-
kcal: 510 / CH: 83.9 g / Fehérje: 15.1 g / Zsír: 10.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A darát beáztatjuk tejbe. Ezután hozzáadjuk a megpirított szezámmagot, mézet, karikára vágott banánt, és tört ánizzsal fűszerezzük. Ha sűrű lenne, tegyünk hozzá még tejet.
-
kcal: 452 / CH: 66.3 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 16.0 g4
A 1 l vízzel, zabpehellyel, Graham liszttel galuskatésztát keverünk, forró, sós vízbe szaggatjuk, megfőzzük, szűrővel kiszedjük, megolajozzuk és megszorjuk a két csokor aprított petrezselyemzölddel.
-
kcal: 137 / CH: 25.5 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 2.6 g4
Az átöblített zabpelyhet vastag aljú edénybe teszünk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt pár perc alatt puhára főzzük. Az így előkészített zabkása hűtőszekrényben több napig is eltartható.
-
kcal: 579 / CH: 81.9 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 21.7 g8
Átlagos elkészítési idő
20 ek gabona közepére mélyedést alakítunk ki, beletesszük a szódabikarbónát és az egész citrom levét rácsavarjuk. A borkőport meleg vízzel elkeverjük és ráöntjük a szódabikarbónára. A citrom reszelt héját, az őrölt szegfűszeget, a 8 ek olajat, lenmagot a fentiekbe tesszük és meleg vízzel nokedlinél ...
-
kcal: 55 / CH: 5.9 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 2.2 g4
Az összes hozzávalót vízzel összekeverjük nokedli sűrűségűre és legalább fél órát állni hagyjuk. Forróvízbe szaggatjuk.
-
kcal: 414 / CH: 77.6 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 8.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A tejet felforralom és beleteszem a cukrot, vaniliát, fahéjat, vajat és a zabpelyhet. Addig főzöm, amíg krémes állagú nem lesz. Amikor kész, hagyom 5-6 percig hülni és poharakba szedem, 1-2 kanál málnalekvár, majd rákanalazok kétszer annyi pudingot és ezt így folytatom, amíg megtelik a pohár.
-
kcal: 653 / CH: 32.7 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 48.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A zabpelyhet 2 dl vízzel tegyük fel főni, egészen addig, míg egy egybefüggő masszát nem kapunk. Ekkor tegyük hozzá a felaprított hagymákat és a fűszereket. Amikor már ragadt az edény oldalára, levehetjük a tűzről, és várjuk meg, míg kihűl és formázható lesz. Gombócokat formázunk b...
-
kcal: 461 / CH: 54.2 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 24.0 g2
A zabpelyhet a 150 ml vízzel tegyük fel főni addig, míg egy egybefüggő masszát kapunk. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket. Amikor a massza ragad az edény falára, levesszük a tűzről. Megvárjuk, míg kihűl. Gombócokat formálunk, majd szétlapítjuk. A lisztes ...
-
kcal: 120 / CH: 8.9 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 7.2 g4
A zabpelyhet összedolgozzuk az egész tojással, fűszerezzük sóval, a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd kókuszzsíron átfuttatjuk a megtisztított, kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borsikafűvel, ...
-
kcal: 293 / CH: 6.1 g / Fehérje: 19.1 g / Zsír: 20.6 g4
A megmosott tojásokat kéményre főzöm, majd hosszában félbevágom, és a sárgájukat kiszedem. A zabpelyhet összekeverem a tejföllel, valamint a tojássárgákkal, és zúzott fokhagymával, sóval, borssal, curryporral jó ízesre fűszerezem. A fél tojásfehérjéket üregükkel felfelé lapos tűzálló tálba helyez...
-
kcal: 1154 / CH: 22.4 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 115.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A zabpelyhet éjjelre beáztatjuk. Összekeverjük kevés olajon párolt gombával, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, hozzáadjuk a tojást. Összedolgozzuk. Ha lágy, liszttel keverünk hozzá. Evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle és forró olajban kisütjük.
-
kcal: 852 / CH: 115.2 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 39.3 g4
A lenmagot 1,5 dl vízben 2-3 percig főzzük, a lángról levesszük, hűtjük. Beletesszük az 1 mk szódabikarbónát, megkeverjük és a zabpehelyre öntjük. Hozzáadjuk a többi anyagot, az alma felét, és langyos vízzel nokedli sűrűségűre kavarjuk a fentieket. Olajozott korpával meghintett tepsibe terítjük, ...
-
kcal: 153 / CH: 2.4 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 12.6 g4
A vajat felolvasztjuk meg a zabpelyhet kevergetve megpirítjuk benne és rászórjuk a lisztet. A póréhagymát felszeleteljük és a finomra vágott petrezselymet zöld felével a zabpehelybe keverjük. Felengedjük vízzel beletesszük az ételízesítőt lassú tűzön 10 percig főzzük. Tejföllel behabarjuk és rász...
-
kcal: 353 / CH: 43.5 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 15.4 g8
Átlagos elkészítési idő
A szójagranulátumot 15-20 percre 2 dl meleg vízbe beáztatjuk. A vajat a zabpehellyel jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felpult, levétől kinyomkodott szójagranulátumot, a reszelt almát, a reszelt citromhéjat és vaníliaőrleményt. Jól keverjük össze, és egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk bele. ...
-
kcal: 580 / CH: 66.6 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 27.5 g4
A spagettit a szokásos módon, forrásban lévő vízbe téve megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve leszűröm, és az olajon megforgatom. Melegen tartom. Amíg a spagetti fő, a céklasalátát levétől lecsöpögtetem, és öt evőkanál céklalével meg a zabpehellyel leturmixolom. A nagyon apróra vágott füstölt sza...
-
kcal: 221 / CH: 38.3 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 4.9 g4
Átlagos elkészítési idő
A babapiskóta felét összetörjük. A joghurtot összekeverjük a piskótamorzsával, zabpehellyel, búzakorpával, szörppel és sóval. Lefedve a hűtőszekrényben legalább egy órát állni hagyjuk. Közben az epret megtisztítjuk, néhány szép szemet a díszítéshez félreteszünk. A többit nagyon a...
-
kcal: 268 / CH: 47.4 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 7.7 g8
Átlagos elkészítési idő
A száraz alapanyagokat (zabpehely, rizsliszt, szódabikarbóna, cukor, só) jól összekeverjük. Egy másik tálba kimérjük és összekeverjük a nedves hozzávalókat is (olaj, víz, méz). Az egészet összeöntjük, és alaposan összedolgozzuk. A kapott tésztát evőkanalanként sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és ...
-
kcal: 224 / CH: 23.2 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 12.3 g4
A tojást habosra verem, majd a zabpehelyliszttel, a sóval és 2 ek vízzel kemény tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán nagyon vékony lappá nyújtom, és tetszés szerinti csíkokra metélem. Ezután a csíkokat egymásra téve metéltre vágom, majd lisztes kézzel szétszedem, és a deszkán kissé megszikkasztom....
-
kcal: 134 / CH: 14.7 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 6.4 g4
Gyorsan elkészíthető
Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük annyi vízzel, hogy a szokosnál sűrűbb nokedlitésztát kapjunk. 30 percig állni hagyjuk-Kávéskanállal szaggassuk bele a forrásban lévő sós vízbe. Vegyük vissza közepesre a lángot és kb. 3 perc alatt főzzük készre a nokedlit, majd szűrjük le. Azonnal tálaljuk...
-
kcal: 398 / CH: 21.3 g / Fehérje: 50.0 g / Zsír: 12.3 g4
Átlagos elkészítési idő
A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, diétás sóval megsózzuk és állni hagyjuk. A vízben áztatott zabpelyhet kicsavarjuk, majd hozzákeverjük a megtisztított, apróra vágott gombát, a kis kockákra vágott vöröshagymát és a zöldpetrezselymet. Beletesszük a tojásfehérjéket is, ízesítjük majoránnáva...
-
kcal: 439 / CH: 86.6 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 3.3 g4
A burgonyát héjában megfőzöm, még forrón meghámozom és összetöröm. A szétmorzsolt élesztőt egy bögrében simára keverem fél dl-nyi langyos vízzel. Felfuttatom, vagyis langyos helyen addig kelesztem, amíg a bögre tetejére fel nem jön. Közben a gyúrótáblára halmozom az előzőleg a sima liszttel és só...
-
kcal: 1602 / CH: 71.3 g / Fehérje: 14.6 g / Zsír: 139.6 g4
A zabot háromszoros vízben puhára főzzük. A pelyhet leforrázzuk, letakarva dagadni hagyjuk. A zabot, az áztatott, kinyomkodott kenyérrel és a fokhagymával ledaráljuk, majd összegyúrjuk a pehellyel és az ízesítőkkel. A liszttel szabályozzuk a massza keménységét úgy, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Lep...
-
kcal: 295 / CH: 38.7 g / Fehérje: 10.5 g / Zsír: 10.7 g2
Átlagos elkészítési idő
A burgonyát, a zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Beletesszük egy fazékba, ráöntjük a zöldséglevest, és megfőzzük. Kézimixerrel pürésítjük, belekeverjük a tejfölt vagy a tejszínt, ízesítjük, és friss fűszernövényekkel körítve tálaljuk.
-
kcal: 28 / CH: 3.4 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 0.9 g4
Gyorsan elkészíthető
A zellerszárakat megtisztítjuk és megmossuk. A leveleit letépkedjük és összeaprítjuk. A zellert a céklalével és a joghurttal együtt mixerben pürésítjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük, majd lehűtött poharakba töltjük. A metélőhagymát egyforma kis darabkákra vágjuk, és a zellerlevélkékkel e...
-
kcal: 267 / CH: 21.3 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 17.5 g4
Átlagos elkészítési idő
A si-take gombát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A szárakat felaprítjuk, a fejeket vékony csíkokra vágjuk. A zellergumót meghámozzuk, megmossuk és kis szeletekre vágjuk, a zellerlevél szárát megtisztítjuk, megmossuk és darabokra vágjuk. A zellerzöldet félretesszük. A vajat egy edénybe...
-
kcal: 274 / CH: 19.4 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 19.0 g4
Gyorsan elkészíthető
A zellert metéltre vágjuk, a sárgarépát lereszeljük, sóval, olajjal, citromlével ízesítjük. Tálaláskor gorombaára vágott dióval megszórjuk.
-
kcal: 354 / CH: 12.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 31.3 g4
Gyorsan elkészíthető
Sárgarépát és a zellert durvára reszeljük. A diót durvára törjük és szárazon egy kicsit megpirítjuk. A tojássárgájából olajjal, sóval és édesítővel majonézt készítünk. A végén a citromlevet is belekeverjük. A majonézt elkeverjük a vágott dióval, majd ráöntjük az összekevert zöldségekr...
-
kcal: 266 / CH: 41.0 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 4.7 g4
Átlagos elkészítési idő
Az előzőleg beáztatott lencsét leszűrjük és 1,5 liter sós, babérleveles vízben feltesszük főni. A zellert nagyobb darabokra vágjuk és a lencséhez adjuk, zöldjét apróra metéljük és félretesszük. A léhez adjuk a vegetát, a tárkonyt, és puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát, ...
-
kcal: 346 / CH: 20.4 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 27.1 g2
A zellert meghámozzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk. Olajon, kevés vizen puhára pároljuk. Liszttel, Szójaszósszal, fűszerekkel behabarjuk, 1 l vízzel felöntjük, és 1 percig összeforraljuk.
-
kcal: 211 / CH: 24.7 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 10.0 g4
A zellert szeletekre vagy kockákra vágjuk. Olajon kevés vízen puhára pároljuk. Beleteszik a paradicsompürét sót majd rántással besűrítjük ezután felfőzzük. Kevés citromlével ízesítjük majd Tálaláskor tejfölt keverünk hozzá. Tetejét megszórjuk vágott zeller levéllel.
-
kcal: 190 / CH: 6.5 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 16.1 g4
Átlagos elkészítési idő
A meghámozott zellergumót feldaraboljuk sós vízben megfőzöd. Kivesszük jól összetörjük. A zellerpépet megsózzuk, borsozzuk, a tojással és a búzadarával összekeverjük, pihentetjük. Közben kevés olajat melegítünk beledobjuk a pirospaprikát, felöntjük a zeller főzővizével és annyi vízzel amennyi l...
-
kcal: 57 / CH: 9.9 g / Fehérje: 1.7 g / Zsír: 0.8 g6
A zellert és a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A petrezselyemzöldet levágjuk a száráról, a leveleket félretesszük. A petrezselyemszárakat és a zellerkockákat 3 ek. sós vízben felforraljuk, majd fedő alatt alacsony hőmérsékleten 15 percig főzzük. Langyosra hagyjuk kihűlni. A vöröshagymát me...
-
kcal: 288 / CH: 37.9 g / Fehérje: 8.5 g / Zsír: 10.2 g2
Hosszú elkészítési idő
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt hámozzuk és kis kockákra vágva salátástálba tesszük. A zellert meghámozzuk, és egészben félig megfőzzük, majd kis darabokra vágjuk. A darabokra vágott zellert a tisztított vöröshagymával, a mustárral, a sóval, a borssal, a citrom levével és az olajjal pé...
-
kcal: 118 / CH: 9.9 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 7.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A zellert és répát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beletesszük a zöldséget, a sót és fedő alatt szinte puhára pároljuk. Felöntjük kb. 700 ml vízzel, vegetával ízesítjük és pár percig együtt főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt és botmixerrel az egészet pépesre turmixoljuk...
-
kcal: 136 / CH: 7.6 g / Fehérje: 10.1 g / Zsír: 6.8 g4
Átlagos elkészítési idő
A zellert szeletekre vágva fűszerekkel puhára főzzük. Összeturmixoljuk. A túróból, lisztből 1 tojással, 1-2 csipet sóval apró gombócokat formázunk és a levesbe főzzük. Tálalás előtt a levesbe tejföllel elkevert tojássárgáját keverünk (ezzel már nem főzzük). Petrezselyemzölddel díszítjük.
-
kcal: 151 / CH: 13.7 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 8.7 g4
Átlagos elkészítési idő
A zellert jól megmossuk, megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágva puhára főzzük. A vajból és lisztből világos rántást készítünk. Feleresztjük a tejjel, és belekeverjük az áttört zellert, az ételízesítőt, borsot, sót és pici citromlevet. Szükség szerint kevés vízzel hígítva, kevergetve felforraljuk....
-
kcal: 78 / CH: 13.7 g / Fehérje: 2.7 g / Zsír: 1.7 g4
Gyorsan elkészíthető
A zellerszárát karikára, az almát vékony csíkokra vágjuk. A citromlevet a mustárporral, sóval, reszelt gyömbérrel, joghurttal összekeverjük és a zelleres almára öntjük. A tetejét zellerzölddel díszítve tálaljuk.
-
kcal: 367 / CH: 61.0 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 6.5 g4
Átlagos elkészítési idő
A krumplit héjában megfőzzük, még melegen, de már nem forrón meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Ha kihűlt, csipet sóval, tojással és liszttel tésztát gyúrunk belőle. Vigyázat, ne legyen se túl kemény se túl lágy. A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük. A vöröshagymát meghámozzuk, ...
-
kcal: 82 / CH: 19.0 g / Fehérje: 1.6 g / Zsír: 0.2 g2
Gyorsan elkészíthető
Az almát tisztítsuk meg a magházától, daraboljuk fel és az összes hozzávalót 4 dl vízzel tegyük a turmixgépbe és alaposan turmixoljuk össze.
-
kcal: 355 / CH: 32.9 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 19.3 g4
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított, apró kockára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát pároljuk üvegesre a forró vajon. A megmosott és lecsepegtetett borsót adjuk a hagymához, öntsük rá a zöldséglevest, és rotyogtassuk lefedve 25 percig. A szárától megtisztított laskagombát dörzsöljük át ko...
-
kcal: 259 / CH: 30.8 g / Fehérje: 13.8 g / Zsír: 9.8 g6
Átlagos elkészítési idő
Az előzőleg beáztatott lencsét babérleveles, sós, kurkumás vízben megfőzzük. Vigyázzunk, nehogy szétfőljön. A póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot egyforma kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a megfőtt lencséhez. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, édesítjük, enyhén megsózzuk és belev...
-
kcal: 270 / CH: 18.4 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 15.5 g4
Gyorsan elkészíthető
A spárgát megmossuk, meghámozzuk, és ferdén kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A ribizlit óvatosan megmossuk, lecsepegtetjük, és a bogyókat lecsipegetjük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lerázogatjuk, kis darabokra tépkedjük és szétosztjuk a tányérokra. A metélőhagymát megmossuk, lerázogatjuk, és ...
-
kcal: 89 / CH: 19.5 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 0.5 g2
Gyorsan elkészíthető
A cukkinit, az uborkát és az almát feldaraboljuk, és az összes hozzávalót 4 dl vízzel együtt alaposan összeturmixoljuk.
-
kcal: 349 / CH: 8.9 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 29.6 g4
Gyorsan elkészíthető
A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és tetszőleges módon felvágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Az egyiket kockára vágjuk, a másik felét az öntethez finom péppé törjük. Az avokádópürét összeke...
-
kcal: 313 / CH: 22.1 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 21.4 g4
Átlagos elkészítési idő
A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük. Mindkét végüket levágva leszálkázzuk, majd 2 centis darabokra vágjuk, lábasba töltjük. 1,2 liternyi vizet ráöntünk, nagy lángon fölforraljuk. Közben a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megsózzuk, a paprikakrémmel ízesítjük. Lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt ...
-
kcal: 199 / CH: 21.6 g / Fehérje: 7.1 g / Zsír: 9.1 g5
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi enyhén sós, meleg vízben feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Beletesszük a péppé zúzott fokhagymát és a lecsót. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel és fűszerpaprikával ízesítünk. Rántással besűr...
-
kcal: 554 / CH: 95.5 g / Fehérje: 16.5 g / Zsír: 10.6 g4
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított zöldbabot kb. 1 cm hosszú darabokra vágjuk, jól megmossuk, sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a finomra zúzott fokhagymát. Ezután zsemleszínű rántást készítünk, egy kevés hideg vízzel simára keverjük, beleöntjük a megpuhult zöldbabba, és összeforralju...
-
kcal: 262 / CH: 33.9 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 10.0 g4
Átlagos elkészítési idő
A zöldbabot kevés sós vízen puhára párolom. Az öntethez a tejfölbe keverem a lisztet és a bab levét, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sárgabarack lekvárt, a finomra vágott petrezselymet, kevés sót és törött borsot. Az egészet simára, csomómentesre keverem, majd a zöldbabra öntöm. Tűzálló tálba tesze...
-
kcal: 98 / CH: 12.8 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 3.4 g2
Átlagos elkészítési idő
A megtisztított és lemosott zöldbabot összevágjuk, és az olajjal kikent főzőedénybe tesszük. Hozzákeverjük a pirospaprikát, a sót, és fedő alatt gyenge erősségű főzőfelületen pároljuk. A pár percig párolt zöldbabot ezután felöntjük a szükséges mennyiségű hideg vízzel, majd ízesítjük a fokha...
-
kcal: 73 / CH: 13.2 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 0.5 g4
Átlagos elkészítési idő
Olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával. Hozzátesszük a felaprított zöldbabot, az apróra vágott kaprot, hozzákeverjük a vegetát, felengedjük 2 l vízzel, és puhára főzzük. Végül rizsliszttel elkevert főzővízz...