Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 71 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 188 / CH: 20.0 g / Fehérje: 3.0 g / Zsír: 9.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A folyóvízben lemosott sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, ismét megmossuk, és egyenlő vastagságú karikákra vágjuk. Majd a megtisztított és vékony karikákra szelt vöröshagymával együtt az olajjal kiket főzőedénybe tesszük, ízesítjük a babérlevéllel, borssal, a borókabogyóval, a ka...


  • kcal: 225 / CH: 21.0 g / Fehérje: 27.6 g / Zsír: 3.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A letisztított és megmosott vaddisznóhúst szeleteljük, majd egy porcelántálba téve ízesítjük a vöröshagymakarikákkal, a kakukkfűvel, a babérlevéllel, a szerecsendióval, a kapri bogyóval, a borssal és a citromhéjával. Majd az olajat ráöntve, 6 ek. vizet hozzáadva, elkeverjük és lefedve hűtőszekr...


  • kcal: 484 / CH: 92.2 g / Fehérje: 21.7 g / Zsír: 1.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Száraz tarkababot egy éjszakai beáztatás után, enyhén sós vízben puhára főzzünk. A zellert és burgonyát megmossuk és meghámozzuk, egyben megfőzzük enyhén sós vízben, ha kihűlt kockákra vágjuk. A vöröshagymát karikákra szeleteljük. Az elkészített nyersanyagokat salátaecettel ...


  • kcal: 187 / CH: 18.7 g / Fehérje: 3.7 g / Zsír: 10.0 g

    adag5
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A rizst többször megmossuk, majd 2-2,5-szeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Kislángon addig főzzük, amíg a vadrizs szemek egy kissé szét nem nyílnak. Még melegen megkeverjük és hagyjuk kihűlni. A zöldbabot forró sós vízbe mártjuk, 3 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk. Elkészít...


  • kcal: 376 / CH: 11.7 g / Fehérje: 22.1 g / Zsír: 24.9 g

    adag4
    elkészítési idő

    A nyers libamellet kétszer átdarálom, hogy egészen pépes legyen. 1 ek libazsíron üvegesre fonnyasztom a nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is hozzátéve együtt pirítom néhány percig. A darált húshoz keverem a pirított hagymát, megsózom, borsozom, belekeverem a majoránnát ...


  • kcal: 417 / CH: 43.2 g / Fehérje: 27.5 g / Zsír: 13.1 g

    adag4
    elkészítési idő

    A burgonyát megmossuk és fazékba tesszük. Kevés vízzel, lassú tűzön a forrástól számítva kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Közben a pulykahúst kb. 1 cm széles, 3 cm hosszú csíkokra vágjuk. A húst citromlével meglocsoljuk, a bazsalikommal meghintjük. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, két végét levágj...


  • kcal: 98 / CH: 11.7 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 2.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Egy nagy teflon serpenyőt kiolajozunk és takarék lángon felolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a zöldborsót és 5 percig sütjük. Fokhagymás sóval fűszerezzük.  


  • kcal: 358 / CH: 53.7 g / Fehérje: 13.3 g / Zsír: 9.1 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A cukrot és a kakaóport egy kis lábosban összekeverjük, egy kevés tejet keverünk hozzá és addig melegítjük folyamatos kevergetve, míg egynemű sűrű masszát nem kapunk. Kb. fél dl tejjel még összeforraljuk és egy pohárban a maradék tejjel összeöntjük, átkeverjük. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük vajja...


  • kcal: 146 / CH: 14.5 g / Fehérje: 5.4 g / Zsír: 7.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyérszeletet megkenjük vajjal és máris fogyasztjuk.


  • kcal: 180 / CH: 32.3 g / Fehérje: 5.8 g / Zsír: 3.0 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hosszában félbevágott kiflit megkenjük a vajjal és paprikakarikákat teszünk rá.


  • kcal: 188 / CH: 34.0 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 3.0 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A hosszában félbevágott kiflit megkenjük a vajjal és paradicsomkarikákat teszünk rá.


  • kcal: 170 / CH: 32.7 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 1.7 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megpirítjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk csírával.


  • kcal: 157 / CH: 32.1 g / Fehérje: 6.0 g / Zsír: 0.5 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megpirítjuk, megkenjük vajjal és paradicsomkarikákkal megrakjuk.


  • kcal: 183 / CH: 29.6 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 4.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megpirítjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk a csírával.


  • kcal: 195 / CH: 33.4 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 3.8 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megpirítjuk, megkenjük vajjal és paradicsomkarikákkal megrakjuk.


  • kcal: 444 / CH: 85.4 g / Fehérje: 6.1 g / Zsír: 8.5 g

    adag12
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alapanyagokat 5 dl vízzel összekeverjük, majd addig gyúrjuk, amíg linzertésztát nem kapunk. Tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle, és kizsírozott sütőlapon, közepes hőfokon, 12 perc alatt megsütjük.


  • kcal: 1067 / CH: 170.8 g / Fehérje: 51.5 g / Zsír: 18.2 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A kenyeret megkenjük a vajjal, rácsorgatjuk a mézet. Hideg vagy langyos tejjel fogyasztjuk.


  • kcal: 645 / CH: 117.1 g / Fehérje: 16.8 g / Zsír: 7.2 g

    adag1
    elkészítési idő

    A burgonyát meghámozzuk és körömnyi apró kockákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk egy nagyobb serpenyűbe fedő alatt, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk a krumplikockákat. Levesszük a fedőt, fűszerezzük, és egy kicsit megpirítjuk.


  • kcal: 197 / CH: 19.9 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 12.6 g

    adag6
    elkészítési idő

    Kézi mixerrel a krémsajtból, vajból, porcukorból és a vaníliás cukorból sima krémet keverünk.


  • kcal: 164 / CH: 18.1 g / Fehérje: 7.8 g / Zsír: 6.5 g

    adag8
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Keverjük össze egy tálban a tojást és a cukrot. Tegyük bele a kukoricalisztet. Forraljuk fel a tejet a vaníliarúddal. Öntsük a keverékre állandó kavargatás mellett. Tegyük vissza a tűzhelyre. Egy forrás után vegyük le. Vegyük ki a vaníliarudat.


  • kcal: 216 / CH: 36.7 g / Fehérje: 6.4 g / Zsír: 4.4 g

    adag3
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A pudingot elkészítjük a leírás szerint, tálkákba szedjük. A málnát a vaníliás cukorral összeforraljuk, pár percig lassú tűzön főzzük, majd rákanalazzuk a félig meghűlt pudingra.


  • kcal: 255 / CH: 49.9 g / Fehérje: 5.2 g / Zsír: 4.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A cseresznyét alaposan megmossuk és kimagozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarudat és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd lefedve felforraljuk. Közben a pudingport simára keverjük a tejjel. A forrásban lévő cseresznyés leveshez öntjük, és átforraljuk együtt még egyszer. Tálalás előtt jól be...


  • kcal: 408 / CH: 44.7 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 21.0 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A liszttel, a margarint, a porcukrot és a darált diót jól összegyúrjuk. Kifliket formázunk belőle, és világosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.


  • kcal: 455 / CH: 65.2 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 19.4 g

    adag16
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az alapanyagokat összekeverjük 5 dl vízzel, majd addig gyúrjuk, míg linzertésztát nem kapunk. Tetszés szerinti formákat vágunk belőle, és kikent sütőlapon, közepes hőfokon, kb. 15 perc alatt megsütjük.


  • kcal: 794 / CH: 9.2 g / Fehérje: 48.2 g / Zsír: 0.3 g

    adag4
    elkészítési idő

    A megtisztított kacsát kívül-belül sóval, borssal, majoránnával, reszelt szerecsendióval megszórjuk. Belsejébe tisztított almát teszünk, amelybe néhány szem szegfűszeget tűzdelünk. Az így előkészített kacsát közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva ropog...


  • kcal: 80 / CH: 5.9 g / Fehérje: 7.9 g / Zsír: 2.6 g

    adag4
    elkészítési idő

    Tisztítsuk meg a gombát, csavarjuk ki a tönkjét, majd vágjuk darabokra. A petrezselyemzöldet és a fokhagymát vagdaljuk apróra és keverjük össze. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, dobjunk bele egy kevés fokhagyma-petrezselyem keveréket, majd a gombát, és főzzük előbb mérsékelt lángon. Kever...


  • kcal: 1003 / CH: 10.7 g / Fehérje: 55.0 g / Zsír: 80.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A sertéscombszeleteket kiverjük és zúzott fokhagymával, borssal ízesített  vizes tejbe beáztatjuk. Fél napig hideg helyen állni hagyjuk. Majd paprikás lisztben megforgatjuk és bő olajban kisütjük.

  • adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A hozzávalókat 2,3-2,5 dl vízzel összekevertem, dagasztottam, és 30 percig kelesztőtálban kelesztettem, majd átgyúrtam a tésztát, cipót formáztam belőle, úgy, hogy egy kevés tésztát mindig saját maga alá tűrtem. A kapott cipót átliszteztem, majd hagytam majdnem a duplájára kelni. Szilikonos süt...


  • kcal: 480 / CH: 55.3 g / Fehérje: 21.8 g / Zsír: 18.5 g

    adag4
    elkészítési idő

    A savanyú káposztát forró olajon megpároljuk, hozzátesszük a snidlinget, sóval, borsikafüvel ízesítjük és fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a habosra kevert és tejföllel finomított tojásokat és kevergetés mellett addig sütjük, amíg a tojás kocsonyásodni kezd. Tejföllel meglocs...


  • kcal: 432 / CH: 68.9 g / Fehérje: 20.9 g / Zsír: 8.8 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A babot éjszakára beáztatjuk, majd enyhén sós vízben, amely épp ellepi, haraphatóra főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon dinszteljük, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, egy kicsit együtt pirítjuk, végül 2 kanál vizet adunk hozzá és a pirospaprikát, ...


  • kcal: 311 / CH: 26.1 g / Fehérje: 13.0 g / Zsír: 15.6 g

    adag3
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A csicsókákat alaposan ledörzsöljük, megszárítgatjuk. A csicsókát és a tofut is kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. 2 ek olajat sót, borsot és fokhagymaport összekeverünk és ebben átforgatjuk a csicsókát. Tapadásmentes serpenyőben fedő alatt kb. 15 percig pároljuk, majd óvatosan hozzákever...


  • kcal: 534 / CH: 53.2 g / Fehérje: 23.1 g / Zsír: 24.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A céklát meghámozunk, nagyobb kockákra vágjuk. Kiolajozott tepsibe terítjük, kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Kézzel jó összeforgatjuk és 30 percre 200 fokos sütőbe toljuk. A diót megdaráljuk, hozzáadjuk a darabolt gombát, rozmaringleveleket és krémesre aprítjuk. Serpenyőbe tesszü...


  • kcal: 299 / CH: 45.8 g / Fehérje: 6.6 g / Zsír: 9.1 g

    adag4
    elkészítési idő

    Pálmazsíron megpirítom a csíkokra vágott hagymát és a kockára vágott pritamint, beleteszem a nagyobbra reszelt répát, fűszerezem és legvégén a cukkinit, és összepirítom őket víz nélkül, esetleg fedő alatt. Összetépem téglalapokra és beáztatom az algát meleg vízbe, hogy felpuhuljon. A rizstész...


  • kcal: 366 / CH: 32.4 g / Fehérje: 11.8 g / Zsír: 17.4 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Főzzük körülbelül 20 percig a szójakockát a 2dl húslevesben. Hagyjuk lehűlni, majd turmixoljuk össze pürévé. Az összes hozzávalót dolgozzuk össze a pürével. Formázzunk nyolc kis pogácsát. Forgassuk meg a zsemlemorzsában. Süssük ki egy serpenyőben, mindkét oldalán 5-6 percig.


  • kcal: 709 / CH: 87.4 g / Fehérje: 36.8 g / Zsír: 20.7 g

    adag2
    elkészítési idő

    A vizet felteszem forrni, beledobom a csíkokra vágott kelkáposztát, az egész vöröshagymát, a megpucolt fokhagymákat, a zellert, sózom, vegetázom. Amikor a káposzta már félpuha, kap köményt, majorannát, pirospaprikát is, valamint a kockára vágott burgonya is belekerül. Tejfölös habarást készítek a te...


  • kcal: 155 / CH: 26.5 g / Fehérje: 6.2 g / Zsír: 2.2 g

    adag2
    elkészítési idő

    Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem, hozzá teszem a felaprított fokhagymát, még egy kicsit együtt pirítom, majd beledobom a vékony, hosszúkásra vágott padlizsánt, majd félidőben a karikára vágott cukkinit, és szójaszósszal összesütöm. Ha kész, belekeverem a szójatejfölt, és friss k...


  • kcal: 372 / CH: 72.8 g / Fehérje: 11.3 g / Zsír: 2.5 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    Mossuk meg és hámozzuk meg a zöldségeket. Vágjuk nagyobb darabokra, és főzzük meg a kuszkuszedényben, felöntve a zöldséglevest. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük gőzben 20 percig a búzadarát. Hagyjuk lehűlni. Dolgozzuk össze a darát vajdarabokkal. A daraszemek váljanak el egymástól. Főzzük ismét a darát ...


  • kcal: 283 / CH: 46.4 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 6.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    Az apró kockákra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon, rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. fél liter vízzel, beletesszük a feldarabolt krumplit, megsózzuk, hozzáadjuk a kicsumázott, félbevágott zöldpaprikát és az egész paradicsomot, lefedjük, és majdnem puhára főzzük. 
Mikor kezd puhulni, ...


  • kcal: 248 / CH: 40.7 g / Fehérje: 8.2 g / Zsír: 5.1 g

    adag6
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A vöröshagymát apróra, a többi zöldséget kockákra vágjuk. Egy nagy leveses edényben a hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, és azonnal ráöntjük a húslevest. Beletesszük a cukkinit, sárgarépát, zellert, burgonyát, és középerős lángon 5-...


  • kcal: 384 / CH: 50.6 g / Fehérje: 14.1 g / Zsír: 12.3 g

    adag4
    elkészítési idő

    A burgonyát egyenként alufóliába csomagolva megsütöttem a sütőben (200 fok, kb. 50 perc, mérettől függően). Meghámoztam és egy olajjal kikent üveg edénybe vékony szeletekre vágva elterítettem a felét és enyhén megsóztam. Erre került a kockákra vágott cukkini és padlizsán, majd a szeletekre v...


  • kcal: 485 / CH: 42.3 g / Fehérje: 20.3 g / Zsír: 24.4 g

    adag6
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A burgonyát megmossuk és egészben héjastul sós vízben majdnem puhára főzzük (kb. 40 perc), majd meghűtjük és meghámozzuk. Közben zsíron kevés sóval majdnem puhára pároljuk a megmosott felaprított zöldbabot. Megfőzzük a tojásokat és azokat is meghámozzuk. Elkészítjük az ízesített mártást: zsíron meg...


  • kcal: 193 / CH: 35.8 g / Fehérje: 8.9 g / Zsír: 1.4 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A tejet előző eset pohárba öntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk megaludni. Az aludttejben elkevert mézhez hozzáadjuk a finomra vágott fűszerzöldeket, jól összekeverjük és ráöntjük a reszelt káposztára.


