépát tormareszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a meleg vízben elkevert szódabikarbónát és a borkőport. Beletesszük a lisztet és a fűszereket, a vízből megmaradt langyos vizet és olajat. Lágy tésztát gyúrunk belőle és pihentetjük egy óra hosszáig. Két részre osztjuk. Zabkorpával vastagon meghinte...


  • kcal: 425 / CH: 72.6 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 8.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, forrón áttörjük és kihűtjük. Az így előkészített burgonyát a cukorral habosra kevert tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a tojások kemény habbá vert fehérjéjével összedolgozzuk. A kapott masszát sütőpapírral bélelt sütőlapon 1 cm vastagon elsimítjuk....


  • kcal: 233 / CH: 18.7 g / Fehérje: 6.9 g / Zsír: 13.1 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A mandulát megdaráljuk, és mézzel, valamint 4 dl meleg vízzel turmixgépben elkeverjük.


  • kcal: 138 / CH: 18.0 g / Fehérje: 1.7 g / Zsír: 5.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A citrom levét kifacsarjuk, a héját - a fehér része nélkül - vékony csíkokra vágjuk. Az epret felszeleteljük, negyed részét kis fazékba rakjuk 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és a citromhéjat, beleöntjük a citrom levet és felforraljuk. A forrástól számított 5 percig főzzük. ...


  • kcal: 425 / CH: 58.6 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 16.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk. A négy legszebb szemet a díszítéshez félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót szitán áttörjük, vagy villával nagyon jól összetörjük. A tejföllel, a citromlével meg a porcukorral kikeverjük és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük...