Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 131 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 510 / CH: 83.9 g / Fehérje: 15.1 g / Zsír: 10.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A darát beáztatjuk tejbe. Ezután hozzáadjuk a megpirított szezámmagot, mézet, karikára vágott banánt, és tört ánizzsal fűszerezzük. Ha sűrű lenne, tegyünk hozzá még tejet.


  • kcal: 452 / CH: 66.3 g / Fehérje: 13.6 g / Zsír: 16.0 g

    adag4
    elkészítési idő

    A 1 l vízzel, zabpehellyel, Graham liszttel galuskatésztát keverünk, forró, sós vízbe szaggatjuk, megfőzzük, szűrővel kiszedjük, megolajozzuk és megszorjuk a két csokor aprított petrezselyemzölddel. 


  • kcal: 137 / CH: 25.5 g / Fehérje: 4.9 g / Zsír: 2.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    Az átöblített zabpelyhet vastag aljú edénybe teszünk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt pár perc alatt puhára főzzük. Az így előkészített zabkása hűtőszekrényben több napig is eltartható.


  • kcal: 579 / CH: 81.9 g / Fehérje: 14.9 g / Zsír: 21.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    20 ek gabona közepére mélyedést alakítunk ki, beletesszük a szódabikarbónát és az egész citrom levét rácsavarjuk. A borkőport meleg vízzel elkeverjük és ráöntjük a szódabikarbónára. A citrom reszelt héját, az őrölt szegfűszeget, a 8 ek olajat, lenmagot a fentiekbe tesszük és meleg vízzel nokedlinél ...


  • kcal: 55 / CH: 5.9 g / Fehérje: 3.1 g / Zsír: 2.2 g

    adag4
    elkészítési idő

    Az összes hozzávalót vízzel összekeverjük nokedli sűrűségűre és legalább fél órát állni hagyjuk. Forróvízbe szaggatjuk.


  • kcal: 414 / CH: 77.6 g / Fehérje: 7.2 g / Zsír: 8.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet felforralom és beleteszem a cukrot, vaniliát, fahéjat, vajat és a zabpelyhet. Addig főzöm, amíg krémes állagú nem lesz. Amikor kész, hagyom 5-6 percig hülni és poharakba szedem, 1-2 kanál málnalekvár, majd rákanalazok kétszer annyi pudingot és ezt így folytatom, amíg megtelik a pohár.


  • kcal: 653 / CH: 32.7 g / Fehérje: 5.6 g / Zsír: 48.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zabpelyhet 2 dl vízzel tegyük fel főni, egészen addig, míg egy egybefüggő masszát nem kapunk. Ekkor tegyük hozzá a felaprított hagymákat és a fűszereket. Amikor már ragadt az edény oldalára, levehetjük a tűzről, és várjuk meg, míg kihűl és formázható lesz. Gombócokat formázunk b...


  • kcal: 461 / CH: 54.2 g / Fehérje: 9.6 g / Zsír: 24.0 g

    adag2
    elkészítési idő

    A zabpelyhet a 150 ml vízzel tegyük fel főni addig, míg egy egybefüggő masszát kapunk. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket. Amikor a massza ragad az edény falára, levesszük a tűzről. Megvárjuk, míg kihűl. Gombócokat formálunk, majd szétlapítjuk. A lisztes ...


  • kcal: 120 / CH: 8.9 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 7.2 g

    adag4
    elkészítési idő

    A zabpelyhet összedolgozzuk az egész tojással, fűszerezzük sóval, a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd kókuszzsíron átfuttatjuk a megtisztított, kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borsikafűvel, ...


  • kcal: 293 / CH: 6.1 g / Fehérje: 19.1 g / Zsír: 20.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    A megmosott tojásokat kéményre főzöm, majd hosszában félbevágom, és a sárgájukat kiszedem. A zabpelyhet összekeverem a tejföllel, valamint a tojássárgákkal, és zúzott fokhagymával, sóval, borssal, curryporral jó ízesre fűszerezem. A fél tojásfehérjéket üregükkel felfelé lapos tűzálló tálba helyez...