  • kcal: 592 / CH: 108.5 g / Fehérje: 20.8 g / Zsír: 7.1 g

    adag8
    elkészítési idő

    Készítek egy tejszínes ragut: kevés olajon (1 ek) megdinsztelem a hagymát, beleteszem a paprikát és a karikákra vágott répát, kevés vízzel felöntöm, beleteszem a leveskockát, a majoránnát, megsózom és félig megfőzöm. Ekkor hozzáteszem a kockákra vágott cukkinit és padlizsánt, felöntöm még ví...


  • kcal: 204 / CH: 21.7 g / Fehérje: 5.9 g / Zsír: 9.2 g

    adag5
    elkészítési idő

    Felmelegített olajon átfuttatjuk a vegyes zöldséget, meghintve finomra vágott petrezselyemzölddel, enyhén megsózva, fedő alatt saját levében pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Amikor megpuhult, a levét elpárologtatjuk, meghintjük liszttel, átpirítjuk, és vízzel felengedjük. Simára elkev...


  • kcal: 274 / CH: 43.8 g / Fehérje: 1.5 g / Zsír: 4.1 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A margarinnal kikent tálat meghintjük a szerecsendió felével. Felvágjuk a sárgadinnyét kockára, a szamócát és a barackot és a mandarint cikkekre. A cserépedénybe rétegezzük, rátesszük a mandarint, a fél citrom lereszelt héját, ráöntünk egy keveset az ananász levéből, és meglocsoljuk az éde...


  • kcal: 124 / CH: 25.6 g / Fehérje: 3.0 g / Zsír: 2.2 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, szeleteljük. 1 liter vízbe beletesszük a gyümölcsöket, fahéjat, szegfűszeget, citromot, pici sót, édesítőt, majd puhára főzzük. Elkészítjük a habarást. A lisztet, pudingport csomómentesre keverjük a tejjel. A forró levesből néhány kanálnyit a habaráshoz szed...


  • kcal: 188 / CH: 40.3 g / Fehérje: 2.4 g / Zsír: 0.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az áttört ribizkét összekeverjük a mézzel. A meghámozott, kettészelt, kimagozott, összedarabolt sárgabarackot összevegyítjük a megtisztított eperrel és málnával. Tálba tesszük és leöntjük a mézes ribizkével.


  • kcal: 855 / CH: 18.2 g / Fehérje: 62.1 g / Zsír: 55.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A halszeleteket öblítsük le, töröljük szárazra és kenjük meg citromlével. Tisztítsuk meg a sárgarépát és a zellert. A cukkini két végét vágjuk le, mossuk meg a zöldségeket, csepegtessük le és vágjuk kb. 8 cm hosszú, nagyon vékony csíkokra. Tűzálló tálat kenjünk ki kevés vajjal, és tegyünk ...


  • kcal: 329 / CH: 33.4 g / Fehérje: 9.7 g / Zsír: 17.0 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megmosott parajt és salátát durvára vágjuk. A fokhagymagerezdet hámozás után egészen apróra vágjuk. A tojással és a langyos tejjel elkeverjük. A kenyeret addig forgatjuk benne, amíg teljesen fel nem szívja. 2 evőkanál napraforgóolajat serpenyőben felforrósítunk, a kenyérszeleteket mindkét oldalon ...


  • kcal: 186 / CH: 20.3 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 6.9 g

    adag2
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A zöldségfélét alaposan megmossuk, majd a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, padlizsánt megtisztítjuk, a zöldborsót kifejtjük, míg a karfiolt szárától, leveleitől megtisztítva rózsáira szedjük. Ezután a sárgarépát, gyökeret, valamint a padlizsánt egyenlő nagyságú kockákra vágjuk, és a zöldborsóval, a...