Mit ehetek? | Receptek

  • Alkalom szerint
  • Ár
  • Ételek / Italok
  • Ételallergia
  • Hosszú távú betegségek diétái
  • Rövidtávú betegségek diétái
  • Ásványi anyag tartalom
  • Vitaminban gazdag étrendek

  • Találatok: 14 db
 
Találat / oldal

  • kcal: 519 / CH: 47.1 g / Fehérje: 16.9 g / Zsír: 31.3 g

    adag3
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A hajdinatöretet elkeverjük a zöldségalaplével és a tejszínnel, majd dagadni hagyjuk, amíg a többi hozzávaló el nem készül. A juhsajtot elmorzsoljuk, a vöröshagymát és a gerezd fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A citromot megmossuk, megszárítjuk, vékonyra hámozott héjából egy nagyobb darab...


  • kcal: 250 / CH: 21.1 g / Fehérje: 7.0 g / Zsír: 15.0 g

    adag4
    elkészítési idő

    Az uborkát vékonyan meghámozzuk, hosszában megfelezzük, kanállal kimagozzuk, majd egyforma nagyságú csíkokra vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és forró vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az uborkát, és röviden tovább pároljuk. Felöntjük a levessel, majd együtt 2-...


  • kcal: 153 / CH: 16.1 g / Fehérje: 4.3 g / Zsír: 8.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meghámozott uborkát kettévárjuk és félkarikára szeleteljük. Kevés sós, citromos vízben 10 percig főzzük. A vajból és lisztből rántást készítünk. Az apróra vágott kaprot összekeverjük a többi hozzávalóval és összeforraljuk az uborkával.


  • kcal: 148 / CH: 19.1 g / Fehérje: 7.4 g / Zsír: 5.6 g

    adag1
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A joghurtot jól lehűtjük és egy tálban simára keverjük. Az uborkát lereszeljük, a kaprot és a friss mentát apróra vágjuk. A joghurtba belekeverjük az uborkát és a fűszereket, tengeri sót, borsikafüvet és a szétnyomott fokhagymát.


  • kcal: 82 / CH: 6.7 g / Fehérje: 1.6 g / Zsír: 5.3 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Simára keverjük a tejfölt a liszttel, kevés hideg vízzel hígítjuk, felforralva belekeverjük a nagyon apró kockára vágott uborkát és megsózzuk, összeturmixoljuk. Sima és fehér legyen. Melegen és hidegen egyaránt finom.


  • kcal: 205 / CH: 12.7 g / Fehérje: 7.3 g / Zsír: 14.3 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A meghámozott uborkát kettévágjuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Ezután összeturmixoljuk a levessel és a tofuval. Hozzáadjuk a tejszínt, a joghurtot és újra átkeverjük. Sóval, törött fehérborssal, citromlével és finomra vágott kaporral ízesítjük, és jól lehűtve tállaljuk.


  • kcal: 208 / CH: 20.3 g / Fehérje: 14.0 g / Zsír: 7.7 g

    adag2
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    A túrót, tejfölt és a csipetnyi sót alaposan összekeverjük, ezzel kenjük meg a kenyérszeletet, és uborkakarikákat teszünk rá. Zöld teával fogyasztjuk.


  • kcal: 122 / CH: 21.3 g / Fehérje: 2.0 g / Zsír: 4.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Gyorsan elkészíthető

    Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kanállal kikaparjuk. Az uborka feleket vékony szeletekre vágjuk. A fél dinnyéből eltávolítjuk a magokat, majd a gyümölcshúsból speciális kanállal vagy kávéskanállal kis gömböket vájunk ki. A citromot éles kis késsel, vékony hártyáját is lehúzva ...


  • kcal: 346 / CH: 70.6 g / Fehérje: 9.8 g / Zsír: 1.8 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá 1 dl vizet és az olajat. A tésztát alaposan gyúrjuk meg (15-20 perc.). Akkor jó, amikor olyan, mint az agyag. Ha nagyon száraznak érezzük, vizezzük meg a kezünket és úgy gyúrjuk tovább. Húsdaráló kis lyukú feltétjén ...


  • kcal: 1532 / CH: 43.7 g / Fehérje: 10.0 g / Zsír: 145.4 g

    adag4
    elkészítési idő

    Az újburgonyát többször váltott vízben megmosom, ledörzsölöm, de nem hámozom meg. A lecsöpögtetett burgonyát konyharuhán vagy itatós papíron leszárítom. A zabpelyhet sajtreszelőn vagy zsemleőrlőn ledarálom, és megfelezem. Az egyik részt összekeverem a habosra felvert tojással és a tejjel, majd beles...


  • kcal: 671 / CH: 72.6 g / Fehérje: 32.2 g / Zsír: 25.5 g

    adag4
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A megtisztított, megmosott és csíkokra vágott kelkáposztát annyi sós, szódabikarbónás vízben, hogy ellepje, 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a meghámozott, apró kockára vágott burgonyát, a leveskockát, a köménymagot, és még 10-15 percig főzzük. Közben rántást készítünk. A kelkáposztát összeforraljuk a k...


  • kcal: 239 / CH: 26.4 g / Fehérje: 4.6 g / Zsír: 11.7 g

    adag4
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A céklát előző nap megfőzzük. Az uborkát, a főtt céklát szeleteljük, a paradicsomot daraboljuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk, a burgonyát héjában nem túl puhára főzzük, hámozzuk, karikára vágjuk, egy salátástálban gusztusosan elrendezzük, az ecetes uborka levél tárkonyecettel finomí...


  • kcal: 355 / CH: 55.2 g / Fehérje: 7.7 g / Zsír: 11.1 g

    adag8
    Elkészítési idő Hosszú elkészítési idő

    A hozzávalókat összegyúrjuk, pár óráig hideg helyen pihentetjük, majd ízlés szerinti formában, kizsírozott sütőlapon, közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük.


  • kcal: 502 / CH: 28.4 g / Fehérje: 14.5 g / Zsír: 35.7 g

    adag8
    Elkészítési idő Átlagos elkészítési idő

    A narancsot meghámozom, egyet félreteszek a többit felkockázom. A tejszínből kemény habot verek. A piskótalapot kapcsos tortaformába teszem. A tejet a zselatinra öntöm és kislángon addig keverem, amíg folyósra nem oldódik. A túrót áttöröm és összekeverem a tejföllel, valamint a krémsajttal. Ezután a...