  • kcal: 1154 / CH: 22.4 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 115.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zabpelyhet éjjelre beáztatjuk. Összekeverjük kevés olajon párolt gombával, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, hozzáadjuk a tojást. Összedolgozzuk. Ha lágy, liszttel keverünk hozzá. Evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle és forró olajban kisütjük.


  • kcal: 852 / CH: 115.2 g / Fehérje: 16.3 g / Zsír: 39.3 g

    adag4
    elkészítési idő

    A lenmagot 1,5 dl vízben 2-3 percig főzzük, a lángról levesszük, hűtjük. Beletesszük az 1 mk szódabikarbónát, megkeverjük és a zabpehelyre öntjük. Hozzáadjuk a többi anyagot, az alma felét, és langyos vízzel nokedli sűrűségűre kavarjuk a fentieket. Olajozott korpával meghintett tepsibe terítjük, ...


  • kcal: 153 / CH: 2.4 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 12.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    A vajat felolvasztjuk meg a zabpelyhet kevergetve megpirítjuk benne és rászórjuk a lisztet. A póréhagymát felszeleteljük és a finomra vágott petrezselymet zöld felével a zabpehelybe keverjük. Felengedjük vízzel beletesszük az ételízesítőt lassú tűzön 10 percig főzzük. Tejföllel behabarjuk és rász...


  • kcal: 353 / CH: 43.5 g / Fehérje: 12.1 g / Zsír: 15.4 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A szójagranulátumot 15-20 percre 2 dl meleg vízbe beáztatjuk. A vajat a zabpehellyel jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felpult, levétől kinyomkodott szójagranulátumot, a reszelt almát, a reszelt citromhéjat és vaníliaőrleményt. Jól keverjük össze, és egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk bele. ...


  • kcal: 580 / CH: 66.6 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 27.5 g

    adag4
    elkészítési idő

    A spagettit a szokásos módon, forrásban lévő vízbe téve megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve leszűröm, és az olajon megforgatom. Melegen tartom. Amíg a spagetti fő, a céklasalátát levétől lecsöpögtetem, és öt evőkanál céklalével meg a zabpehellyel leturmixolom. A nagyon apróra vágott füstölt sza...


  • kcal: 221 / CH: 38.3 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 4.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babapiskóta felét összetörjük. A joghurtot összekeverjük a piskótamorzsával, zabpehellyel, búzakorpával, szörppel és sóval. Lefedve a hűtőszekrényben legalább egy órát állni hagyjuk. Közben az epret megtisztítjuk, néhány szép szemet a díszítéshez félreteszünk. A többit nagyon a...


  • kcal: 268 / CH: 47.4 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 7.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A száraz alapanyagokat (zabpehely, rizsliszt, szódabikarbóna, cukor, só) jól összekeverjük. Egy másik tálba kimérjük és összekeverjük a nedves hozzávalókat is (olaj, víz, méz). Az egészet összeöntjük, és alaposan összedolgozzuk. A kapott tésztát evőkanalanként sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és ...


  • kcal: 224 / CH: 23.2 g / Fehérje: 3.4 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    elkészítési idő

    A tojást habosra verem, majd a zabpehelyliszttel, a sóval és 2 ek vízzel kemény tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán nagyon vékony lappá nyújtom, és tetszés szerinti csíkokra metélem. Ezután a csíkokat egymásra téve metéltre vágom, majd lisztes kézzel szétszedem, és a deszkán kissé megszikkasztom....


  • kcal: 398 / CH: 21.3 g / Fehérje: 50.0 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, diétás sóval megsózzuk és állni hagyjuk. A vízben áztatott zabpelyhet kicsavarjuk, majd hozzákeverjük a megtisztított, apróra vágott gombát, a kis kockákra vágott vöröshagymát és a zöldpetrezselymet. Beletesszük a tojásfehérjéket is, ízesítjük majoránnáva...


  • kcal: 439 / CH: 86.6 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 3.3 g

    adag4
    elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzöm, még forrón meghámozom és összetöröm. A szétmorzsolt élesztőt egy bögrében simára keverem fél dl-nyi langyos vízzel. Felfuttatom, vagyis langyos helyen addig kelesztem, amíg a bögre tetejére fel nem jön. Közben a gyúrótáblára halmozom az előzőleg a sima liszttel és só...


  • kcal: 1602 / CH: 71.3 g / Fehérje: 14.6 g / Zsír: 139.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    A zabot háromszoros vízben puhára főzzük. A pelyhet leforrázzuk, letakarva dagadni hagyjuk. A zabot, az áztatott, kinyomkodott kenyérrel és a fokhagymával ledaráljuk, majd összegyúrjuk a pehellyel és az ízesítőkkel. A liszttel szabályozzuk a massza keménységét úgy, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Lep...


  • kcal: 295 / CH: 38.7 g / Fehérje: 10.5 g / Zsír: 10.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát, a zellergumót és a sárgarépát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Beletesszük egy fazékba, ráöntjük a zöldséglevest, és megfőzzük. Kézimixerrel pürésítjük, belekeverjük a tejfölt vagy a tejszínt, ízesítjük, és friss fűszernövényekkel körítve tálaljuk.


  • kcal: 322 / CH: 34.5 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 16.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát héjában megfőzöm, ha kihűlt meghámozom és kis kockákra vágva salátástálba teszem. A zellert meghámozom, és egészben félig megfőzöm, majd kis darabokra vágom. A darabokra vágott zellert a tisztított vöröshagymával, a mustárral, a sóval, a borssal, a citrom levével és az olajjal turmixgép ...


  • kcal: 28 / CH: 3.4 g / Fehérje: 1.4 g / Zsír: 0.9 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zellerszárakat megtisztítjuk és megmossuk. A leveleit letépkedjük és összeaprítjuk. A zellert a céklalével és a joghurttal együtt mixerben pürésítjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük, majd lehűtött poharakba töltjük. A metélőhagymát egyforma kis darabkákra vágjuk, és a zellerlevélkékkel e...


  • kcal: 267 / CH: 21.3 g / Fehérje: 5.5 g / Zsír: 17.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A si-take gombát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A szárakat felaprítjuk, a fejeket vékony csíkokra vágjuk. A zellergumót meghámozzuk, megmossuk és kis szeletekre vágjuk, a zellerlevél szárát megtisztítjuk, megmossuk és darabokra vágjuk. A zellerzöldet félretesszük. A vajat egy edénybe...


  • kcal: 262 / CH: 16.0 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 18.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zellert metéltre vágjuk, a sárgarépát lereszeljük, sóval, olajjal, citromlével ízesítjük. Tálaláskor gorombaára vágott mandulával megszórjuk.


  • kcal: 354 / CH: 12.4 g / Fehérje: 5.0 g / Zsír: 31.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Sárgarépát és a zellert durvára reszeljük. A diót durvára törjük és szárazon egy kicsit megpirítjuk. A tojássárgájából majonézzel, sóval és porcukorral majonézt készítünk. A tojássárgájába 1 csepp olajat cseppentünk és elkezdjük habverővel verni, ha a tojás felvette az olajat, ismét cseppentünk hoz...


  • kcal: 266 / CH: 41.0 g / Fehérje: 17.7 g / Zsír: 4.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott lencsét leszűrjük és 1,5 liter sós, babérleveles vízben feltesszük főni. A zellert nagyobb darabokra vágjuk és a lencséhez adjuk, zöldjét apróra metéljük és félretesszük. A léhez adjuk a vegetát, a tárkonyt, és puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát, ...


  • kcal: 346 / CH: 20.4 g / Fehérje: 4.7 g / Zsír: 27.1 g

    adag2
    elkészítési idő

    A zellert meghámozzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk. Olajon, kevés vizen puhára pároljuk. Liszttel, Szójaszósszal, fűszerekkel behabarjuk, 1 l vízzel felöntjük, és 1 percig összeforraljuk.


  • kcal: 211 / CH: 24.7 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 10.0 g

    adag4
    elkészítési idő

    A zellert szeletekre vagy kockákra vágjuk. Olajon kevés vízen puhára pároljuk. Beleteszik a paradicsompürét sót majd rántással besűrítjük ezután felfőzzük. Kevés citromlével ízesítjük majd Tálaláskor tejfölt keverünk hozzá. Tetejét megszórjuk vágott zeller levéllel.


  • kcal: 190 / CH: 6.5 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 16.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A meghámozott zellergumót feldaraboljuk sós vízben megfőzöd. Kivesszük jól összetörjük. A zellerpépet megsózzuk, borsozzuk, a tojással és a búzadarával összekeverjük, pihentetjük. Közben kevés olajat melegítünk beledobjuk a pirospaprikát, felöntjük a zeller főzővizével és annyi vízzel amennyi l...


  • kcal: 57 / CH: 9.9 g / Fehérje: 1.7 g / Zsír: 0.8 g

    adag6
    elkészítési idő

    A zellert és a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A petrezselyemzöldet levágjuk a száráról, a leveleket félretesszük. A petrezselyemszárakat és a zellerkockákat 3 ek. sós vízben felforraljuk, majd fedő alatt alacsony hőmérsékleten 15 percig főzzük. Langyosra hagyjuk kihűlni. A vöröshagymát me...


  • kcal: 118 / CH: 9.9 g / Fehérje: 2.2 g / Zsír: 7.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zellert és répát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beletesszük a zöldséget, a sót és fedő alatt szinte puhára pároljuk. Felöntjük kb. 700 ml vízzel, vegetával ízesítjük és pár percig együtt főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt és botmixerrel az egészet pépesre turmixoljuk...


  • kcal: 275 / CH: 36.6 g / Fehérje: 14.2 g / Zsír: 7.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zellert szeletekre vágva fűszerekkel puhára főzzük. Összeturmixoljuk. A túróból, lisztből 1 tojással apró gombócokat formázunk és a levesbe főzzük. Tálalás előtt a levesbe tejföllel elkevert tojássárgáját teszünk.


  • kcal: 151 / CH: 13.7 g / Fehérje: 4.4 g / Zsír: 8.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zellert jól megmossuk, megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágva puhára főzzük. A vajból és lisztből világos rántást készítünk. Feleresztjük a tejjel, és belekeverjük az áttört zellert, az ételízesítőt, borsot, sót és pici citromlevet. Szükség szerint kevés vízzel hígítva, kevergetve felforraljuk....


  • kcal: 78 / CH: 13.7 g / Fehérje: 2.7 g / Zsír: 1.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A zellerszárát karikára, az almát vékony csíkokra vágjuk. A citromlevet a mustárporral, sóval, reszelt gyömbérrel, joghurttal összekeverjük és a zelleres almára öntjük. A tetejét zellerzölddel díszítve tálaljuk.


  • kcal: 367 / CH: 61.0 g / Fehérje: 12.6 g / Zsír: 6.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A krumplit héjában megfőzzük, még melegen, de már nem forrón meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Ha kihűlt, csipet sóval, tojással és liszttel tésztát gyúrunk belőle. Vigyázat, ne legyen se túl kemény se túl lágy. A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük. A vöröshagymát meghámozzuk, ...


  • kcal: 82 / CH: 19.0 g / Fehérje: 1.6 g / Zsír: 0.2 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az almát tisztítsuk meg a magházától, daraboljuk fel és az összes hozzávalót 4 dl vízzel tegyük a turmixgépbe és alaposan turmixoljuk össze.


  • kcal: 355 / CH: 32.9 g / Fehérje: 10.8 g / Zsír: 19.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított, apró kockára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát pároljuk üvegesre a forró vajon. A megmosott és lecsepegtetett borsót adjuk a hagymához, öntsük rá a zöldséglevest, és rotyogtassuk lefedve 25 percig. A szárától megtisztított laskagombát dörzsöljük át ko...


  • kcal: 259 / CH: 30.8 g / Fehérje: 13.8 g / Zsír: 9.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az előzőleg beáztatott lencsét babérleveles, sós, kurkumás vízben megfőzzük. Vigyázzunk, nehogy szétfőljön. A póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot egyforma kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a megfőtt lencséhez. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, édesítjük, enyhén megsózzuk és belev...


  • kcal: 270 / CH: 18.4 g / Fehérje: 16.4 g / Zsír: 15.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A spárgát megmossuk, meghámozzuk, és ferdén kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A ribizlit óvatosan megmossuk, lecsepegtetjük, és a bogyókat lecsipegetjük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lerázogatjuk, kis darabokra tépkedjük és szétosztjuk a tányérokra. A metélőhagymát megmossuk, lerázogatjuk, és ...


  • kcal: 89 / CH: 19.5 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 0.5 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cukkinit, az uborkát és az almát feldaraboljuk, és az összes hozzávalót 4 dl vízzel együtt alaposan összeturmixoljuk.


  • kcal: 349 / CH: 8.9 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 29.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és tetszőleges módon felvágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Az egyiket kockára vágjuk, a másik felét az öntethez finom péppé törjük. Az avokádópürét összeke...


  • kcal: 313 / CH: 22.1 g / Fehérje: 7.5 g / Zsír: 21.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük. Mindkét végüket levágva leszálkázzuk, majd 2 centis darabokra vágjuk, lábasba töltjük. 1,2 liternyi vizet ráöntünk, nagy lángon fölforraljuk. Közben a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megsózzuk, a paprikakrémmel ízesítjük. Lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt ...


  • kcal: 199 / CH: 21.6 g / Fehérje: 7.1 g / Zsír: 9.1 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi enyhén sós, meleg vízben feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Beletesszük a péppé zúzott fokhagymát és a lecsót. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel és fűszerpaprikával ízesítünk. Rántással besűr...


  • kcal: 554 / CH: 95.5 g / Fehérje: 16.5 g / Zsír: 10.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított zöldbabot kb. 1 cm hosszú darabokra vágjuk, jól megmossuk, sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a finomra zúzott fokhagymát. Ezután zsemleszínű rántást készítünk, egy kevés hideg vízzel simára keverjük, beleöntjük a megpuhult zöldbabba, és összeforralju...


  • kcal: 262 / CH: 33.9 g / Fehérje: 8.8 g / Zsír: 10.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldbabot kevés sós vízen puhára párolom. Az öntethez a tejfölbe keverem a lisztet és a bab levét, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sárgabarack lekvárt, a finomra vágott petrezselymet, kevés sót és törött borsot. Az egészet simára, csomómentesre keverem, majd a zöldbabra öntöm. Tűzálló tálba tesze...


  • kcal: 98 / CH: 12.8 g / Fehérje: 3.6 g / Zsír: 3.4 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított és lemosott zöldbabot összevágjuk, és az olajjal kikent főzőedénybe tesszük. Hozzákeverjük a pirospaprikát, a sót, és fedő alatt gyenge erősségű főzőfelületen pároljuk. A pár percig párolt zöldbabot ezután felöntjük a szükséges mennyiségű hideg vízzel, majd ízesítjük a fokha...


  • kcal: 73 / CH: 13.2 g / Fehérje: 3.8 g / Zsír: 0.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Olajon, csipet só hozzáadásával megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával. Hozzátesszük a felaprított zöldbabot, az apróra vágott kaprot, hozzákeverjük a vegetát, felengedjük 2 l vízzel, és puhára főzzük. Végül rizsliszttel elkevert főzővízz...


  • kcal: 127 / CH: 21.3 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 1.6 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A burgonyát meghámozom, karikára vágom, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, megfőzöm. Közben a paradicsomot negyedekre vágom. A zöldbabot megtisztítom, és kis darabokra aprítom. Tejet összekeverem a liszttel és a fele tejföllel. A megfőtt burgonyát levével együtt nagy lábasba öntöm, hozzáadom a ...